Jazz on the Rooftop 2022 – behind the scene – 03.09

Jazz on the Rooftop 2022 – behind the scene – 03.09

Jazz on the Rooftop 2022 - behind the scene - 03.09

Știți că io cochetam cu aranjamente de concerte pe la Rock Cafe Ploiești. Chestii simple și nimic complicat. Scenă aveam, lumini aveam, o priză funcțională aveam, găseam trupe și le făceam afiș, puneam țara la cale și zbang concertu’. Am trecut la alt nivel. Am făcut parte dintr-o gașcă faină plină de nebuni simpatici (io lipseam d-acolo), care a organizat, montat, petrecut și finalizat festivalul de jazz „Jazz on the Rooftop” ediția cu numărul cinci de pe tricou. Și nu că vreau ca să mă laud, nici periat ieftin pentru colegii mei, da’ a fost wow din toate punctele de vedere. Chiar dacă sună a clișeu de nuntă, artificiile au lipsit. Date de pe Primăria Ploiești cred că rupeau gura târgului total și intram în manualul organizatorului de chestii muzicale. În spatele luminilor și muzicii de calitate a stat o întreagă echipă care a cărat, a montat, a reglat și urmărit chestii ca evenimentul să fie fără reproș. Atunci când te duci la baie și găsești săpun lichid și șervețele, să știți că nu s-au pus singure și cineva s-a-ngrijit de chestia asta. Prezentul articol este pentru cei pe care nu-i vedeți, cei care au muncit să aducă pe agendele voastre o variantă de petrecut timp liber de calitate.

Știu că zice că-i pagină indisponibilă, dacă dați click la vezi pe facebook, o să vedeți pe rapid înainte amenajarea scenei.

Evenimentul a fost gândit foarte bine. Începând de la locație și până la desfășurarea lui. Terasa de pe Primăria Ploiești e fantastică și mulțumim autorităților locale pentru disponibilitatea ei pentru acest eveniment. O să ziceți „io-te spanac pe varză ce au făcut autoritățile” da’ vă spui io că-i mare lucru. Am frecat lifturile alea de nu vă zic, plus ajutorul local pentru accesul în diverse locuri să ne montăm noi luminițe și alte nebunii. Am văzut oameni nu foarte familiarizați cu muzica jazz dar au venit pentru locație și pentru priveliștea pe care o oferă. Și au plecat cu gând de urmărire a paginii de facebook a Filarmonicii „Paul Constantinescu” pentru evenimentele viitoare. Festivalul de Jazz 2022

Evenimentul a fost gândit pe trei planuri. Principalul a fost reprezentat de cele trei seri de spectacole dar fix la intrare pe terasă am avut un mini muzeu cu fotografii rare puse la dispoziție de Muzeul Jazzului din New Orleans. La aranjament și prezentare am avut suport prețios de la voluntari, o gașcă faină de copii care ne-a demonstrat că avem speranță și e bine sănătoasă. În ziua de sâmbătă, în parcarea Primăriei Ploiești am avut o expoziție de automobile retro cu mare efect și priză la public. Retromobil Club România a venit cu niște bijuterii de picat plombe și băluță pofticioasă-n colț de gură.

Hai să vă pun link-uri cu poze.

Ziua 1Ziua 2Ziua 3 

Tratațiunea a fost asigurată de The Fable (vă pupez oameni faini și Cuba Libre!), Alexandrion și Cramele Ego Săhăteni care a făcut special pentru acest festival Vinul Ploiești Jazz Festival. Apropo, e bun, după prima seară m-am machit cu el și Cuba Libre de la bar.

Salba de artiști prezenți care a fost chintesența acestui festival îi găsiți AICI. Le mulțumesc pentru prezență și pentru prestațiile extraordinare. Să vă dau ceva din casă. În ultima zi i-am avut pe scenă  pe Luiza Zan & Jazzpar Trio. Am avut mare noroc, Luiza avea probleme medicale și totuși a reușit un concert superb. Nici măcar noi care știam ce se-ntâmplă și că abia stătea pe picioare n-am văzut un rabat al calității recitalului. FELICITĂRI ȘI APLAUZE PENTRU TOȚI ARTIȘTII PREZENȚI.

Duminică noaptea spre luni dimineața, după ce demontasem tot, stăteam toți la o țigară în curtea Filarmonicii Ploiești. Mă uitam la ei cât de rupți erau dar cu sentimentu’ ăla de satisfacție și-mplinire. Dragi colegi de prin toate departamentele, am fost buni! Și la anu’ o să fim și mai buni… poate dăm și o artifică la final. 🙂 Acum e partea aia cu mulțumiri dar am scris deja peste 600 de cuvinte și oricum sunt prea mici. O să spun atât: MULȚAM FAIN! E pentru toată lumea.

Vă așteptăm la Festivalul de Jazz 2022. AICI găsiți ceva legat de temă. Începuturile.

Jazz on the Rooftop 2022 – behind the scene – 03.09

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: