Revelion 2022

Revelion 2022

Revelion 2022

2022!!! Gata? Toată lumea prezentă? Se aude și-n ultima bancă? Da? Perfect!

Vedeți că timpu’ le rezolvă pe toate? Că e nasol, că covid, că draci pe varză, io-te că am ajuns și-n 2022.

Pentru începutul de 2022 și petrecerea dintre ani, am ales între probabilitatea clară să-mi petrec doișpelenoaptea în trafic pe DN1, probabil Comarnic – Posada, pentru că se-ntrezărea și data 31 decembrie lucrătoare, sau să mă duc în oricare altă direcție. Așa că am ales altă direcție. Tot spre munte, pe varianta ocolitoare Cheia, da’ de la Văleni am făcut dreapta spre Cerașu.

Planetele aliniate, eliberat de 31 decembrie lucrător, pe 30 seara am plecat spre Casa Tanti Patrița. Da, așa e, sună ciudat, n-am mai auzit de numele ăsta, am auzit acum și a fost MINUNAT.

descarcare 1

Pe drumul Ploiești-Văleni-Cheia-Brașov, la bifurcația din Văleni cu benzinărie, părăsești coloana condamnaților la o eternitate-n trafic și te lași în dreapta spre Cerașu.

Casa respectă arhitectura prahoveană, e cu cerdac, cu beci, renovată perfect fără să-i altereze frumusețea arhaică și doar bucătăria cu băile aduc tehnologia modernă în locație. Acoperișul este înălțat ca să facă loc la două camere și o baie, dar nu le trădează decât geamurile încastrate-n el. Curtea cochetă, dotată cu grătar și tot ce-i trebuie, locația e perfectă pentru limpezit creierași încinși.

În bucătărie ai din toate, băile generoase cu presiune la apă și atenție bucureșteni, apă caldă la discreție.

Am ajuns și ne-am pus pe grătare și cocârț, ca să nu ne prinză 2022 așa, fraierici. Haioasă a fost noaptea dintre ani. Vorbeam noi că o să vedem pe facebook cam cum s-a artificiuit lumea, că la noi la țară cam slăbuț. Eroare totală. Locația e străjuită de dealuri și are o rezonanță de excepție. Când s-au pus băștinașii pe artificiuit și bubuit, am avut senzația că suntem în Kandahar.

Culinaristic vorbind, vedeta emisiunii a fost ciorba de burtă și o să-i dedic un articol separat că e cu cântec, descântec și poveste.

Noaptea dintre ani a trecut repede. 2021 sau 2022, până acu’ e tot un drac. Nu-s mai deștept, nu-s mai bătrân, poate puțin mai pilit și cam atât. Zeii spun că o să am un an la care după ce trag linie și se termină, o să fie un zero barat. La lozul tradiționalo-boșorogesc care m-a costat 4 lei, am câștigat fix 4 lei. Dacă-mi ia și impozit la câștig, mai iau o laie bucălaie.

Acum e 1 ianuarie, mă rog, 2 când citiți voi, și am zis să tragem o plimbare să așezăm straturile de mâncare și cocârț. Spoiler alert – am un prieten care e-n zori de afacere turistică în zonă. Adică peisaj mirific, vorba cântecului „dealu’ Polonic, e tot un munte da-i mai mic”, zonă cu liniște asurzitoare, la poale de pădure unde în viitorul apropiat se vor amplasa niște căbănuțe rustice. Stați că am poze.

Revelion 2022

Revelion 2022

Revelion 2022

Revelion 2022

Sherman al meu s-a distrat pe drumuri forestiere moi și-s foarte mândru de el.

Revelion 2022

Bun, deci avem 2022 cu un LA MULȚI ANI zis din inimă, Casa Tanti Patrița care merită vizitată, spoiler alert pentru căsuțe-n zonă și mâine articol culinar „OS COTAT LA BURSĂ”.

Să nu uit, să vă fac cunoștință cu Pufelu’, cea mai spartană cățelușă care nu fuge de bubuituri, ar halii cu bucurie bubuitorii.

Revelion 2022 Revelion 2022

Revelion 2022

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: