Cum halești un Toffifee – 05.02

Cum halești un Toffifee – 05.02

Cum halești un Toffifee - 05.02

Toffifee sunt mama bomboanelor. Mă rog, bomboanele au mai multe mame. Și trufele-s mă-sa bomboanelor, am mai multe preferințe, da’ Toffifee sunt în top 3.

De aproape o lună sunt în birou proaspăt zugrăvit, am echipă nouă, două colege noi, pupă tata pe ele și un colegoi. Coleguțele mele au un scop în viață și anume, păstrarea constantă a sumei colăceilor mei de pe burtică. Aproape-n fiecare zi apare pe birou din neant și cer senin, câte o ciocolățică, o bombonică, un dulce cu rol de bombă calorică.

Zilele trecute făceam ca lupii după un ceva bun și n-aveam nimic. Pentru a nu se mai repeta situația gravă cu glicemie scăzută, o coleguță a adus o cutie de Toffifee care s-a evaporat în timp record. Adică trei persoane au hăpăit o cutie de bomboane în juma’ de ceas, în condițiile în care eu, hăpăitoru’ șef, a mâncat doar trei, maxim patru bomboane.

Trădare, trădare, de trei ori trădare! Am săpat la problemă și am observat cauza. În primul rând că sunt al dracu’ de bune. Problema apare în rândul doi, colegele mele nu știu să mănânce un Toffifee. Logic, am făcut ședință cu probă practică și tot tacâmu’. Apropo, acest articol nu este o reclamă. Nu m-a pus nimeni și nici n-am nimic de câștigat.

În primul rând o bomboană Toffifee trebuie înțeleasă structural. AICI aveți ce vă trebuie. Bomboanele astea se mănâncă-n două feluri.

Stilul navetisto-fomist/mamă cu trei draci de copii/smulso-grăbit.

Stilul persoanelor grăbite sau posesoare de copii și ca să nu-i umple p-ăia mici de ciocolată, se sacrifică și le mănâncă rapid pe modul stealth.  Simplu și eficient, se ia bomboana, se aruncă-n gură și pe ea, pe mama ei. Gusturile se combină într-o explozie de arome, bolul alimentar alunecă ușor pe gât și nu te mai gândești la covid, Putin sau factura de gaze.

E ca o ejaculare precoacă, are finalizare, extazul apare, da’ partenera rămâne cu buza umflată. Cam ca mine când am văzut că-i cutia goală. La stilu’ ăsta principalul dezavantaj e că se termină bomboanele cât ai zice Cip. Ce chestie, de la bombonelele Cip din comunism care acum au devenit ingredient principal pentru colive, am evaluat la trufandale cu ciocolată belgiană.

Stilul nobil, artistic și erudit.

În primul rând trebuie să vezi bomboana ca pe un mod de viață, s-o vezi ca pauza cu extaz și bula de normalitate într-o lume nebună. Bomboana se savurează pe mod Regele Soare, nu hăpăită pe mod viking Ragnar Lothbrok.

Hold my beer și băgați la scufiță. Se ia bomboana, se pune pe limbă și așteaptă puțin până se relaxează în noul habitat. O să te prinzi când e gata relaxată, componentele principale tind să se separe. Atunci descoperi aluna, o duci într-un colț de cavitate bucală, cam ca hamsterii, lași ciocolata să se topească și să se scurgă pe gâți.

Foaia de caramel se lipește pe bolta palatină și se-ndreaptă cu limba, ca un brutar care-și pregătește coca, apoi se mestecă. Caramelul se mai lipește pe dinți și te țâțâi de ei până la dispariția totală. Ultima-i aluna care taie cumva din dulceață și te lasă cu sentimentul că nu te-ngrași și că de fapt tu ai mâncat un fruct. Mă rog, ceva de producție agricolă.

Avantajele-s clare. Se termină mai greu cutia și ai din ea și-n ziua următoare, starea de bine se prelungește, merge și la diete, nu-ți duci glicemia până pe culmi nebănuite și faci economie la buget. Stil nerecomandat de folosit în public. Moaca ta extaziată e posibil să oripileze trecătorii. În cazurile astea ori folosești prima variantă, ori pe cea de a doua, da’ activezi autocontrolu’.

Ei, cum e? Altceva, nu?

Apropo, vă spuneam că nu-i reclamă plătită sau alte chestii ascunse, sunt niște bomboane care-mi plac și atât. Da’ dacă articolu’ ăsta este citit de mama și tata lu’ Toffifee de la toffifărie și vor să mă răsplătească cu un vagon de bomboane, să știe că și o cutie e ok și o s-o prestez cu drag și varianta 2.

Tot despre haleală AICI. Apropo de colege, mâine o să am un articol despre colegele mele electrizanto-electrizate. Sper să nu-mi iau bătaie.

Cum halești un Toffifee – 05.02

6 thoughts on “Cum halești un Toffifee – 05.02”

 1. Da, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Erudit ce sa mai…
  Mie-mi plac alea fondante… le consider dulcele suprem ca si glicemie nu neaparat cele mai gustoase … alea sunt zahar in stare pura ca ”eroina”
  Din 6 bucati mestecate-ntrun minut ma simt in Nirvana…si ma las moale pe unde apuc… ca dupa o injectie facuta pe la venele de la picior…
  Apoi celelate le savurez incet…
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Moama ce pofta mi-ai facut!
  Azi imi iau juma’ de kil’ … sa–mi ajunga…3 zile…
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Lasa colaceii si bucura-te de viata si placeri… cu astea plecam cand va fi…
  Deviza mea ” sa mor fericita ”
  O zi ”dulce”!

 2. Pingback: Colegele Electrizante - 06.02 - Piuituri

 3. Pingback: Acadeaua, Dileme Existențiale - 17.02 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: