Taximetrist, o meserie grea – 21.01

Taximetrist, o meserie grea – 21.01

Taximetrist, o meserie grea - 21.01

Taximetrist nu este o meserie ușoară. Pare că poa’ s-o facă oricine da’ nu-i chiar așa. În afara faptului că tre’ să ai carnet, chiar trebuie să te pricepi la șofat. Bun, acum te ajută mult tehnologia și orientarea e floare la ureche, dar pe lângă toate astea mai ai nevoie de un element important compus din mai multe chestii.

Șapte ani d-acasă, amabilitate, grijă de tine și mașină, comandăm un taxi nu o cocină de porci condusă de o persoană cu semn de biohazard pe spate, într-un cuvânt, taximetristul la care apelezi să-ți inspire încredere să-i încredințezi viața ta preț de o cursă, indiferent de durata ei.

Enervat la culme de taxiurile din jungla urbană, de ceva timp mă dau cu Boltu. Ei bine, dacă până acum mai depistam un mogâldan sub acoperire, miercuri seara a mai făcut plici un mit. Bolt se duce de râpă în cădere liberă. Și am avut cuvinte frumoase despre el. AICI Am avut și niște pseudo-draci pe ei la un moment dat, AICI zic pseudo că n-au reușit să mă ducă spre dracii ăia mari și fioroși, până miercuri seară…

Este clar că în ultima perioadă a apărut o infuzie de cocalari și bombardieri în rândul șoferilor de la Bolt. Chiar insist și subliniez diferența, da? Să n-avem discuții la proces. Cocalarul și bombardierul nu este șofer Bolt chiar dacă are mașina inscripționată. Este opusul lui și subminează imaginea șoferului Bolt.

Miercuri seara…

Taxi BOLT 1 – plecarea la cocârț

Orele 18.00, chem un Bolt și vine. Îl văd fără mască, mă duc spre el exact prin față să mă vază cum îmi aranjez masca și urc. El foarte relaxat, nici nu m-a băgat în seamă.

-Salut, te rog să-ți pui mască.

-S-a rupt.

-Nasol… presupun că n-ai două măști, nu?

-Exact.

-Nici o problemă, astrele ți-au surâs, suntem exact la o farmacie.

-N-am voie în farmacie.

Am zis că cel mai deștept cedează primu’ și am tăcut. Pleacă individu’ da-l vedeam că-l macină. După câteva minute-l aud.

-Ați avut covid?

P-ăsta-l mănâncă-n cur, e clar.

-Da.

Cred că l-am dat mat, nu se aștepta, spera să zic nu și să mă ia la prelucrat. Tăcere iar o perioadă.

-Și, cum a fost?

-Mi-am dat plămânii afară două nopți, am avut durere de oase, lipsă gust și miros, temperatură, totul ca la carte.

-Da’ n-ați murit…

-Da, am scăpat… sper că și după cursa asta.

Îmi venea să-i spun că de fapt am murit și special mă dau huța pe pământ, să-i bag în sperieți pe tâmpiți ca el.

-Știți de fapt ce s-a-ntâmplat?

-Ei bine, la urcare m-am uitat pe mașina ta, nu scria nici DSP nici OMS și chiar sunt foarte curios, ce s-a întâmplat?

-Panica domnule!

-Ha? Adică io mi-am dat plămânii afară, mi-am pierdut chestii și mi-a fost rău de panicat ce am fost?

-Exact!

-Auzi nea, io zic să-ți vezi de treabă înainte, promit că nu mai zic nimic chiar dacă am în cap niște miștocăreli geniale. Tu ești atent la drum și ne despărțim prieteni cu un adio la final. Adică dacă mai cer cursă te rog să nu te mai bagi pe ea că-ți dau eject.

Dacă vine un Bolt pe nume Alin cu o Skoda Rapid, fugiți… da’ nu oricum, RAPID!

Taxi BOLT 2 – plecarea de la cocârț

Regulamentar pe la 22 fără ceva, chem Boltu’ să mă ducă acasă. Eu cu un prieten îl așteptam înfrigurați la propriu. Amândoi cu măscuțe omologate, cuminței și nerăbdăori. Și vine.

Ne urcăm, normal, șoferescu cu dureri la bască de mască.

-Salutare, te rog să-ți pui mască.

-Ce mască?

-D-asta obligatorie și corespunzătoare.

-Nu vreau, la mine-n mașină fac ce vreau.

-Răspuns corect, la tine-n mașină, acum mașina este un spațiu public cât timp activezi pe Bolt.

-Cine zice?

-Eu și legea, da’ lasă-mă pe mine, legea e de bază.

-Nu vreau.

-Perfect, pe traseu, cum trecem de strada Romană, trage puțin pe dreapta la Poliția Municipală. Cobor eu puțin și o să vină cineva să-ți explice.

Trage pe dreapta și coborâm. El este Mihai și are un BMW alb. Este un cocalar sub acoperire care s-a prins că mașina consumă mult și ca să poa’ să se dea cu ea, trebuie să mai și producă ceva. Așa s-a băgat la Bolt, direct cu bocancii murdari, terfelind imaginea firmei și a șoferilor corecți. Vă dați seama că tâmpitu’ ăsta iese-n traseu cu toți covizii din lume și se pune pe făcut focare.

După toată tărășenia am mai chemat un Bolt. A treia a fost cu noroc, a venit Adrian, un tip super ok, cu mască și salut la purtător. Doar vă citez din el.

„Eu locuiesc inclusiv cu bunicii, vă dați seama că nu-mi permit să duc acasă orice tip de virus, indiferent de natura lui” și „da, aveți dreptate, au venit mulți tâmpiți la Bolt de ne strică imaginea”

Mama lu’ Bolt, poate vedeți și dvs ce zic io p-aciulea și înainte de colaborare vă uitați puțin și-n ochii lor, o să vă prindeți repede de coeficientul de inteligență și dacă au legătura stabilă între creier și gură, asta dacă au creier. Vă mulțumesc.

Exact când scriu aceste rânduri, în România sunt înregistrate 19105 cazuri noi cu 39 de noi decese pe varianta asta simplă omicron. Sursa AICI

Taximetrist, o meserie grea – 21.01

1 thought on “Taximetrist, o meserie grea – 21.01”

  1. Pingback: De Profesie Hater - 01.02 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top