I’m blue, da ba dee da ba daa…

Dragilor, stiati ca ieri v-a trecut glontu’ pe la ureche? Habar n-aveti ca ieri ati trecut razant pe langa apocalipsa. N-ati simtit nevoia sa va bagati degetele-n priza? Cutteru’ de la birou nu va trimitea bezele si saliva la venele voastre? Ieri am trecut prin lunea albastra, „blue monday” pe numele din buletin. Cica e cea mai de cacao zi din an si habar n-aveam daca nu ne spunea un cercetator,psiholog, profesor la o scoala, logic, britanica. Baiatu asta are si o formula matematica ceva cu un W + D in paranteza ori bla, bla’ totul supra la bla, bla, unde unde W exprimă condițiile meteorologice, d=debitul (diferența intre datoriile acumulate și capacitatea noastră de a plăti), T=timpul scurs de la Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivațional scăzut, Na=necesitatea de a acționa, iar D exprimă salariul(sursa Wikipedia ca nu-s asa destept).
La noi la romani e mult mai simplu, alegi o zi de luni la-ntamplare, o vopsesti in albastru si gata…sau le vopsesti pe toate ca…asa e lunea. La mine a fost ok, n-am stiut de „pericolu’ asta” pana seara la stiri si m-am intristat asa, de ochii lumii si din solidaritate pentru ea…oricum, treaba de mantuiala. Poate ca mini-raceala pe care o am de ieri…sau poate ca am observat ca s-a afisat intretinerea…nu stiu ce sa zic…a fost o luni ca toate zilele de luni lucratoare, adica „blue” spre „black”. Googalind am
gasit site-ul oficial, habar n-am ce limba e, da’ parca suna a ceva nordic. Hm, culmea, nu astia erau cei mai fericiti dintre pamanteni?
https://www.bluemonday.org/

article update img

Am o nelamurire…curiozitate de baba, de ce e „blue” si nu „black”? Adica…albastru e ok…apa, cer, Jandarmeria Romana, glumesc, lichioru’ de Curacao (apropo, e incolor si-l produc aia in toate culorile, la noi s-a impamantenit albastru ca…nu stiu de ce…probabil ca-i mai ciudatel asa), hartia de 500 de lei e mai spre albastru, una peste alta…albastrul e frumos, e cool.

Mai am o curiozitate de baba, black friday vine de la nenea ala care-i tinea de urat lu’ Robinson Crusoe? Nu era pe negru si-l chema Vineri?

3 thoughts on “I’m blue, da ba dee da ba daa…”

  1. Pingback: Ce Caut Io în Viața Mea? - 04.01 - Piuituri

  2. Pingback: Plătiți Oștenii Mei! - 18.01 - Piuituri

  3. Pingback: Cavalerii Tristei Figuri - 04.08 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top