O singură poză, două viziuni – 16.12

O singură poză, două viziuni – 16.12

O singură poză, două viziuni - 16.12

Poză în dezbatere deschisă, man VS woman, analiză pe fotografie. La colțul roșu, colega mea Inuța, hai că o știți, colega cu căluțu’ și cu covoru’ de la Lidl, AICI și AICI, în colțul albastru, subsemnatul.

În decembrie încep să apară promoționale de pe la colaboratori. Nu mai sunt vremurile-n care primeai chestii valoroase și pileală cu cozonac, acum toată lumea e pe curea strânsă de austeritate și când apare câte o agendă sau un calendar e sărbătoare-n firmă.

Ne uitam la un calendar pe 2022 livrat de un furnizor și suspinam nostalgic după anii trecuți când veneau calendare de perete de la cel puțin trei furnizori, calendare cu gagici goale. Bă frate, aveai de ales, de la goale pușcă exact cum le-a făcut mamele lor, da’ poze făcute după 20-25 de ani de la fericitul eveniment, sau cu o brumă de lenjerie intimă cât să-ți pună imaginația la-ncercare și până la goale spre abstract. Adică poză d-aia șmecheră cu gagică goală în diverse lumini și umbre, sau tot felu’ de mătăsuri, pufi de pinguin sau stropi de apă.

Acum producătorii de scule au mers pe poză din viața reală, poză tip reclamă în care e și un echipament d-al lor, într-un context fotografic ales în strictă legătură cu acel produs. Și avem poza de mai sus. Sunt patru persoane, două fete, doi băieți, într-un cadru de vis, la un foc de tabăruță, e un foc mai mititel, și-n colțu’ din dreapta jos e o sculă de muzică. La asta e reclama.

Din prima vizualizare direct pe poză ne dăm seama că nu-s români din două motive beton. Primul motiv e lipsa băuturilor cu cifră octanică mare. Se disting cinci sticle de maxim bere Corona, patru în curs de golire și una goală. E pitită după foc, se vede tristă acolo după pietre. Pe lângă sticla goală, mai e una jumătate plină care-i clar că e a menestrelului. Datorită proximității sticlelor față de tipul de la chitară, e clar că ăla cântă de foame și de beat ce e.

Și motivul doi din care deducem că nu-s români, pe foc nu-s peturi și dat fiind peisajul arid, cam asta trebuia să vedem, plus că focu’ ăla arde de bou, adică degeaba, nu vezi nici un grătar cu mici sau cârnați de Pleșcoi.

Hai să vedeți puncte de vedere colorate și diferite.

Comentariul meu.

Io-te mă ce poză, vă dați seama cât de prost cântă ăsta dacă restu’ găștii a optat pentru o sculă muzicală pentru ieșeala asta. Probabil că-l lasă să se facă muci și adoarme, ori dau ăia scula mai tare până nu se mai aude cântăciosu’.

Comentariul Inuței.

Cătală, habar n-ai. Tipul cu chitara se plimba romantic pe plajă. Atras de mini focu’ ăla, mai precis de cele trei persoane și se vede clar că-i o fată-n plus, adică are loc în gașcă. Cei trei de la foc n-aveau de un’ să știe că o să fie pe plajă muzică live. Au oprit scula pe care o aveau la ei pentru fond sonor și-l ascultă toți pe băiatu’ ăla.

Interpretarea mea la ce a zis Inuța.

Cântăciosu’ se plimba a pagubă, doar doar pică ceva de pe la cineva. A văzut gașca, imediat și-a făcut calcule. E o fată-n plus, au bere, foc, ce poa’ să meargă prost? Și pentru corectitudine sexuală, poate fetele nu-s în plus, da’ e băiatu’. La o prestație artistică satisfăcătoare pe fond de consum de alcool, ceva tot pică la pat… nisip, în cazu’ nostru.

Una peste alta, dacă trecem peste tâmpeniile mele din cap și peste interpretarea Inuței, reclama nu-i chiar ok. În viziunea ei, gașca oprește muzica să-l asculte p-ăla, deci canci reclamă că scula-i de decor. În viziunea mea, adică gașca pleacă din start în componența asta d-acasă, au luat scula de muzică special să-l facă p-ăla să tacă. E clar că nu le-a ieșit și io l-aș scoate de la rația de băutură că omu’ face urât de la ea. Scula e prezentă-n acțiune și-ți dovedește că merită cărată la grătar, deci avem reclamă.

Dragă Inuță, asta e, 1-0 pentru interpretarea mea mai din topor, da’ cu finalizare.

Apropo, asta-i scula dacă e cineva curios/curioasă.

O singură poză, două viziuni – 16.12

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: