Vaccinarea rurală – 7.07

Vaccinarea rurală – 7.07

Vaccinarea rurală - 7.07

Vaccinarea rurală, misiune imposibilă unde agenții I.M.F. sunt înlocuiți de agenții D.S.P., medici și asistente. Ce Ethan Hunt, pistol cu apă fraților. Vrei provocare adevărată? Vrei să-ți demonstrezi calitățile de negociator și să-ți verifici talentul de convingere? Foarte simplu, intră într-o echipă mobilă de vaccinare la țară și să vezi aventură.

Povestea de mai jos, este reală și cât se poate de autentică, înregistrată sub sigla de real succes, „Fabricat în România”. Am aflat-o de la un prieten medic, care a fost angrenat în acestă operațiune.

Din punct de vedere covid, tu-i gâții mă-sii, vaccinarea în România a ajuns într-un mare impas. Avem cu cine, avem cu ce, da’ nu mai avem unde. Populația urbană, aia care a vrut, s-a vaccinat deja. Mai sunt câteva femei care-și doresc o sarcină și nu se știe dacă vaccinu’ le afectează la ovare, o mână de oameni care nu vor vaccinarea și n-avem nimic împotrivă, poate doar pe la granițe, pe la concerte și grecii, și cam asta-i populația urbană.

În schimb El Dorado în vene virgine și teorii conspiraționiste, se află la țară în mediul rural. Din punctul meu de vedere vaccinarea dă rezultate bune, da’ pentru asta trebuie să fie continuată. Acum prin centrele de vaccinare bate vântu’, s-a încercat cu mici și bere fără alcool, cu bilete la muzeu, din mașină, din mall, cu spoturi publicitare, practic s-a încercat orice numa’ să vie românu’ la-nțepat.

Bă și e păcat, că vorba cântecului ușor adaptat situației:

Că nimic nu se compară
Cu vaccinarea rurală
Făcută în fundul curţii
În miros de fân şi nalbă

Cum stăteau așa cadrele medicale, se băteau de muscă și le expira Pfizeru-n frigidere, au hotărât să se formeze echipe mobile, să meargă pe coclaurile patriei și să convingă lumea că-i bine cu vaccin la purtător.

Împreună cu autoritățile locale de te miri prin ce sătuce și comune, au pus anunțuri în punctele cheie, adică cârciuma din sat, magazinu’ general și cel mai important loc, unde traficul local e ca ăla de pe PornHub, exact, la biserica din sat. Acolo e cel mai vizibil, acolo baba Făcălina și țața Veta-și dau cu presupusu’ vis-a-vis de încălzirea globală, și tot acolo dacă-n locație e un preot cu căpăcica nefracturată, e suficient să zică un „lăsați venele să vie la mine” și garantează succesul operațiunii.

Zis și făcut. Echipa pregătită și postată-n fața lăcașului/locașului de cult, că-s ambele variante acceptate. Au început să iasă babele din biserică și a izbucnit jihadul creștino-ortodoxo-ultra-practicant.

-Bună ziua mamaie, suntem cadre medicale și am venit să vă vaccinăm, că e bine și alea, alea.

-Ce?!?!?! Fir-ați ai dracu’ cu vaccinu’ și cu pandemia voastră!!! Vreți să ne omorâți!!! Voi și ăia de la București!!!

Măi dragilor, se umflaseră pufuleții și anafura-n babe. Aveau uitături urâte și cu ochii după pietre.

-Păi să vedeți… că vă protejează, că…

-Ce protejare, las’ că știm noi!!! Ne băgați boalele-n noi!!! N-ați mai apuca siringa-n mână!!!

Vă dați seama ce șoc și groază-n bietele cadre medicale. O asistentă mai îndrăzneață și probabil campioană la atletism viteză, vine cu cireașa de pe tort.

-Bre mamaie, se vede că ai fost atentă la slujbă. Din scriptură-njuri.

Echipa medicală se gândise să-nceapă de la cârciuma din sat, da’ a zis că biserica-i mai potrivită și parcă nu era încă pregătită de miștourile bețivilor cu „Ce!?!?! Prostii, io-te colea tratament, proaspăt de anu’ trecut, bio, făcut în casă, de prună și ținut regulamentar în butoi de dud. Face covidu’ plici doar dacă râgâi la el”.

Valul patru de pandemie promite mult. Covid 19 VS baba Făcălina & Tilică Țuicomicinescu

NOTA AUTORULUI – în fotografie nu e baba Făcălina și nici țața Veta, e trucaj fotografic.

Despre cum m-am jucat cu Covidu’ AICI

Vaccinarea rurală – 7.07

 

2 thoughts on “Vaccinarea rurală – 7.07”

  1. Pingback: Interlopul Evlavios - 27.01 - Piuituri

  2. Pingback: Creștin Ortodox, Caracterizarea Personajului Principal - 19.11 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top