Semne bune anu’ n-are – 29.12

Semne bune anu’ n-are – 29.12

Semne bune anu' n-are - 29.12

Semnu’ ăla obscen cu trimitere la cuc, degetul mijlociu ridicat pe care-l oferi generos prin trafic, de ăla-i vorba da’ nu puteam să pun o poză explicită să nu se-nțeleagă greșit. Așa că l-am ales pe dragu’ de Deadpool și dacă vă uitați cu atenție la mâna lui dreaptă, o să-i vedeți degetu’ strâmb și fracturat. Stați așeeeea că o să vedeți și legătura.

Io cred că există o gașcă de draci minitehnicuși care n-au ce face și se țin de glume proaste. Dracii ăștia căcăcioși pe ei, sunt împărțiți pe domenii. Avem dracii IT-iști care-ți fac muci calculatorul. Pleci de la muncă, închizi regulamentar laptopu’, peste noapte dezvoltă o personalitate belicoasă și dimineața îl găsești într-o relație cu strechea și nu-ți mai merg chestii care mergeau perfect. Adică e plin de draci sau au dat dracii-n el de-ți vine să-l vezi dacă poa’ să zboare pe geam.

Avem dracii mecanici auto. Ajung la Bacău, parchez zece minute să fac ceva. După zece minute, mă urc în Sherman Dustărelu’ și canci fază scurtă. Seara se instalase, io chior, faruri chioare că mergeam pe poziții și proiectoare, visul unei nopți de iarnă. Cum mama dracu’ se-ntâmplă chestii din senin, habar n-am.

Există și secție de draci pe medicină. Să vă spui. Acum ceva timp am rămas fără claxon AICI. E foarte frustrant să-ți taie unu’ calea și să n-ai posibilitatea să-l muți live, chiar atunci pe șosea, imediat după infracțiune. Mă rog, am înjurat până am răgușit da’ mai mult de o răgușeală n-am realizat, mai ales acum când e frig afară și nu merg cu geamu’ belit.

Vă jur, de Crăciun am făcut tot posibilul să fiu mai bun. Eram bun aproximativ un minut până ajungeam la primul semafor. Aici se declanșa gena de tasmanian și orăcăiam ca tot atlasu’ zoologic, de la amibă la primată. Problema e că o făceam degeaba. În afara de față expresivă cu trimitere la mamă, cel care-n teorie trebuia să mă recepționeze cu colind pe bază de tu-ți, morți, răniți etc, nu auzea nimic din ce debitam, claxon canci, adică pace și prietenie, eu full de frustrări și cu venă dodoloață la cap.

Orice om normal vedea asta ca pe un semn să se potolească, să fie mai bun, să draci pe varză. Io nu, m-am adaptat la play back cu-njurături, adică nu-njuram pe bune, practic nu se auzea nimic, dar mimica feței și pe buze puteai să citești foarte clar cuvinte gen mamă, gât, morți, bou, etc și astea-s cele mai zen. Sau fraze și propoziții cu combinații din cuvintele enumerate anterior.

Și totuși îl mai vedeam pe câte unu’ nedumerit la ce-ncercam eu să transmit. Așa că am apelat la semn. La acel semn cu deget erect arătat clar, fără alte accesorii onomatopeice. Simplu și cu efect maxim.

Recunosc, am abuzat de semn & deget, dar n-am căzut în el, nu l-am prins în ușă, toate semnele au fost simbolice, adică nu l-am băgat nicăieri și acum a intervenit gașca de draci mediciniști. Am degetu’ umflat la una din balamale, prima de la mână-n sus, mă doare puțin și e clar că mă paște o radiografie-n primă fază.

Acum e și mai greuț cu arătatu-n public că și-a cam pierdut din efect și semnificație. Nu arată chiar ca a lu’ Deadpool din poză, da’ nici siluetă corectă și identică ca a degetului de la mâna stângă n-are. E ca o lupă ascuțită la vârf și grăsuță la bază. Două gloabe-i trebuie și zici că-i brăduleț. În loc să arăt cucu’, io dau cu bradu’, mai trebuie un fundal sonor cu leru-i ler în pana mea și gata tablou’ eronat.

Iar orice om normal se ducea la pozar cu deștu’ supraponderal, io am preferat să-l caut de boale pe Sherman Dustărelu’ și să-i dau comandă de bloc de lumini că de acolo-i buba. Pe scurt, cam 400 de lei investiți pe final de an, ca să fie bine și să nu fie rău, varianta pilos, că varianta ne pilos sau cu ciungă-n păr sare de 700 de lei. E tot un semn, d-ăla pregătitor pentru facturile la utilități de pe 2022.

Oricum, vă zic, o să merite din plin mai ales aia cu reparatu’ de claxon. E mai scump și mai de durată un tratament psihologic. Toată lumea zice că de Crăciun, bla, bla, bă da’ n-auzi pe unu’ să zică de Crăciun mergi dracu’ corect, folosește semnalizarea, nu e strada mă-tii, nu depăși o coloană, ăia nu stau de proști la rând și tot așa, lista-i lungă și chiar încerc să fiu mai bun.

Semne bune anu’ n-are – 29.12

5 thoughts on “Semne bune anu’ n-are – 29.12”

 1. Aoleuuuuuu ma doare burta!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Mai usor mai baiete! Vrei sa ma mai ai de musteriu si-n 2022?
  Felicitaaaaaaari!
  Sincer scrie o carte!
  Am un prieten care a scris o carte de poezii… ma pot interesa ce si cat si cum…
  Parererea mea e ca ai lasat-o in urma pe ” Ramona” -” Suge-o Ramona!’ Si o am…
  Patul meu nu mai prezinta siguranta nici pentru dormit! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Obisnuita cu Mikisor si Iliuta…si acum tu… miercurea din post… tu mai lipseai….🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Dar imi pare bine ca existi… ferice de sotie…o sa stea pe langa tine mult timp daca o s-o faci rada… parerea mea… eu asa mi-am luat colegul de camera … si azi dimineata m-a facut sa rad…
  Deci sa ne traiesti ca sa ne mai scrii!!!😁
  ⚘ pentru doamna vietii tale
  Oameni frumost!
  Tot trag speranta ca ne vom si vedea cu totii…
  Ziua buna, 😀

  1. Tare aș vrea o-ntâlnire, probabil că o să fie cel mai bine cheltuit timp pe 2022. Stau și mă gândesc ce râsete și voie bună o să fie. Chiar te rog, întreabă cam ce-nseamnă cheltuieli. Vă salut și vă aștept în 2022, LA MULȚI ANI!!!

 2. La Multi Ani!! Fericiti si sanatosi!
  Te las pe tine sa alegi locul ziua ora…
  Eu sunt prezenta numai cu comm deci nu prea contez…
  Tu esti capul rautatilor, tu ai venit cu ideea…tu sa te descurci… 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Un An Nou! FERICIT SI SANATOS!
  SA AVEM PARTE SI SA NE AUZIM NUMAI DE BINE!
  Ps. Aduc si eu cocârț… ceva buuuuun… 😁

 3. Pingback: SOS! Chiloți în Flăcări! - 7.01 - Piuituri

 4. Pingback: Cronică De Zi Neagră - 26.01 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top