Hai că nu-i atât de negru cum pare

saddemonything

Io-te…e roșu!!! Am găsit scrierea asta facebookistă.

ATENȚIE: POSTARE CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL PENTRU CREDINCIOȘII PRACTICANȚI ȘI TOTAL NULĂ PENTRU ATEI
Postarea este un pamflet, așa că nu-i nevoie să suni la 112, hai ca poți … lasă telefonul din mână … așa … ușor și fără mișcări bruște … lasă și piatra, sau să arunce ăla făr’ de păcat… hi, hi, hi…
Nici nu știți cât de greu e să comentezi ceva pe tema „Lucifer” cu inspirație și citate de pe net. Dacă dai căutare pe google, ajungi direct la serialul „Lucifer” de pe Netflix pe cel puțin 5-6 site-uri și ca să gasești ceva „serios”, tre’ să prestezi la tastatură de-ți sar capacele. Cam în halu’ ăsta e bagatelizat îngeru’ lu’ Dumnezeu…mă rog, în serial chiar are o aură umana, arată bine, perfect  de-nfierbântat minți de dameze visătoare și e plin de glume cu tentă de pornoșag. Pe scurt, personaj colorat și savuros. E genu’ de serial pentru relaxat creieru’ și adus umbră de zâmbet pe chip de coorporatist frecat 10 ore la job de șefi, șefuți etc.
Întrebarea este: ce dracu’ aveți cu dracu’? Ha?
În primul rând are pedigree, e din familie bună, înger la origini, decăzut ce-i drept da’ tot înger rămâne. Supranumit „Steaua Dimineții” și să nu-mi spuneți că la așa nume de scenă, musai să-l asociezi cu ceva rău. Aduce lumina după negura din noapte și ceva ceva a facut el bine de are și apelativul ăsta-n cartea de identitate. Daca nu e el, adică Lord Sith din Dark side of the Force, nu exista nici norișori pufoși, îngerași cu mandoline și să-mi fie cu iertare, Dumnezeu pe cine să mai combată când totul e roz și cu ce-i mai sperie pe copii profu’ de religie. Io zic ca-i ușor inventat și trimis cu scop anume, exact ca virușii pe calculator și programele antivirus care apar exact când ai nevoie, bineînțeles, la o sumă „modică”…da’ hai să nu mă bag în conspirații.
Dacă nu e el, pe cine mai dați vina, ha? De la „m-a pus dracu'” până la „dracu’ știe”, că ești credincios sau ateu, ai mereu la dispoziție un țap ispășitor…cred că d-aci reprezentările alea sataniste cu capu’ de țap sau capră. Acu’ ce puteau sa pună, cap de elefant sau zebră? Imediat se răsculau asociațiile protectoare ale animalelor „ca-s specii protejate” , că alea, alea, așa cu capra, dă-o-n gâtu’ mă-sii că aveam pe stoc o grămadă și „ie proaste”.
Hai să vă dau un citat din Wikipedia da’ stați jos să nu pățiți lovituri pe la părțile moi și, normal, după aia dracu’ e vinovat.
Citat: „Pe baza versetului 22:16 din Apocalipsa unde Isus vorbește despre sine ca fiind Lucifer, Luceafăr sau Steaua strălucitoare a dimineții (stella splendida matutina), primii creștini au folosit numele de Lucifer ca fiind un nume al lui Hristos, acest fapt este confirmat și în imnul religios Carmen Aurora, dar și în numele unui episcop creștin sanctificat cu numele de Sanct Lucifer din Cagliari, în secolul 4 en. ” Ei? Luați cu pâine sau anafura, după caz. Eu nu zic acu’, mereu și indiferent de situație, la oricine, e loc de un „Doamne ajuta!!!” da’ mai terminați cu hărțuiala spre Lucică. Dacă faci ceva prost, îl faci pe „dracu’ ghem”. Adică nu-i suficient că dai vina pe el pentru diletanța ta în acel lucru, tre’ să-l mai faci și mototol și contorsionist. Hai, recunoașteți, chiar nu-i ușor job-u’ ăsta să te-njure toți pe chestii la care n-ai nici o vină.
Cică arată nașpa, are coarne, e negru da’ sunt momente când, nu-i așa, nu e atât de negru, e ilustrat alături de sânge, puroi și alte dihănii urâte, buhuhu și câh…păi normal că-i nașpa pentru că așa e ilustrat de noi oamenii, atâta s-a putut în antichitate, asta ca să nu mai zic de evu’ mediu unde toată lumea era pusă pe scandal. Încercați să vi-l imaginați la un birou, în fața calculatorului doldora de mail-uri cu „vina pe el”, un fel de birou cu reclamații full de dosare, situat în cel mai de cacao loc posibil, în iad, cu rol de torționar și șef la demoni etc…etc… Tu, muritor de rând, doldora de păcate, calificat în urma Judecații de Apoi la primu’ cazan pe dreapta, ajungi la poarta Iadului îmbufnat și cu figuri de piți că „stai să vezi, io n-am vrut, dracu’ e vinovat…uite-l colo, se pitește după stiva aia de cărbuni, hai mă-n fața și recunoaște…al dreacu’ ce ești tu, dracu’ dracului, tu mi-ai turnat băutură pe gât toată viața, tu m-ai pus să împing băbuțe pe stradă și să-njur milițieni…tu…numai tu ești dracu’ gol”. Nu…nu merge așa, ete că mă fac avocatu’ diavolului și vă fac să-nțelegeți că liberul arbitru e vinovat și educația de la mama și de la tata…și-s mulți la care liberul arbitru’ e d-ăla din liga țâșpea’ care se lasă cumpărat cu o damigeană de țuică, cinci copane și o centuristă de nota mică fără promovare în liga „de lux”. Nu vă pun acu’ să vă tatuați pentagrame pe frunte sau să sacrificați animale, ca de Crăciun spre exemplu, glumesc, da’ e timpu’ să-i recunoașteți meritele.
Sper să văz unu’ cu tupeu la un botez, atunci când te pune popa să te juri pe rosu, mama ăi toate cele sfinte că „te lepezi de Satana”, să ia atitudine, să-i bată obrazu’ popii și să-i zică „hopa părinte, am priceput din prima și mă lepăd…da-l mai țin prin zona că-s predispus la tâmpenii și tre’ să am pe cine da vina”.
Fiți prietenoși și lăsați rasismu’ ăsta religios pentru băbuțele de rit vechi.
Mai am o replică care mă pune pe gânduri crețe: „bărbatu’ tre’ să fie puțin mai frumos ca dracu'”, adică cum? Ce vrea să spună autoru’? Care, apropo, sigur e autoare. Sau „Văzut-ai vreun drac popă?”…normal că nu, are și Aghiuță mândria lui.
În final mai vin cu un proverb românesc, bătrân cât pământu’, care zice cam așa: „Ce drac mai mare, mai rău și mai fără inimă decât omul?”
Mno…am senzația că-s scos de pe listele moșilor darnici din decembrie…ever…v-am spus că e un pamflet. da?

1 thought on “Hai că nu-i atât de negru cum pare”

  1. Pingback: Dumnezeu Este Chinez - 16.03 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top