Crăciun fericit! – 24.12

Crăciun fericit! – 24.12

Crăciun fericit! - 24.12

Crăciun fericit dragilor!!!

Recunosc cu mâna pe inimă, perioada sărbătorilor nu mai reprezintă mare lucru pentru mine. Încă nu m-am transformat în Grinch dar nici mult nu mai am. Stăteam și mă-ntrebam unde am schimbat macazu’, ce și cum s-a-ntâmplat, am răscolit prin trecutul apropiat să văz sursa.

Au început să mă supere agitația, infuzia de colinde, toată tevatura de pregătiri și alte lupinguri pe temă, lucruri pe care le făceam cu drag și zâmbet pe buze, acum sunt transformate într-o corvoadă. Ce se-ntâmplă că io refuz să-mbătrânesc și oricum asta nu-i o scuză.

Și am descoperit că totul s-a produs acum câțiva ani când am intrat printr-un proces de maturizare forțată. Eu, un zăpăcit cronic, m-am trezit persoană de bază de care depindeau persoane dragi. Și m-am descurcat cum am putut eu mai bine, niciodată perfect, dar cumva am reușit și lucrurile au intrat pe un făgaș relativ normal. Cu alte cuvinte m-am maturizat atât cât a trebuit, păstrez copilul zăpăcit din mine cu sfințenie și vă garantez că o să rămână acolo intact, poate chiar mai tembeluț.

Poate că-i o formă de apărare, de protecție a mea care mă ajută să trec peste perioade mai puțin bune, important e că funcționează. În afara tâmpeniilor pe care le spun și pe care le fac zilnic, mai am și acest blog pe care-l vreau aducător de zâmbete. În definitiv, asta-i viața, cu bune, cu rele, important e să zâmbim pentru că altfel gândim după o cafea asezonată cu un strop de haz.

Cred că asta nu mai fac în această perioadă, nu mai zâmbesc așa mult ca înainte. Pentru că e nebunie-n trafic, pentru că-s mulți din cei dragi plecați de lângă mine, pentru că am o perioadă mai grea la job, scuze-mi găsesc o tonă. Dar tot eu îmi spun că n-am nici o scuză, chiar dacă sună ciudat și mă califică la o bănuială de personalitate multiplă.

Exact când eram pe punctu’ să exclam pentru a o mia oară „să treacă sărbătorile că dau în damblageală”, îngerașul meu păzitor se personifică în prieteni dragi de pe două grupuri de facebook, Silviu Iliuță – Cronici pe bune și Texte dubioase la cap – Mihaela Băran,  care se alătură celor care-mi calcă pragul blogului și familiei & prietenilor dragi din viața reală, și mă trezesc cu mesaje minunate de mă lasă fără replică. Și-s multe și de mare ajutor.  Pentru găștile faine virtuale am un singur regret, că nu-i cunosc personal și că n-am avut ocazia până acum să ne vedem la o masă, să ne râdem ca apucații.

Și asta trebuie reparată, chiar lansez o provocare. Eu de acest Crăciun îmi doresc ca la anu’ să vă cunosc pe cât mai mulți, poate chiar o seară la o terasă, undeva-n centru de țară să poa’ să vie cât mai multă lume. Cel puțin o seară cu râsete, stand up improvizat și lichide cu cifră octanică mare. Știu că-i greu da’ nu de nerealizat.

VOI ÎMI DAȚI UN SENS PENTRU ACEST BLOG ȘI-MI REAMINTIȚI ESENȚA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ și cel mai important, ÎMI ADUCEȚI AMINTE SĂ ZÂMBESC.

Mă înclin cu respect și vă mulțumesc pentru aprecieri, pentru ajutorul dat prin redistribuiri și pentru textele și comentariile voastre.

Eu vă promit că încerc să am cât mai multe victime în rândul bluzelor pătate de cafeaua matinală. Vă urez sărbători cât mai fericite, să vă fie sufletul cald și chipul luminat de zâmbete. Și chiar dacă nu ai o perioadă foarte bună, trage aer în piept, click pe una din găștile enumerate mai sus că sigur o să găsești ceva de alinare.

Prietenii mei, cei pe care vă cunosc, cei care mă ajutați la o corectură și la o redistribuire, cei care probabil au mai auzit povestirile de pe aici de câteva ori și cu mare drag am stat la un pahar de vorbă, să vă văz cât mai curând și să ne hăhăim pe la cârciumi sau grătare, Crăciun Fericit dragilor!!!

În încheiere vă las un mesaj de la cineva, nu dăm nume că nu-i frumos. Un mesaj care-mi demonstrează clar că ceva, ceva fac eu bine.

Stimate domnule Cătălin, n-ar fi cinstit din partea mea să las să treacă anu’ și să nu-ți mulțumesc cât se poate de sincer pentru toate „materialele” postate pe acest grup , articole care departe de țară fiind , m-au așezat mereu cu mintea și picioarele acasă, nu de puține ori râzând aproape isteric (eu de regulă sunt puțin mai sobru datorită meseriei) , speriindu-i uneori pe anumiți colegi de „barcă” de alte naționalități (filipinezi, indonezienii, etc), fiind nevoit să le traduc cumva textele , altfel ar fi crezut că sunt „tras pe nas” , ceea ce lor nu prea le permit, și uite cum râdem cu toții în horă spre surprinderea mea și a comandantului danez (care te simpatizează foarte mult). Asiatici care îi credeam imbecili , prind foarte repede ideea textului tău și râd ca sparții,
Mai mult de atât, te-am dat în „primire” colegilor și prietenilor mei români de pretutindeni (sorry) fără acordul tău , astfel  Cătălin devenind viral cu virusul „Râzi cu lacrimi” în toată „brigada” noastră.
Cu ocazia Sărbătorilor De Iarnă , îți dorim ție și membrilor acestui grup MULTĂ SĂNĂTATE, FERICIRE, SPOR ÎN TOATE și LA MULȚI ANI !!!
notă sinceră = Cu Adevărat EȘTI DE BELEA .
=RESPECT=
Despre o tradiție de Crăciun inventată involuntar AICI
P.S. Vedeți că pot scrie și chestii serioase? Greu, da’ pot.

Crăciun fericit! – 24.12

2 thoughts on “Crăciun fericit! – 24.12”

 1. Doamne ca bine ai mai scris…
  Pansament pentru suflet!
  Totusi sa ai un Craciun Fericit!
  Cu intarziere pentru ca anul asta nu l-am simtit…sunt amortita… poveste lunga…altadata…
  Si profit de ocazie sa-ti urez de pe acum un An Nou Fericit!!! Alaturi de cine-ti este mai drag!!!
  Cu admiratie si respect,
  Daniela

  1. Sănătate să fie și liniște, să fim bine la interior că așa strălucim la exterior. La mulți ani!!! Mulțumesc pentru ajutor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: