Poșta sus răsare – 17.12

Poșta sus răsare – 17.102

Poșta sus răsare - 17.12

Poșta Română nu se află la primul articol de pe acest blog. Mereu a fost cu sudalme și m-am refulat prin miștocării. Aveți AICI și AICI.

Io pe la ei doar dacă am de ridicat o amendă sau un colet de la sor-mea. Pe la finele lunii trecute, vorbeam cu sora mea americancă și o vedeam cu ochii sclipicioși de sigur a făcut ceva și nu zice. Făcuse că-mi trimisese un colet surpriză de Crăciun și nu mai avea răbdare. Se cam făcuse de două săptămâni și io nu ziceam nimic.

Obișnuit cu Poșta Română, i-am zis că nu-i grabă și dacă n-a trecut luna, suntem încă-n grafic. Imediat după ce am termin de vorbit cu ea, la știrile PRO TV era un reportaj cu nu știu cine de la poștă care-și cerea de zor scuze, că e iarnă, că nu știu ce program nu merge, că au căluții de la diligențe obosiți, că spanac pe varză și dacă așteptăm colete extra comunitare, răbdare și tutun că o să vie, probabil de Paști. AICI

Mi-am sunat iar sora să-i explic că asta e, când o să vie e bine venit. Nu i-a picat bine, io-s obișnuit și nu mai am pretenții de la poștă de mult timp.

ATENȚIE URMEAZĂ CONȚINUT CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL.

Marți 14 decembrie, eram la job cu creierii muci, la 18,00 aveam programare la doza trei de vaccin și tring, un mesaj. Era de la poștă. Nimic ieșit din comun că am mai primit un mesaj acu’ ceva timp și le-am recunoscut meritele pe partea asta.

„Măi dragă destinatarule, te informăm că pe 13 s-a încercat livrarea pentru pachetul bla, bla, bla și-l poți ridica timp de 10 zile de la Oficiul Poștal Nr. 2. De achitat TVA 81 de lei și 9 lei tarif prezentare vamă, hai te pup și mișcă-ți fizicu’ la noi”.

Bă du-te naiba!!! Ce TVA, ce colet și de ce la Poșta 2 că alea din US vin numa’ la 1, acolo unde lăsăm orice speranță afară-n frig înainte de a intra-n sediu. La orele 17.00 am încălecat pe Sherman și direcția poștă.

Fraților, minune!!! Am ajuns și n-am avut înainte decât o băbuță cu probleme la pensie. Am intrat, la ghișeu o tipă tânără care culmea, mi-a zâmbit.

-Săru’ mâna, am primit un mesaj.

-Sigur, aveți un colet, numele vă rog.

Moamă, e chiar pe bune. Dau tot ce trebuie și-ntreb.

-Când ați încercat să livrați coletul că nu m-a căutat nimeni?

-Aaaa, scuze, este un mesaj standard, în curând o să avem și această facilitate.

-Bre, faci mișto? Până acu’ mă duceam la poșta 1, eu și tot județu’ Prahova (nu glumesc, coletele extra comunitare de acolo se ridicau, am avut coleg de coadă care venea de la Bușteni) și-mi spui că am terminat cu problema asta, se fac livrările la oficiile de cartier și-n curând vine bețivu’ ăla de poștaș la mine la ușă?

-Nu, nu fac mișto și da, așa se va-ntâmpla.

-Nu vă supărați, în ce an suntem? Suntem tot în România? Că de dormit nu dorm, dacă visam dvs erați Angelina Jolie.

-Hi, hi, hi… trebuia să intrăm și noi în normalitate. 90 de lei vă rog.

-Poftiți și asta-i următoarea întrebare. În colet sunt doi maimuțoi de pluș și trei calendare. Două deochiate, unu’ cu gagici, celălalt cu pompierii ăia plini de pătrățele și încă un calendar cu bufnițe. Cum a ajuns vama la concluzia că eu trebuie să plătesc TVA de 81 de lei, plus taxă de prezentare 9 lei?

-Nu știu să vă spun, noi doar livrăm coletele și-ncasăm sumele date de ei.

-Puteau să-mi ceară mai mult că plăteam cu drag, faptu’ că am venit aici fără să mai bat tot orașu’, că nu-i coada de la 1, merită și ultimul bănuț. Cred că anul ăsta sunt cei mai bine investiți 90 de lei. Mulțumesc și la revedere.

Mno, joac-o p-asta. Te pomenești că există și Moș Crăciun.

Am avut o discuție cu o tanti de la Poșta Română în urma unui articol vechi prin care-i beșteleam grupa mare. Io-te bre, dacă citești asta o să vezi că nu-s chiar așa negru cum par, dacă faceți chestii bune le recunosc și le salut. Eu am răbdare, voi mai aveți mult, da’ important e că ați găsit drumu’ bun.

Tre’ să vă zic și ce am scos eu din fund de la elefănțelu’ din colet, unu’ din cele două plușării din colet.

Poșta sus răsare – 17.12

3 thoughts on “Poșta sus răsare – 17.12”

  1. Pingback: Elefănțel Cu Surprize - 18.12 - Piuituri

  2. Pingback: Defecțiuni Poștale - 26.02 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top