Inelu’ lu’ Arabela VS bagheta lu’ Harry Potter – 12.11

Inelu’ lu’ Arabela VS bagheta lu’ Harry Potter – 12.11

Inelu' lu' Arabela VS bagheta lu' Harry Potter - 12.11

A venit inventaru’ peste mine. E perioada aia din an când mă oftic că nu m-am făcut jedi așa cum am vrut când eram mic. Făceam chestii cu forța și rezolvam problema. Partea proastă e că sunt de aproape juma’ de ani în sistem și mă uit la listele alea ca curca-n crăci. De fapt privirea curcii e inteligentă și lucrează la NASA față de privirea mea eferentă listei de inventar a Filarmonicii. Și pentru că am o vârstă și nu mă mai primește la școala de jedi, m-am gândit la variante alternative.

O variantă e inelu’ lu’ Arabela. Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, cam după ’89, Arabela era o gagicuță zânuță care avea un inel pe care-l rotea și făcea chestii. Adică  dacă vecinu’ de pe palier dădea cu mașina de găurit seara, Arabela se gândea să-l facă p-ăla copac și bormașina ghindă, rotea inelu’ pe deget și gata, avea copac pe palier cu ghindă la purtător. Cealaltă variantă contemporană cu toți cititorii actuali e bagheta lu’ Harry Potter. Și pentru că știu că o să vă roadă dilema care-i mai bună, că nu se știe niciodată cum le vezi pe ambele la promoție de black friday și nu știți ce alegeți, fratilii vostru expert în probleme existențiale s-a gândit pentru voi și vă luminează.

1. Inel VS baghetă – dimensiune și transportabilitate

Ambele-s mici și ușor de transportat. Dar, că avem un dar, cu inelu-i mult mai simplu că-l porți pe deget chiar dacă-ți dă o aură de manelist lănțar cu bijoaiele la vedere. Eventual îl pui în buzunar ca să nu facă prietenii miștocăreală de tine. Poți să-i zici din când în când „my precious!”. Bagheta o poți ține în buzunaru’ de la spate și-l faci praf cu curbura fundului în prima ocazie când te vei așeza p-o bancă. Io știu cum e că am avut telefon cu antenă sculată pe care am rupt-o de câteva ori. Deci bilă albă pentru inel.

2. Inel VS baghetă – instrucțiuni de utilizare

Inelu’ n-are instrucțiuni de utilizare, e antiprost. Îl pui pe deget, te gândești că vrei să pleci la muncă pe un unicorn roz cu coamă mov și puf, apare unicornu-n fața blocului. La baghetă e mai nașpa că-i cu comandă vocală. Că hocus pocus, că dipiridamol sau sternocleidomastoidian, nu funcționează dacă nu-i dai ordin precis și rostit corect. Pentru asta tre’ să faci școală, să-ți încarci creierașii cu definiții de comenzi, la pileală nu te ajută nici memoria și nici pronunția… e greu de tot. Bulină albă tot pentru inel.

3. Inel VS baghetă – ISO, bio și Greta aia mică și nervoasă

Ambele produse sunt bio și n-au nevoie de catalizator. Acu’ dacă ne gândim că inelu’ a trebuit făcut și implicit s-a consumat gaz la facerea lui, bulina merge spre baghetă care e ruptă dintr-un copac și cioplită cu un briceag. Dar dacă lăsăm ambele produse pe fundu’ mării, le aruncăm în foc sau pur și simplu le lăsăm în ploaie și-n frig, inelu’ câștigă detașat pentru că bagheta se face muci și îi zboară garanția. Nu dăm bile, considerăm remiză.

4. Inel VS baghetă – când te apasă criza economică

Să zicem că ajungi sărac lipit, puțin probabil cu chestiile astea două da’ să zicem. Rămâi în curu’ gol și singurele chestii pe care le mai ai e fix bagheta și inelu’. Ești nevoit să le pui pe OLX da’ n-ai calculator că tocmai ce am scris mai sus că ai rămas în curu’ gol, și te duci la o casă de amanet. Dacă arăți grenguța o să ți-o bage-n fund… mai ales că e gol și tentant pentru nenea de la casă activat de cererea ta că vrei p-o creangă trei sute de lei. Cu inelu-i altceva, de un covrig ș-un cocârț tot îți dă pe el. Bulină albă pentru inel.

E clar, da? În caz de ofertă mergeți pe inelu’ lu’ Arabela că e mai șmecher. Cu plăcere.

Pentru altă chestie VS altă chestie, AICI.

PS. Ce bou am fost că nu m-am făcut jedi…

Inelu’ lu’ Arabela VS bagheta lu’ Harry Potter – 12.11

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: