Avem o agendă, ce facem cu ea – 22.01

Avem o agendă, ce facem cu ea – 22.01

Avem o agenda, ce facem cu ea - 22.01

Pândit și atacat de o răceala sezonieră, într-o seară am hotărât sa ripostez cu toate armele de care dispun. Încercasem cu un antigripal, un puf pe nările betonate… m-am jucat și am tratat problema cu superficialitate. Gata, nu mai merge așa, am scos artileria grea… de prună cu zahăr și piper, băută la multe grade tărie și multe grade celsius. Ori scăpam de răceală și se ducea învârtindu-se, ori rămânea și trăiam în simbioză totală, plus că mă mândream cu prima răceală alcoolică din lume. În toiul luptei care a durat preț de una bucată litru de licoare de se pune și-n rezervoarele avioanelor, e mai dinspre munte așa și oamenii ăia nu se joacă când e vorba de tărie, ca efect secundar a apărut muza care a trecut direct la o bătută cu strigături pe ritm hip-hop cu piticu’ de pe creierași, ăla cu idei crețe. De plictiseală m-am apucat să-mi revizuiesc agenda de la telefonul mobil, plină doldora cu numere de telefon.
Tre’ să vă zic, eu am telefon de când trăiau răposatele Mobifon și Connex până sa fie transformate în… altă rețea, am prins perioada aia când telefoanele semănau cu cărămizile și aveau antenele sculate. Dacă aveai două sute de bucăți îți făceai casă cu vibrații, luminițe, ringtones-uri și agendă. Îmi aduc aminte că se practica mersu’ la terasă, aruncai ostentativ telefonul pe masă, cu boltă să te vază lumea, mai ales purtătoarele de fustă din zonă, din când în când aruncai o privire în telefon, așa, pentru impresia artistică, și te rugai ca unu’ din cei trei prieteni „bossulani” ca tine posesori de telefon mobil, să-ți dea un beep pentru a simula o conversație cu voce ridicată, să te auză și blonda de la ultima masă. Ce vremuri…
Așa, deci m-am apucat să răsfoiesc agenda și am tras o burtă de râs pe temă. Dacă n-ai ce face și te plictisești, bagă ochiu’ în agenda telefonului și dacă ești la fel de „deștept” ca mine să nu treci la contact chestii esențiale, garantez că rămâi cu gura căscată la ce găsești p-acolo.
Litera „A” a trecut așa, mai fără haz. Am găsit un Actor Toma, normal, habar n-am cine e; litera „B” îmi demonstrează cât de bețiv sunt, am găsit numărul de telefon a patru berării și am și telefonul unei bone… așa scrie, „Bona”. Care, cum, de când, de unde, până unde… nu știu.
La „C” am un nume „Călcătoreasa Ica”. Acu’, nu știu ce să zic, calcă rufe, e recuperatoare și te calcă-n picioare, te calcă în picioare pe modul terapeutic arhaic cum te călca ursu’ odinioară, vid total în scufiță. Am mai găsit două numere de ceferiști pe care le am… probabil degeaba că nu știu cine sunt. Tot la „C” ajung în zona celor sfinte și am așa: Cimitir Mihai Bravu și Cimitire Cornelia. Probabil o doamnă Cornelia care are cimitire. Ce vă mirați, e o afacere. Mai am o „Clientă Cătălina” pe care nu știu cum, când și mai ales cu ce am servit-o, că presupun că d-aia e „clientă”. Și „Coca Roxy Secelenilor 98E int.100”, bănuiesc eu că e adresa da’ mă debusolează interiorul ăla… sper să fie interfon și nu dimensiunea la… Aci’ am mai găsit și „Cruce Simion” și nu e ăla cu prestatu’ la mormintele alor mei.
La „D” m-am speriat. Mi-am dat seama că am CNP-u’ mărit, am 14 numere de doctori pe diferite specialități. La „G” am găsit George Funebre și George Sicriu, Gropar Adi și Groapă Costi, destul de ciudat după numerele alea de doctori. Am mai găsit o „Tămâiat Mihaela”, așa… să fie cercul închis și cu pomeni făcute.
Iar am avut cădere de tensiune la lămpi când am văzut cinci numere de popi din care cunosc unu’ singur. Cine știe când făceam eu pe evlaviosu’. Încă un „Vasile Groapă”… cred că-s toți groparii din Ploiești la mine-n agendă.
Mai am acele numere de telefon la care nu am nici cea mai vagă idee cine-s posesorii, în ce univers paralel ne-am cunoscut, dacă am făcut armata împreună… nici nimic… zero barat în multe informații : Monicu București, da, e un el, MoniCU; Monstrulețu’ 1, am căutat și alți monstruleți că așa am dedus, dacă-l am pe „1” tre’ să fie și doi sau trei, nu sunt; la „Scoica Carmen” mai bine nu mă-ntrebați la ce mă gândeam, etc… și tot așa… etc… grămezi de etc-uri.
Poate că nu-i rău ca din când în când să reset-ezi telefonul la setările din fabrică și să-ți mesteci cartela din el că așa dispare și agenda.

 

i am drunk 400x400

Avem o agendă, ce facem cu ea – 22.01

4 thoughts on “Avem o agendă, ce facem cu ea – 22.01”

  1. Hahahahah, mor si alta nu! D-asta te iubesc eu pe tine, ca zici tare, sau scrii bine ce nu am apucat sa zic io tare sau sa scriu… bine, sau mai putin bine. Daca dai o fuga prin agenda telefonului meu, te sperii! Zici ca sunt posesoare de mai multe personalitati cu limbi materne diferite…. avem salvate aproximativ la fel descrierile personajelor cu pricina si sunt perfect convinsa ca la momentul respectiv m-am simtit foarte inteligenta scriind o descriere atat de potrivita.. Am ” Argentina Par”, adica hair, nu par de dat pe spinare, care presupun ca e vreun nume de coafeza sau ceva. De ce nu am scris coafor – nu ma intreba! 🙂 Avand in vedere ca sunt posesoare de copii si de una bucata caine, am la anumite nume si explicatia necesara, gen: Michaela, mama Johanna sau Tanja, stapana MAX… Gata, ma duc sa fac curatenie in agenda. Mai am un numar: Catulicu` ….Crezi ca mai stiu cui apartine???? 🙂 🙂 D-astea sunt bune descrierile.. 🙂 🙂 🙂

  2. la mine e si mai haotic…amestec de Ambu,SAJ, onco, muni,jud, pol,poli,jude,mag…la POWH, CherryTree,Bridge….exact asa adaugate la numele mic (de ce pana mea s-or fi inventat nume de familie? e destul locul de munca:))) zic si eu…)

  3. Pingback: Cronică De Crăciun - 27.12 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: