Cum este corect: vinietă, vignietă sau bullshit?

stsmall507x507 pad600x600f8f8f8.u8

Știți taxa aia pe care o plătim anual, șaselunar sau pe o lună și banii dați se duc în gropile din șoselele patriei? Se duc da’ nu le astupă? Probabil că tre’ să dăm mai mult până le umplem pe toate. Aia care se numește vinietă și la noi în Românica mai are un RO în față, hai că o știți. Ei bine, eu o plătesc cu precizie japoneză, înainte de expirare… japvinietă ca să zic așeeeea. Asta am făcut și-n vară pe data de 7 august, am plătit vinieta cu intrare în valabilitate din 14 august pentru că până pe 13 era valabilă aia din colecția 2019-2020. Prin concediu m-am dat cu Sherman Dustărelu’ pe la noi prin țară, și o doamnă de la CNAIR SA-CESTRIN, compania națională de bla, bla si infrastructură, mă anunță ieri printr-un proces verbal de contravenție că sunt un infractor nenorocit și din cauza mea sunt gropi prin județul Cluj, pentru că am fost pozat pe DN75 Km 158 plus 300…presupun că metri și nu-s eroii de la Termopile hau, hau, hau, unde am circulat fără vinietă fix acolo în data de 10 august. Adică ce prost sunt, mi-am luat vinietă de pe 7, cu valabilitate din 14, exact să-i dau satisfacție pe 10 lu’ tanti vigilenta cu sistemul șmecher de depistat criminali periculoși ca mine. Amenda e de 250 de leuți autohtoni, dar dacă mă pun la colț și-mi recunosc greșeala, în 15 zile plătesc jumătate. Pentru contestație tre’ să mă duc la judecătoria din proximitate și să fac cerere, să depun documente justificative, adică drumuri, cozi etc. Vinieta veche pe care o am, acum este o foaie goală că se șterge toneru’ imprimat cu toate datele, adică n-am cu ce să demonstrez plata. Cu alte cuvinte, sunt și bătut, și …așa, la „așa”  intră și amortizoarele lu’ Sherman, adică suntem doi în poziția capră, și cu banii luați… de două ori ca să simt. Nu vă mai zic, contravenția este din 10, constatarea s-a făcut în, atenție, 13 octombrie… 13 frate și plicul cu minunea a ajuns la mine ieri pe 3 noiembrie, e bine că toate datele sunt de anu’ minunat 2020, adică proaspete și calde de anu’ ăsta.

Mno…ce-i de făcut?

-Varianta 1- Contestație… ok… da’ cu ce documente? Să trimit mail la ăștia de-ncasează vinietele să-mi trimită mail doveditor că am plătit? Probabil că nu o să vadă nimeni mail-ul, trec alea 15 zile și plătesc amenda întregă.

-Varianta 2- Plătesc, înjur mult, mă descarc nervos dar merită cei 125 de lei pentru că rămân cu neuronii intacți… ăia care mai sunt intacți

Totuși se nasc întrebări. Sistemul de monitorizare care se numește „mijloc tehnic ale sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control al rovinietei”, SIEGMCR pentru prieteni, funcționează doar la Cluj la 300 de metri de Km 158 pentru că până să mă prindă am avut traseul Ploiești-Sibiu-Sebeș-Alba Iulia-ATENȚIE CLUJ-Vișeu-Săpânță-CLUJ iar în data 10 etc, și pe traseul ăsta mai sunt camere de vinietă iar eu am Duster nu elicopter, cum mama dracu’ m-a reperat fix ăla și numai ăla după o mie de km parcurși? Și dacă plătesc să-mi salvez neuronii, am garanția că nu-mi apare la taxe și impozite amenda neplătită chiar dacă le trimit confirmare pe mail? Adică să n-ajung tot la contestație că atunci o să-mi ies din calmul obișnuit, no more ms nice guy și apare Hulk.

Amenda are și o ștampilă… sunteți pregătiți? CENTRUL DE STUDII TEHNICE RUTIERE SI INFORMATICĂ BUCUREȘTI…wow… e că v-am dat pe spate?

 

1 thought on “Cum este corect: vinietă, vignietă sau bullshit?”

  1. Pingback: Inconștientu' Din Noi - 08.06 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top