Jazz on the Rooftop 2022 – 06.08

Jazz on the Rooftop 2022 – 06.08

Jazz on the Rooftop 2022 - 06.08

Am intrat în linie dreaptă cu festivalul „Jazz on the Rooftop 2022”. Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu sau sunt paraleli și echidistanți cu fenomenu’, de pe 26 și până pe 28 august avem concert de jazz sus de tot, pe acoperișul Primăriei Ploiești. Toate detaliile evenimentului și bilete AICI. Cu mare fală și mândrie vă spun că anu’ ăsta fac parte din echipa organizatoare, „Filarmonica Paul Constantinescu” – Ploiești.  Și stați să vedeți, Jazz on the Rooftop 2022 vine ca buzduganu’ zmeului, ăla cu rol de „honey, I’m home” pentru „Festivalul de Jazz XVII” din octombrie 2022. Acu’ dau din casă informații. La festivalul din 26-30 octombrie o să avem nume mari. Așteptăm confirmările dar așa ca părere, printre invitați se vor regăsi câștigători de premii Grammy, cei mai importanți din New York si… pam, pam, pam, Orchestra Naționala de Jazz a Franței. Adică voila la attention!

Joi am făcut parte din echipa de comando care a livrat invitațiile pentru Jazz on the Rooftop. Doi Doamne și toți doi, m-am dat prin tot orașu’ io pe post de cadet și un coleg level god în branșă. Am luat la rând sponsori, societăți comerciale, partide politice implicate-n urbea noastră, ONG-uri, etc. Lume bună, fină, iubitoare de frumos și mai ales bucuroasă la primirea invitațiilor. Am insistat la fiecare locație, pe cât s-a putut, să-nmânez personal invitațiile. Tre’  să recunosc că-mi dă o energie bună chestia asta. Am primit zâmbete care m-au încărcat cu energie pozitivă. Și cum mă știți cu toate cuvintele la purtător, d-alea de „vă invităm și avem plăcerea”, „n-ați mai văzut” și „o să fie wow și de povestit la nepoți”, am bifat misiunea cu cinci stele.

La partidele politice pe unu’ l-am găsit închis, pe altul nu l-am găsit deloc, la altu’ persoana căutată deja plecase-n alt partid și la ultimu’ am dat peste o abramburică picată recent pe planeta Pământ. Adică nu cunoștea persoanele căutate, nu știa ce scop are-n viață, ce să vă mai spun că i-am dat șah mat la cuvintele „festival” și „jazz”. Probabil că era de la pază. Noroc cu o tipă de la un birou alăturat care mi-a curmat suferința și s-a băgat în discuție și-n rezolvarea problemei.

La o unitate bancară am găsit doi neni la pază pe care i-am înțeles oarecum, adică nici io nu mi-aș da cale liberă la moaca mea de rachet sovietic, da’ nenii ăștia chiar și-au luat rolurile-n serios chiar dacă nu păzeau unitatea de la Deveselu. Mă rog, după ce am parlamentat cu ei și i-am convins că nu-s rudă primară cu Bin Laden, am obținut ok-u’ și i-am întrebat cum ajung la etaju’ X. Mi-au răspuns sonor de s-a făcut liniște-n sala plină cu oameni „este scări… este și lifturi”. Adică este perfect.

Ajung la o societate comercială măricuță spre mare. La intrare un dabălouseven russian design, retras din activitate și stat mult timp pe shaorme cu de toate. Cum am apărut l-am văzut încordat instant.

-Bună ziua, mă numesc Cătulică și-s de la Filarmonica Ploiești. Îl caut pe dl. Xulescu, am o invitație pe care mi-ar plăcea s-o-nmânez personal. Aș vrea pe cât se poate să reduc intermediarii și invitația să ajungă la destinatar, mă ajutați vă rog?

-Ha?

I-am dat greu… Repet introducerea pe o variantă mai scurtă.

-Am o invitație pentru dl. Xulescu.

-Și… la ce?

-Jazz on the Rooftop 2022, trei zile de jazz pe acoperișul primăriei.

-Cum pe acoperiș!?

-Stați liniștit, toată lumea e-n siguranță, e o terasă acolo cu o panoramă a Ploieștiului de mare angajament.

-Aha… nu-i.

-Ce nu-i?

-Nu e dl. Xulescu.

-Și cineva care mă poate ajuta, o secretară de preferabil?

-Nu mai e deloc. E la București.

-Și se poate trimite acolo cu corespondența uzuală?

-E la București da’ nu știu precis unde.

-Nu mă puneți în legătură cu cineva de la secretariat sau registratură?

-Mda, pot, n-o să vă ajute.

-Hai să-ncercăm, cine știe, poate am noroc.

Și vorbesc la telefon cu secretara de la care aflu că persoana respectivă nu mai lucrează-n societate și-ntradevăr, ultima locație posibilă atestată documentar e-n București. Cel puțin m-a lămurit și am anulat invitația.După ce am închis l-am văzut pe nenea ăla cu un zâmbet de satisfacție gratuit de parcă mai mult se bucura că n-am rezolvat io decât că a avut dreptate el. Alambicat da’ a avut dreptate.

-Vedeți, v-am spus că e la București.

-Văd, da’ atenție, nu mai e la București. Se pare că a părăsit țara. P-asta n-o știați, este?

L-am lăsat îngândurat. E ceva ce nu știa. Mă rog, nici nu-l ajuta la nimic.

Să nu uit, duminică seara pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești avem concert simfonic, primul concert simfonic din stagiunea estivală 2022.  Fratilii vostru o să fie acolo și dacă-mi zâmbiți frumos vă trag în poză. Altă cronică de cântare AICI.

Jazz on the Rooftop 2022 – 06.08

1 thought on “Jazz on the Rooftop 2022 – 06.08”

  1. Pingback: Jazz On The Rooftop 2022 - Behind The Scene - 03.09 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: