Nici vendeta nu mai e ce a fost – 05.10

Nici vendeta nu mai e ce a fost – 05.10

Nici vendeta nu mai e ce a fost - 05.10

Vendeta – conform DEX e răzbunare d-aia nașpa de se lasă cu sânge și întrerupere totală de emisie/recepție. Habar n-aveam că de la italieni vine cuvântu’ și acum am aflat. Să vă zic cum am aflat.

O mai știți pe Inuța aia cu Neluțu căluțu’ și cu covoru’ de la Lidl? AICI și AICI Inuța are o chestie marcă înregistrată pe la mine pe la birou. Ca toată lumea, întâlnește cuvinte și nu le știe sensu’. Io când pățesc asta, mă bag pe net și mă lămuresc. Ea face cam la fel. Numa’ că după ce se lămurește, niciodată total, doar parțial, lansează prin birou provocarea cu ce-nseamnă nu știu ce.

Dacă cineva din raza de acțiune spune o dudă, imediat îl taxează cu corectura. Asta nu pricepem noi foarte bine, adică dacă ai aflat ce-nseamnă nu știu ce tâmpenie, de ce ne mai freacă nouă chakrele? Nu vă mai spun că-n 90% din cazuri asta se-ntâmplă dimineața, când noi nu știm cum ne cheamă cu buletinele-n mână.

Ieri dimineață când pompam cafea pe instalație, o auzim pe Inuța cu o nouă întrebare existențială, semn că e curioasă d-aseară și asta nu-i ok că nu se dă bătută repede și cu explicații frugale.

-Auziți, ce-nseamnă vendeta?

Colegu’ 1 – Răzbunare.

Colegu’ 2 – Răzbunare mai în stil mafiot, chiar din sudul Italiei vine conceptu’.

– Nu, nu m-ați convins, vreau o frază, un context.

Eu – Am o vendetă personală cu toate sursele tale de aflat cuvinte noi și le-aș da foc.

-Nu, nu-i bine, habar n-aveți, tre’ să fie ceva la tanc.

Colegu’ 1 – Da, exact, la șenila dreaptă. Vezi femeie ce zice-n DEX și te convingi singură. N-are nici o treabă cu nici un tanc. Mă rog, poți să soluționezi o vendetă și cu tancu’.

-Nu, nici în DEX nu-i ok, e ceva legat de armată, am văzut eu într-un film aseară, sigur mai are un sens.

Tot colegu’ 1, colegul 2 a renunțat din prima – Inuța mamă, pe bune, hai să nu ne mai hărțuiești neuronii, vezi, acu’ ai o vendetă cu neuronii mei și eu, una cu tine.

-Habar n-aveți, sigur e ceva cu armată și sigur n-avea cum să fie vedetă, e vendetă, e un termen militar și sunteți voi diletanți.

Și atunci dring, s-a aprins beculețu’.

Eu – Inuța scumpă, era un film cu nave de război?

-Da, exact.

Eu – E vedetă nu vendetă și n-are nici o legătură cu tancu’. Ăla ține de forțele terestre, vedeta ține de alea navale. E o navă de luptă rapidă, cu mine, torpile, rachete, depinde de model.

-Bravo Cătală, asta e, am crezut că am înțeles greșit. Vedeta știu și io ce-nseamnă, e aia de la televizor, d-asta am întrebat de vendetă. Îhî, e vedetă, are logică și legătură cu ce am văzut eu aseară.

Mă uitam la colegi, aveau ochii scânteietori de parcă aveau o vendetă cu vedeta noastră Inuța.

Nici vendeta nu mai e ce a fost – 05.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: