Șefu’ e șef și-n… 03.02

Șefu’ e șef și-n… 03.02

Șefu' e șef și-n... 03.02

Șefu-i șef și-n cucu/pitulicea gol/goală, cam așa e o vorbă din bătrâni pensionari ieșiți la termen pe baza vârstei. Și cam așa e. El are banu’, el dictează.

Personal am fost scutit de șefi tembeli. Doar în primu’ an petrecut în minunatul câmp al muncii am avut ca șef o mândrețe de prost. Mă rog, omu’ nu era chiar cu băluță-n colț de gură, problema era că terminase o facultate de mineri, ceva cu exploatarea minereurilor din pământ, și noi făceam frigotehnie. Adică chestii înrudite fix ca baba Făcălina din Făcăieni, cum ai intrat, pe dreapta și elicopterul Apache.

În rest am avut parte de oameni cu căpăcica intactă și pe problemă. Dar și șefu’ normal la fișiere are momentele alea din lună când… momentele alea din lună.

Mesaj pentru șefu’. Dragă Boss, dacă citești acest articol să stai liniștit, nu este despre tine, este despre alți șefi, DA?

Tot ce urmează este un pamflet, a se diseca printre rânduri și să-mi spuneți dacă are aplicabilitate în întâmplările voastre de pe la serviciu.

Vine șefu’ dimineața, are acea lumină-n ochișor că a visat ceva și i s-a sculat ideea.

-Băieți și fetițe, m-am gândit!

„Aoleo… asta ne mai trebuia” gândesc subalternii.

-M-am gândit la două proiecte vitale pentru sănătatea economică a dragei noastre firme. Mă rog, e a mea da’ așa vă simțiți și voi băgați în seamă. Trebuie să mutăm Everestu’ trei metri mai la dreapta și neapărat, bă da’ neapărat trebuie scos Titanicu’ să-l reparăm. Deci? Ce părere aveți?

-Genial șefu’! Extraordinar! Facem!

După două zile, te-ntâlnești cu șefu’.

-Știți, io zic să lăsăm Everestu-n pace că nu ne lasă Nepalu’. Ambasada mi-a scris că sunt un tâmpit și să stau dracu’ calm că-i atracție turistică și dacă fac ceva îmi face Bucegiu’ praf. Și am făcut un studiu vis-a-vis de Titanic. Cât ne costă să-l scoatem, să-l aducem într-un port, să-i schimbăm termopanele, mai bine ne apucăm de unu’ nou că ne duce la juma’ de preț. Dacă-l facem pe un șantier din România, o să ne iasă de două că sigur n-o să monteze băieții ăia toate șuroabele. Ce ziceți?

-Hm, mă gândesc.

Mai trec două, trei zile, vine el comandante cu sclipirea-n ochișor și vă bagă-n ședință.

-Apropo de cele două proiecte. De ce dracu’ vă plătesc? Să munciți și să gândiți, d-asta. Bă, unu’ n-a venit cu ceva bun, noroc cu mine. Fiți atenți aici și-nvățați. Lăsăm Everestu-n pace că nu ne-a făcut nimic și nici nu ne deranjează. Cine dracu’ v-a băgat asta-n cap nu știu. Și ne apucăm să facem noi un nou Titanic că e și mai ieftin și o să arate ca un portavion, mai mare și mai frumos. La cât ne costă scosu’ și reparatu’ la ruginătura aia, facem două nou nouțe.

Bine că mă gândesc io că voi veniți numa’ cu idei tâmpite.

-Hip, hip, URA!

Morala: dacă ai șef de-nțeles, pe probleme și fără idei ghidușe, ține-l că nu-i de lăsat. Dacă-ți dă și primă de Crăciun și Paște e și mai bine. Pentru alte tâmpenii izvorâte din nebunia cronică a neuronului meu AICI.

Șefu’ e șef și-n… 03.02

2 thoughts on “Șefu’ e șef și-n… 03.02”

 1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😀🤣🤣🤣
  Am avut parte numai de o sefa…cald afara noroc pt mine
  Ma duc la ea in birou fiindca facusem buba…( imi spusese ca indiferent de buba sa vin la ea cat mai repede) imi cere dosarul de la purtator si plina de adrenalina i-l dau cu tot cu paharul cu apa ( banui f rece) pe care-l avea pe birou in fata ei… se agatase si ala….
  Apa a ajuns toata pe ea …se ridica brusc… scutura rochia ca i se vedea si sutien si alte cele… si-o bufneste rasul… da’ un ras sanatos…
  Eu… culorile a trei curcubeie care semnalizau ca alea de pe masina de politie…
  Imi spune sa stau jos si mi-a multumit ca nu stia cum sa se racoreasca…( avea aer conditionat)
  Citeste dosarul, repara buba…
  Cana ma vede prin geam cand vin da la o parte tot… are trei secretare…le organizeaza ele dupa ce plec eu…
  Culmea e ca o vedeam de cel puti 20 de ori pe zi…
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Multumesc Doamna, lider innascut!
  Zi buna Calin! 😁

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: