Cronică de zi neagră – 26.01

Cronică de zi neagră – 26.01

Cronică de zi neagră - 26.01

Ziua bună se cunoaște de dimineață. Așa cică, nu știu cum, da’ probabil că-ți dă un hint cumva. Io n-am filingu’ ăsta, adică nu mă trezesc de dimineață și o să știu că o să câștig la loto sau aud că pleacă Șoșoacă definitiv în Congo. O vezi pe parcurs dacă e zi bună, normală sau rea. În schimb am starea aia că o să fie o zi de cacao.

Am momente când mă trezesc și simt în pipiloiu’ matinal că ceva o să meargă prost. Nu mă-ntrebați cum, n-am cum să descriu sentimentu’, da-l am. Starea aia de ceva se-ntâmplă și cevau’ ăla e nașpa.

Sâmbătă dimineața, o dimineață însorită de genu’ zi bună care tre’ numa’ s-o recunoști, început de weekend prelungit. planetele aliniate spre bine. Io aveam sentiment de câh. Singura speranță pe care o am în momentele alea e să fie ceva minor, un spart de cană, un răsturnat de ceai pe jos, ceva cu damage mic și ușor reparabil.

Nimic, totul mergea ca pe roate și hai să plec la cumpărăturile săptămânale. N-am căzut pe scări, un vecin a dat bună dimineața, mașina nu era blocată, un zen forțat pe toate axele. Ajung la semaforul meu ala cu-njurături AICI. Liber, verdele a venit repede, trafic slab, e clar că e o conspirație. Mă uitam pe bord și vedeam cum deja Sherman Dustărelu’ mergea pe aburi de benzină și mă opresc la benzinărie.

Trag la pompă, bag cheia-n bușonu’ de la rezervor și surpriză, era înghețat. Am scos regulamentar un degivrant, am fâs, fâs la bușon și dubla 2. Ghici, n-a mers. Zic să eliberez pompa pentru alt client, mă duc să-mi verific presiunea-n pneuri că până atunci se decongelează bușonu’ vieții. Bag cheia-n contact și m-am trezit cu ea-n mână. Mai precis cu partea de plastic pentru că bucata de cheie metalică era în contact. Nu oricum, la ras cât să n-o pot scoate cu un patent.

Ziceai că am terminat teologia, așa de bine am pomenit toți sfinții și zeii. Joac-o p-asta fraierică și să te văz pe unde scoți rezolvarea. Rezervă la cheie aveam, da’ un’ s-o bag în afară de părțile mele moi. Plus roți blocate, mașina cu botu’ spre benzinărie, adică de mutat doar la oameni în magazin, deci rezultă pompa blocată.

M-am dus la un tip din benzinărie, i-am explicat omului care-i baiu’ și m-a liniștit. Mi-a pus un con d-ăla portocaliu la mașină.

-Stați liniștit, mai am cinci pompe disponibile, o rezolvăm noi.

Bravo, perfect… cum? Și a venit omu cu o șurubelnicuță micuță, drăguță, pentru hobbiți, am băgat ușor pe lângă cheia fracturată și am reușit s-o scot preț de un vârf de patent d-ăla țuguiat de am reușit să eliberez contactu’. Rezerva de cheie d-acasă și eram iar funcțional.

Plec la mall. Aciulea un nene făcător de chei.

-Salutare, chei de mașină faceți?

-Bună ziua, ce mașină aveți?

-Duster.

-Pf… normal.

Adică, prietene ăla-i tomberon, o pornești și cu agrafa de păr, piece of cake. Perfect, am plătit și s-a făcut.

-Intru la o cumpărătură, apoi verific la mașină.

-Nici o problemă, sunt aici.

Am terminat cumpărăturile, am ajuns la mașină, opera de cheie nici nu intra-n contact, era și mai groasă și mai lată. Mă duc înapoi pentru ajustări, nenea cheiaru’ ia-l de unde nu-i. Și ia-l de unde nu-i cam un sfert de ceas spre două zeci de minute. După ce a fumat trei pachete de țigări, a făcut pipi, caca și a pus un bilet la 6 din 49, a venit.

-Bre, nu merge, nu intră-n contact.

-De ce?

-Nu vrea ea, e mai lată și mai groasă, cu lubrifiant n-am încercat.

Norocul meu a fost că a mai apărut un nene făcător de chei, care părea șefu’ primului tip. Aruncă o privire și zice:

– Nu-i bună cheia.

-M-am prins… de mine zic, el nu mă crede.

-Se rezolvă.

În două minute am avut altă cheie care a mers perfect, fără ajustări sau alte chestii.

Am plecat spre casă, am halit ceva și m-am băgat la nani. E clar că-i zi de dormit și stat liniștit. Spre seară am fost la un grătar da’ din start m-am pus pe o sută de cocârț să modific karma zilei. Nu modificam nimic, doar că nu mă mai interesa.

Vă las AICI sfaturi prețioase dacă ajungi în situația mea, cine știe, poate ajută.

Cronică de zi neagră – 26.01

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: