România n-are ISU – 05.12

România n-are ISU – 05.12

România n-are ISU - 05.12

ISU, adică Inspectoratul pentru Situații de Urgență, avem, n-avem certificate ISU. Pe un’ te uiți vezi clădiri, direcții de draci, sedii de laci, malluri, spitale, mai ales spitale, care au mască, au cască, au tichie de mărgăritar, da’ n-au autorizație ISU.

Tind să cred că România trebuie închisă că n-are autorizație ISU. În mintea mea, ISU înseamnă pompier. Tot în mintea mea, pompieri-s de două feluri. Ăia care se bagă-n foc și au spălat imaginea României astă vară prin Grecia, AICI, și ăia care freacă duda și documentele prin birouri.

De fapt pompier e doar ăla din prima grupă, ceilalți sunt funcționari publici care nu-s cu nimic mai sus ca o vânzătoare la o pufulețărie sau un ospătar. Ba din contră, vânzătoarea de la pufulețărie și ospătarul stau opt ore-n picioare.

Aseară discutam în gașcă și unul din subiecte era că tocmai s-a deschis un nou mall în Ploiești. Dintr-o sursă neverificată, am aflat că n-are autorizație ISU. Repet, sursă neverificată, poate doar o bârfă de pahar da’ dacă e pe bune, nu mă miră absolut deloc.

Acum ceva vreme a luat foc o secție a Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești. AICI Sigur știți cazu’ că a urlat toată media. Culmea, secția era nou nouță cu țiplă pe ea. Stați să vedeți declarația purtătoarei de cuvânt ISU. AICI de pe la minutul 04.20.

Io am senzația că băieții ăștia nu-s prea dornici să elibereze astfel de autorizații și are o logică. Spre exemplu pentru spitale. În Ploiești cred că avem un singur spital care are autorizația asta și ăla nu ține de Ministerul Sănătății. Celelalte nu prea au.

De controalele pompierilor nu duc lipsă. Îmi aduc aminte că-l aveam pe tata chiar în spitalul care a luat foc și a trebuit să aștept la o discuție un cadru medical care era frecat de pompieri, pentru că probabil avea atribuțiuni PSI și trebuia să dea cu subsemnatu’.

Acum foarte mulți ani trebuia să deschid niște magazine sătești cu ace, brice și cuie. Magazin e mult spus, de fapt erau niște containere metalice în care erau materiale non inflamabile, feronerie în mare parte, și autorizația de la pompieri a durat cel mai mult.

Bă io cred că ăștia nu vor să elibereze autorizații, pentru că e mult mai simplu să declare, „ne pare rău, locația nu avea autorizație ISU”, noi n-avem nici o treabă, vinovat e ăla care n-a depus documentația.

La spitale e și mai grav. Pe pandemie, chiar și secțiile noi nouțe-n țiplă, dacă-s full și cu mult peste capacitatea normală, logic că e posibil să cedeze ceva. Și acu’ pe bune, poți să-nchizi spitalele dintr-un oraș important?

E doar o cugetare. Și mai am ceva off topic.

Dacă pe 1 decembrie eram pe șoselele patriei în drum spre casă, n-am participat la defilarea de 1 Decembrie din Ploiești. Ei bine, n-am pierdut absolut nimic. Ploieștiul, una din cele mai militarizate zone ale României, tradiție de la Mihai Vitazul plecare, hai să vedeți ce a putut.

Probabil că parada n-a avut autorizație ISU.

România n-are ISU – 05.12

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: