Animal de companie de fiță – 21.10

Animal de companie de fiță – 21.10

Animal de companie de fiță - 21.10

Ajung acasă într-o zi din săptămâna asta. Vă ziceam că la mine-n casă televizoru’ merge ca televizoru’, adică-l pornesc și nu-l bagă nimeni în seamă doar pe la o știre sau foarte rar pe la un film pentru că oricum le-am văzut pe toate. Da-i musai să-mi urle ceva prin casă și d-asta e pornit non stop. Atunci când se oprește pe motiv că nimeni nu-i mai dă nici o comandă, intru-n panică.

Deci ajung acasă și pornesc din obișnuință televizoru’. Când ajung eu la PRO TV e Măruță. Păi ce nu bag io în seamă-n general televizoru’, când e Măruță e ignor total. Soțul Andrei, cum care Măruță?! Și-mi văz de treburi prin casă. La un moment dat aud un interviu care mi-a atras atenția. O tanti o-ntreba chestii pe o fătucă și pentru protecția datelor o să-i zic Nicoleta Cireașă. Apropo, am înțeles că-i cântăcioasă, io n-am auzit de ea da’ nici nu-s etalon demn de băgat în seamă în materie de muzică autohtonă. Și auz așa, citez din context pentru că atât am auzit.

„- Daaaa, a-nvățat să bată din palme!

-Ce frumos! Și ce mai știe să facă?

-Dă din cap în semn de nu.”

Să moară mă-sa, asta și-a cumpărat focă! La mine-n cap când aud așa anapoda de bătut din palme, mai ales în contextul „a-nvățat să bată din palme” e clar, animal de companie care bate din palme, adică focă. Cum am tot văzut excentricități d-astea ca animale de companie pe la vedete, nu știu cine are animal de companie un leu sau oricum a fost un scandal pe bază de leu și nu vorbesc de rate la bancă sau devalorizări monetare, leu de leu, animalu’ leu, acu’ nu mai știu când umbla una cu o găină, nu mai știu care cuplu avea ca animal de companie un purcel, e clar, tipesa și-a cumpărat focă.

Bă și mă rodea invidia că io n-am voie să-mi iau o bufniță pentru că-i ilegal și asta și-a luat focă, pe bune!? Bine, io mai am un motiv. Nu-mi iau bufniță și pentru că fosta mea prietenă, actuala nevastă, mai în glumă mai în serios mi-a spus că dacă-mi iau să-mi iau una mai mică că mi-o bagă-n fund și mă aruncă de la etaj cu bufniță cu tot. Adică să nu mă doară când mi-o bagă că de la etaj dacă mă aruncă scap, stau la unu. Are noroc că e protejată de lege și de frica mea că o cred în stare. Îmi mai place caracatița și-mi plac și meduzele da’ cum dracu’ să mă plimb pe stradă cu ele? Doar n-o să trag după mine un acvariu pe role. Cu foca-i altceva.

M-am proțăpit în fața televizorului poate dă și poze cu foca și mai ales unde găsesc magazin care vinde foci, focărie adică, cât mai costă foca-n zilele noastre când s-au scumpit toate și cam ce tre’ să ai prin casă dacă o vrei ca animal de companie. Dezamăgire totală, nu-și luase focă, vorbea de fetița ei. Și iar mi-a dat cu virgulă.

Adică mă-sa povestea de aia mică că bate din palme și dă din cap de parcă-s semne de geniu și IQ ridicat. P-astea le face și o focă și e mai haioasă. Ce găsește motiv de fală în chestiile astea că nu pricep. Tocmai când începusem să vorbesc cu televizoru’ și îi transmiteam lu’ mă-sa că io-nțeleg chestia asta de mămici cu „plodu’ meu e cel mai frumos și mai deștept copil din lume”, ce vorbesc, din sistemu’ nostru solar care-i cam același lucru, și îi spuneam că să stea liniștită că n-o să descopere copchila leacu’ împotriva cancerului, n-o să treacă pe scenă pe la Nobel și la Harvard sunt cerințe mai mari, văz o poză cu buburuza. E o piticică de câteva luni, lunițe pentru pentru grupurile de mămiki disperate. Păpușă mică care maxim papa, caca, nani și da, probabil că bătutu’ din palme e chiar semn de inteligență sclipitoare. Scumpiță fetița, dezamăgirea totală și rămas în cap cu dilema: cât costă o focă.

Mă rodea curiozitatea și am gugălit. Pe OLX găsești începând de la 19 lei și prețul urcă în funcție de mărime, de la breloc la deschizător de capace de bere și până la plușărie. Io vreau d-aia pe bune, animal în carne și oase. Și am găsit, e între 5000 și 10000 de coco. Io-te AICI sfaturi complete dacă vrei să-ți iei focă. Mă rog, leu de mare că nu știu cum se zice la focă-n engleză. Dat fiind că foca-i mai mică, probabil că mai tai 1000 – 1500 de coco din preț. Cu plăcere.

PSeu –  Știu că ăla din poză e leu de mare și nu-i focă.

Animal de companie de fiță – 21.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: