Cal ia la regină, șah mat – 11.09

Cal ia la regină, șah mat – 11.09

Cal ia la regină, șah mat - 11.09

Cal am, regină am, da’ să vedeți ce povestire am. Din start vă spun că n-am fost de față, că dacă eram sigur mă tăvăleam pe jos de râs. Oricum m-am tăvălit numa’ când am auzit-o și mi-am dat drumu’ la imaginație.

O mai știți pe colega mea cu covoru de la Lidl? AICI Atunci n-a avut nici o vină, io am fost tembeluțu’ de gardă. Bine, nici acu’ n-a avut o vină clară, doar că are un talent de a atrage chestii haioase. Povestea e reală 100%, plus înfloriturile mele.

În weekendu’ trecut, prietena mea Inuța, a ajuns pe la Plaiu Foii, la o căluțărie. Cum și ei îi plac astea cu „să curgă sânge din nas”, imediat s-a programat pentru o călăreală. De altfel singura din gașcă care s-a vrut Ioana D’Arc. Dacă eram și eu, garantat mă băgam la călăreală… un cal, pe cal adică… să nu interpretați chestii.

Inuța mea-și freca mâinile de-ncântare și abia aștepta să se cocoațe-n șa, să facă poze și să le pună pe Facebook și Instagram, că tot nu mai postase ceva de multă vreme. Venea cu poza „Eu călare pe El Zorab”, și deja auzea-n căpăcică aplauzele facebookiste și cum făceau plici prietenii invidioși.

La ora cu programeala, se prezintă la căluțărie să-și ia alesul în primire. Normal că nu era singură p-acolo. Mai multă lume aștepta la coadă la cal. Și-ncepe distribuția.

-X-ulescu, calu’ Morning Star!

„Pfoa, ce tare, eu călare pe Morning Star, meserie, nume de tablou renascentist!!!” gândea Inuța-n adrenalina ei.

-Y-culescovici, merge pe Black Beauty!

„Moamăăăă, și ăsta mergea! Dacă făceam și poza cu pleata-n vânt, și io și calu’, îi rupeam la audiențe programele lu’ Zuchi!!!” aproape că s-a trezit exclamând Inuța mea, în timp ce dădea p-afară de-ncântare.

-W-inovescu, îl ia pe Leonidas!

„Nuuuuu Leonidaaaaas!!! Îl vreau iooooo!! Să hau, hau, hau pe eeeeel!!!”

În sfărșit vine rândul ei după Night Fury, un Nero și parcă un Patrocle.

-Doamna Inuța, imediat vă scoatem calu’. Boeeeei, să se ducă cineva să-l scoță pe Neluțu!!!

-Cum Neluțu!?!?! Neluțu?!?! Pe bune… NELUȚU!?!?!?! Măcar acolo un Spartacus, un Fulger, ceva mai de rezonanță.

-Doamnă, da’ e frumos Neluțu.

-E pe dracu! Io ce scriu la poză? Călare pe Neluțu? Călărindu-l pe Neluțu? Zici că sunt o vedere din Olănești de pe la 1974, „Eu și Neluțu”.

Cal ia la regină, șah mat - 11.09

Acu’ pe bune, ziceți voi, Neluțu e chiar drăguț. Cam lunguieț și scurt în craci, da’ e ok. Pentru un Neluțu arată peste așteptări. Putea să fie un ponei subnutrit, fătat la șapte luni, știrb și cu strabism. Nu se trage din cruciați, n-are legături pure de sânge cu arabii sau englezii, da’ ce să-i faci, e Neluțu tău.

Cal ia la regină, șah mat - 11.09

Neluțu calu’, șah mat la regină.

Marea întrebare a mea e următoarea. Inuțo, de ce n-ai pus tu pozele cu o descriere d-aia pompoasă „Cucerind galaxia, eu călare pe Darth Vader”? Ce dacă nu-i negru și nu respiră greu, crezi că știa cineva că tu-l călărești pe Neluțu și nu pe calu’ preferat al șeicului din Dubai? Adică „Alo, alo, ați văzut un cal maro?”, exact, mulți văd, puțin pricep.

Pentru a proteja identitatea Inuței și a căluților, din motive GDPR-iste, numele au fost schimbate fără a altera pompoșenia lor. Doar Neluțu e pe bune și chiar există.

Cal ia la regină, șah mat- 11.09

2 thoughts on “Cal ia la regină, șah mat – 11.09”

  1. Pingback: O Singură Poză, Două Viziuni - 16.12 - Piuituri

  2. Pingback: Sunt Celebru, Vreau Statuie - 22.06 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: