Personalități tv care te-au marcat și le-ai dat uitării

Personalități tv care te-au marcat și le-ai dat uitării

5 personalități născute în Bihor 750x380 1

Eram prin clasa a 6 a când am văzut la un coleg primul televizor color. Minune drăcească dragilor!!! Mă invitase la ziua lui, era într-o sâmbătă dimineața și-mi aduc aminte că m-am uitat la „Viața Satului” și „Floarea din Grădină” cam cum mă uitat la Game of Thrones. Și dacă nu era nimic la tv, că pe vremea aia chiar n-aveai ce să vezi și dacă afișau ăștia doar mira, cred că tot așa mă benoclam. După Revoluție când a cumpărat Nea’ Tătelu primu’ televizor color, odată cu explozia de emisiuni, am început să fiu figurist și selectiv. Da’ au rămas anumite personaje cu funcție de personalități tv, prin dosare prăfuite-n căpăcica mea și azi am dat de ele. Nu mă-ntrebați cum… probabil că minionu’ arhivar face curățenie generală.

  1. Personalități animate – Miaunel și Bălănel

Ce educativ, ce frumos și îndrumător și-nălțător pentru cei mici. Dacă te uitai la așa ceva, n-aveai cum să ajungi element destabilizator. Totuși am o-ntrebare, normal, iar sunt rudă cu Dabija. De Bălănel m-am prins, e cățel dalmațian cu o mutație genetică care n-a dezvoltat pete pe corp. Da’ Miaunel ce e? Pisică? Mie-mi pare un raton roșu, în perfectă simbioză cu culorile Partidului Comunist.

2. Personalități braziliene –  Sclava Isaura

Sclava isaura

Io-te colea adevărate personalități deschizătoare de drumurile telenovelelor din România. „Zunga, zunga, zungheeeee” să nu-mi spui că n-ai fredonat melodia asta la rând la lapte. Dacă ești femeie și an de fabricație ’60, ’70 și puțin din ’80, să nu-mi zici că n-ai suspinat la mustăcioara lu’ arogantu’ ăla de Don Leoncio, că nu te cred. Era un Clark Gable, varianta mai sărakă, da’ mergea la fix pentru perioada aia. Ce-o mai face Isaura? Vă spun eu, e babă.

47471096 326867187910509 738482809945989686 n

Legenda spune că atunci am început să urăsc limba portugheză. Și din punctul meu de vedere, adică al preferințelor mele, Isaura avea o privire tâmpițică de gâscă uitată-n ploaie. Are privirea aia de-ți dă impresia că nu pricepe din prima ce-i explici. D-asta a pupat-o Don Leoncio prima dată tooooocmai în episodu’ 328. Mă rog, chestie de gust.

3. Personalități nemțești – Pușlamaua aia chelioasă din Moștenirea Familiea Guldenburg

EvlhWKwWgAEVFSK

Mai arogant ca austriacu’ ăla de l-a pus cu botu’ pe labe pe Arturică al nostru, nenea ăsta chelios era oaia neagră și proaspăt rasă din familia Guldenburg. Serialu’ m-a atras în primul rând pentru că membrii familiei Guldenburg dădeau cu sapa la o fabrică de bere… era fabrica lor, cum ar veni. În afară de berea lor,  mi-a mai plăcut ceva foarte tare la cheliosu’ ăsta, nevastă-sa. O bunăciune brunetă făcătoare de vise erotice.

iris 1

Io-te colea piesă, nu amețita aia de Isaura. Tot legenda spune că d-atunci am început să urăsc și limba germană.

4. La piece de resistance – personalități americănești – Dallas

dallasfamiliaewing

Se uitau grânele nestrânse pe câmpuri, Dunărea încremenea, PCR-u’ se bloca și realizările mărețe ale clasei muncitoare rămâneau nerealizate când apărea JR-u’ pe sticlă. Generații-ntregi au suspinat la Suelenuța și la Pameluța. Bobiță din Las Fierbinți s-a vrut Bobby din Dallas da’ atâta s-a putut. Comuniștii au vrut să-i dea exemplu negativ pe americani cu imperialismul lor de căcat și poporu’ român a-nțeles ce a vrut mușchiu’ lui. Și anume că Pameluța stă bine pe țâțe și Suelenuța pe băutură, cum dracu’ să nu-ți placă așa ceva. Pot să jur cu mâna pe corason și pe lampa de la televizor  PL500, că ăsta a fost serialul fenomen din România. Limba engleză încă-mi place.

5. Made in Romania – Teleenciclopedia. Știați că e cea mai veche emisiune tv din România? Pentru mine a reprezentat cât Animal Planet, National Geografic și History Channel la un loc, toate într-o singură oră, sâmbăta de pe la 19.00. Atunci l-am descoperit pe Florian Pittiș. Acum ceva timp mă aflam prin San Remo la un restaurant și am avut ocazia să stau la aceeași masă cu Mariana Zaharescu, una din vocile feminine ale Teleenciclopediei. Băi vă zic, am fost fascinat și nu-mi venea să cred că una din vocile reportajelor emisiunii, avea acum și corp și-mi povestea live chestii. Ascultam vrăjit povestiri din tinerețurile doamnei Zaharescu și din începuturile TVR-ului. Frumos…

Mno… să nu uit de programele bulgărești Leca noci deța și Studio X, care de fapt era Studio H, da’ suna mai bine cu X. De Tânăr și Neliniștit nu vorbim pentru că a apărut târziu și e legendă în viață… cam ca nea’ Nelu.

 

Personalități tv care te-au marcat și le-ai dat uitării

2 thoughts on “Personalități tv care te-au marcat și le-ai dat uitării”

  1. Pingback: Legende Sportive Românești Reale - 06.07 - Piuituri

  2. Pingback: Animal De Companie De Fiță - 21.10 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: