S-a stricat cafeaua – 30.01

S-a stricat cafeaua – 30.01

S-a stricat cafeaua - 30.01

Cafeaua-i gata? Sunteți pregătiți? Am poveste cu cafea.

Pentru mine cafeaua e cafea și atât. Că e zaț fiert de cinci ori, că-i ibric spălat, că-i de la dozator cu E-uri și Ț-uri de Cernobîl, că-i la nisip, la filtru sau d-aia scumpă procesată prin intestin de maimuță, viezure sau ce animăluț e ăla din Indonezia, pentru mine e tot un drac și oricum pun lapte-n ea. Știu, un țăran.

Vă mai aduceți aminte de prietenul meu ăla oo-lele? AICI Ei bine, prietenu’ meu a avut o perioadă care a lucrat pe la arabi unde s-a spurcat la finețuri.

Într-o dimineață mă trezesc cu el în vizită.

-Frățiuer, hai să vezi ce ți-a adus fratilii tău din vastele deșerturi.

Și scoate o punguță cu aproximativ trei lingurițe de boabe de cafea pe care o pune cu un gest regal pe masa din bucătărie.

-Ei, ce zici, ce avem noi aici?

-Wow! Uraniu îmbunătățit ascuns dibaci în boabe de cafea ca să nu te aresteze ăștia la graniță.

-Bine că ești tu spiritual! E clar că-s boabe de cafea, deșteptule! Neam de neamu’ tău de la maimuță-ncoa’ n-a băut așa ceva. E mă-sa cafelelor, marfă de contrabandă, te costă un rinichi o pungă de d-asta, ți-am adus și ție să te scot din negură. Bei o gură și prin față încep să se deruleze beduini cu tot cu cămile, simți soarele deșertului pe meclă, aroma orientală îți inundă nările, treci la ibric și prestează la minunea asta.

-Gata bre, e nevoie să mă echipez la halat alb, fac ceva special, folosesc ibric normal sau tre’ să apelez la unu’ din zestrea lu’ sor-mea?

-Lasă gargara și treci la treabă, o să-mi mulțumești.

Mă pun pe făcut cafeaua. Boabele trebuiau râșnite și mama avea o d-aia veche făcută pe la Electro-Argeș. O desfac și dacă scula era folosită la această operațiune, avea pe pereți o pudră de cafea rămasă.

-Auzi bre, e ok dacă pun peste sau e nevoie să spăl asta ca să nu filez zenu’ la cafeaua asta pentru zei?

-Nu vezi mă că e un fir de praf, tu crezi că pufu’ ăla strică cea mai tare aromă din lume?

-Am întrebat și io, să nu mă bălăcărești după.

Am „rânjit” cafeaua, am fiert bine la ea și deja era în ceștile alea bune de colecție, nu în orice căni primite pe la pomeni.

Am luat o gură și…

-Ce faci mă!?!?! Las-o puțin să respire, nu te arunca așa pe ea!

-Pe dracu ghem! Lasă-mă s-o beau liniștit. Bine că nu mă pui să recit versete din Coran.

Iau o gură și-n afara faptului că m-a fript, măi dragilor, vă jur, ustura-n draci. Am mijit ochii, n-am văzut nici o cămilă, m-a usturat de ziceai că-i din ardei bulgărești, un gust de cacao cu cafea și lavă fierbinte. Exact așa cred că are gustu’ lava proaspătă izvorâtă din Popocatepetl. Normal, m-am strâmbat.

-Țăranu’ tot țăran, ce dracu’ te strâmbi așa?

-Boss, nectaru’ zeilor musulmani ustură și la intrare și-n mod cert la ieșire. Ustură-n pana mea! Din ce draci e făcută?

Și ia al meu o gură. După mecla afișată e clar că-l ustura și pe el, numa’ că strâmbătura lui avea și un aer uimit.

-Bă, ce căcat ai făcut? Ce-i asta?

-Cafeau ta care se-nvârte după soare și costă cât o cursă pe lună.

-Nu se poate, io am adus altceva!

Și ne-am elucidat. Prafu’ ăla de râșniță nu era de cafea. Mama primise niște piper negru, probabil că tot d-ăla bunu’ arăbesc, pe care-l făcuse muci în aceeași mașinărie că n-avea două. Io nu l-am mirosit la timp, am amestecat boabele minune și după fierbere, piperu’ ăla a făcut pipi cu boltă pe aroma boabelor minune și le-a alterat de nu s-au văzut.

Nu vă spun că m-a degradat de la țăran la țăran-iobag-sclav că mi-am bătut joc de cafeaua lui. La replica mea „crezi că dacă punem niște lapte-n ea îi mai luăm din iuțeală?” am crezut că mă bate.

D-asta zic, pentru mine e cafea și atât. Apropo, dacă treceți prin Ploiești și vreți să vedeți ce-i aia cafea, mergeți la Cafeneaua Nației. Oamenii ăia chiar știu despre ce se vorbește-n propoziție. AICI

S-a stricat cafeaua – 30.01

2 thoughts on “S-a stricat cafeaua – 30.01”

 1. Hehehe… mi-adus si mie sotul cand a fost plecat in Israel acum ”juma de veac”
  Mandru si el nevoie mare…ii spunea cafea cu hell…
  Asa am belit si eu ochii…
  Aveam sa descopar acel miros ( pentru mine dezgustator in cafea si de datu’ mortii lui barbata-miu pentru ca nu-mi placea…), intr-un magazin arabesc…la timpul ala erau f multemagazine era vb de … cardamon
  In alta ordine de idei… in pasiunea mea de a descoperi retete, am vreo 10 000 de site-uri pe care le-am vizitat de-a lungul timpului…
  unelede top le fecventez si la cele top sunt abonata…
  Anul trecut a fost in trend… ”gold milk”
  Din lapte, miere, turmerc, piper si scortisoara optional…
  Am facut si eu… la intrare nu a fost greu mai deloc dar dat fiind ca acea licoare tinea rol de detox … i-am simtit parcursu si pot sa jur ca pot spune cât de lungi mi-s matele…🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 la iesire n-a mai contat…🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: