Știai că de Paște…

Știai că de Paște…

știați că

Știai că de Paștele ăsta, la Kaufland doar pe data de 2 mai este închis? Adică nu-i ca și cum o să crăpi de foame pe motiv că au pârjolit ăștia supermarketurile și au otrăvit galantarele. La Kaufland e închis doar pe 2 mai. La fel și la Carrefour, la Penny, doar ăia de la Lidl sunt mai zdraveni la cap și își lasă angajații să le priască mielu’. Stai liniștit, alea două coșuri cu moț pe care le-ai achiziționat, alea pline cu chestii de  poți să hrănești o țară africană de dimensiuni mici, o să-ți ajungă 48 de ore, jur.

Știați că nu-i musai să cumpărați toți mieluții, părinții mieluților, toate cele trei turme de oi cu tot cu ciobănei, măgăruși și cățeluși? *Am o mini povestire la final.

Știai că nu-i nevoie să afectezi grav natalitatea la galinacee? Pentru o familie de patru persoane sunt suficiente zece, maxim doișpe oo roșii, verzi, mov, fucsia sau ce culoare preferați. Sunt mai mult așeeeea, pentru selfiuri pe Instagram.

Știai că de Paște nu dezvolți un stomac suplimentar? Și nici ăla pe care-l ai în dotare nu plusează-n perioada asta la capitolul elasticitate?

Știai că la UPU trăiește covidu’? Adică dacă-ți face stomacu’ plici și ficatu’ bleah, e o perioadă nașpa pentru un sejur all inclusive prin spitale.

Știai că dimensiunea cumpărăturilor și nevoia de a sodomiza frigideru’ sunt direct proporționale cu dracii invocați pe perioada postului în traficul urban sufocat tine și mașina ta?

Știai că termenul de „curățenie generală” e așa… cam supraestimat? Adică e bine să fie curățenie în casă cam tot timpul anului nu doar de Paște și Crăciun. Nu, nu trebuie să mai zugrăvești, tocmai ce ai zugrăvit acu’ patru luni, de Crăciun. Vine popa cu feștania nu sanepidu’. Asta dacă-l primești. La mine nici nu mai sună, cred că am ușa inscripționată cu „aici NU”, „666” sau cu un crucifix întors.

Știai că diferențele dintre Paște și Crăciun sunt aproape neexistente? Se schimbă doar animalu’ mazilit și filmu’ de la tveu’. Din punctu’ meu de vedere tot porcu-i fruncea. Io-te aici varianta de Crăciun.

Știai că mesajele preluate, alea cu „fie ca lumina bla, bla, bla” și date la toată agenda, sunt de cacao? N-au nici o treabă cu urarea-n sine și nici nu face rating la respect. Mai bine suni.

Știați că… acu’ vorbesc cu Tanti Poli și cu domnu’ Cîțu, o persoană care merge pe stradă în noaptea asta și vine de la o terasă la care a stat cu trei prieteni la o bere, probabilitatea să se infecteze cu covid este Ț ori mai mică decât o altă persoană care merge pe stradă la aceeași oră din noapte, da’ care vine de la o buluceală de biserică? Se cere aflarea valorii lui Ț. Simplu, Ț= numărul de participanți la slujbă – cei trei prieteni de la bere.

Știai că lumina vine de la Electrica, din biblioteci, din școli și doar de la o anumită zonă a religiei? ȘPCȚREP Teodosie de la Constanța nu aduce lumină, de fapt… nu aduce nimic, el doar ia.

Știai că pe 3 mai te duci la muncă? Îmi cer scuze dacă ți-am ciufulit karma de Paști.

*Ziceam de o povestire. Am cumpărat de la market o pulpă de miel și am descoperit că mielul e de proveniență somaleză și e vai mama steluței lui. Mai precis un săculeț de oase prinse-ntre ele de cartilagii, carne nexam. Nu suntem noi ăia să ne apuce sughițu’ dacă nu avem miel pe masa de Paște, da’ măcar așa, de gust. Dat fiind că la masă suntem șase carnivori, aripioara aia nu ne ajunge nici să prizăm pe nas  mirosul cărnii de miel. Zic, hai să mergem să mai luăm o bucată fără os, să simțim ceva. Am făcut turul magazinelor. Porcu’ e la loc de cinste și capo di tutti capi, puiul, găina și curcanu’ și-au făcut sindicat pe galantare, peștele-ți cere taxă de protecție dacă treci prin zonă, cred că găsești carne de panda, crocodil sau cangur de lapte, miel… exact… nu pot să mă exprim că e post. La un singur magazin am găsit ceva urme, pe la 100 de lei Kg, miel de Irlanda, ascendent direct al berbecului cu lâna de aur din mitologie. Am zis pas și o să vedeți, o să trec bine și peste Paștele ăsta.

Dragilor… să fiți sănătoși, să vă bucurați de zilele libere, să petreceți timp de calitate cu familia și prietenii și să ne vedem bucuroși p-aci, pe la o bere, pe unde putem. Zămbet și voie bună să vă fie!!!

Paște fericit!!!

 

Știai că de Paște…

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: