Becule, stai aprins – 09.12

Becule, stai aprins – 09.12

Becule, stai aprins - 09.12

Becule drag, o tu sursă de rază de soare, licărici din capăt de tunel sumbru… stai în pana mea aprins și nu-mi trimite Pagini Aurii ca factură că am cont bancar plăpând și stresat.

Încă de prin vară de când cu liberalizarea prețurilor pentru energii, m-a luat o durere acută de spatele gării ceva de speriat. Mai exact când toată lumea vuia și se agita, io mai luam o bere. Până acum n-am avut nici o treabă, de aseară am. Momentan mă ocup de bec să stea aprins, de preferabil nu la preț de Dubai sau Monte Carlo.

Voi ați intrat într-o relație stabilă cu o firmă curentată? Da? Io-s ultimu’? Nu? Mai am o speranță? Mă rog, io tot vă zic și sunt la nivel de sfătos pe temă.

Aseară găsesc două plice de la Electrica. În primul aveam factura curentă, că e de la curent, și celălalt mă anunța chestii. Adică de la 1 ianuarie, ca becul meu să stea aprins și să nu-mi vie curentu’ cu cocoloașe să-mi fileze lămpilii, o să trebuiască să scot din contul meu amărăștean care deja suportă multe plăți, o cifră aproape dublă ca până acum. Pe scurt ș-n limbaj vulgar, E BELITĂ!!! Și nu oricum, e rău de tot.

Stați așeeeea că am luat atitudine sau cum se mai spune pe românește, am luat problema-n mână. În cazul de față, problema e egală cu factura. Ia să văz ce zice-n ea. La prima vedere am crezut că e scrisă în malgașa veche sau lucrează la NASA. N-am înțeles decât total, TVA, suma finală și numele meu. Nu la factură efectiv, adică la alea cu a stat becu’ aprins de atât, te costă atât, ai consumat un drac pe varză, alea-s simple. Prețu-n sine și cum s-a ajuns la el e problema.

Adică scrie la un moment dat CECV, în paranteză CV/MWh X PMP-PCSCV în paranteză bla, bla, rotunjit, atenție, LA 7 ZECIMALE, ne dă diametru’ buricului pământului corelat cu ritmul de creștere a părului pe oo la Avicola. Exact, mă uitam ca curca-n crăci. Un lucru e cert, după data de 1 Ianuarie, după adunat preț de nu știu ce, cu Tg-u’ și ȘPRȚM-u’, factura mea din 81 de lei pentru 99 de Kw băgați în curu’ becului aprins, se ridică-n cer cu o creștere de cca.70%. Adică au inima.

Cert e că am ajuns la birou și am detonat. Am intrat pe autoritatea de regle… AICI, am trecut date pe formular și am văzut sursă de energie la preț de bun simț și apropo, verde. Am găsit Hidroelectrica. Am zis că la-ncălzirea asta globală cu topit ghețari și etc, se-nvârte turbina și-mi place de Vidraru, că p-acolo merg pe Valea lui Stan.

Am vorbit cu un prieten care-i pe temă și mi-a confirmat bănuielile, mi-am deturnat un coleg care deja se băgase la altă firmă, am făcut ședință pe bune cu toate capetele luminate, una peste alta, io zic că am rezolvat problema.

Dacă ești în dilemă și încă n-ai ales o firmă furnizoare de energie electrică, io zic să te pui pe treabă. Nu de alta da’ vine în ianuarie factura și te lasă pipoțica. Apropo, nu știu încă, da’ după ce am împărțit draci la laci și Kw, am speranța să ies chiar mai ieftin ca înainte.

Apropo 2 – habar nu aveam că mai există Hidroelectrica. Mâine mă ocup de gaze.

Becule, stai aprins – 09.12

1 thought on “Becule, stai aprins – 09.12”

  1. Pingback: Motive De Azil - 14.01 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: