Eternals – agonie de două ore juma’ – 09.11

Eternals – agonie de două ore juma’ – 09.11

Eternals - agonie de două ore juma' - 09.11

Eternals, sau cum să pierzi două ore juma’ din viață. Mă rog, io am pierdut cam două ore că am mai ațipit.

După ce l-a pensionat pe Căpitanu’ America și l-a kilărit pe Iron Man, ăștia de la Marvel au mai scos ei ceva relativ legat de seria Avengers. Să dea bine și să nu fie rău, să fie ceva de scos bani și-n pandemie, și au scos Eternals.

Pe scurt, eternălșii sunt niște oameni cu puteri șmechere și diferite, unu’ zboară, altu’ scoate flăcări pe degete, o gagică dă bine cu fuga, altu’ cu pumnu’, au nume care te trimit la mitologii și sunt trimiși pe pământ de nește chestii mari numite celești. Celeștii făceau lumi, planete cu viață, un fel de dumnezeii mamii lor.

Eternals erau trimiși de Celești pe diverse planete care erau atacate de niște animale urâte numite strategic devianți, care cam dădeau iama-n populațiile băștinașe. Eternălșii bătea la ei ca la fasole și cam asta-i prima parte a filmului. În a doua parte a filmului ăștia micii se prind că și ăia răi tot de celești sunt făcuți și d-aci o mini revoltă, bla, bla, bla, mai bine stai să apară pe torente că-i cam pierdere de timp.

Nota de pe IBDM, aia de 6,9,  e cam mare după mine și pretențiile mele. Filmu’ stă bine pe patru chestii: efecte speciale, două, maxim trei poante haioase, distribuție poleită cu actori buni și Angelina Jolie.

Adică-l avem pe Kit Harington care e un nea Caisă fără puteri speciale, un profesoraș simpăticuț tare pe vrăjeli, de o face cu capu’ pe o gagicuță eternoasă și o combină la așternut. În rest e carne de tun și strigător la zeii cinematografiei. Adică-l ai pe Jon Snow pe portativ, călăritor de dragoni, înviat din morți și gagic de Daenerys, și tu-l faci personaj neglijabil. Mă rog, la final te lasă cu impresia că se trage din cruciați și poa’ să scoată și el flăcări pe undeva, probabil în partea a doua a filmului.

Salma Hayek e șefuța eternals, aia de-i îndrumă pe toți și nu excelează cu nimic, poate doar când moare. Da, și vă spuneam de Angelina Jolie care e pe galben și merge și așa, e tot fezabilă și blondă, are rol de bătăușă cu probleme la scufiță. Mai dă rateuri când și când.

Tragem linie, aștepți să apară pe torente și mai bine ieși la bere. La cârciuma care trebuie, bei trei beri cu banii de pe bilet. Cu plăcere.

Altceva e fantastic în filmu’ ăsta. Eternălșii care sunt nouă la număr, acoperă toate rasele de pe pământ. Avem de la caucazieni, la chinezuțe, indian, o roșcățică și normal, una bucată actor de culoare. Stați așa, nu dați cu pietre că n-am nimic cu omu’.

Tâmpiții cu politically correct, l-au dus p-asta la un nivel superior. Nenea ăla negru, e tipu’ tocilar din gașcă. El se ocupa de chestii tehnice, descoperiri bla, bla. La un moment dat, imediat după ce eternălșii căsăpesc toate animalele alea rele, se-mprăștie prin lume și se combină cu pământeni, s-așează la casele lor, chestii socoteli.

Nenea ăsta e combinat cu un alt tip, atenție, ARAB… pam, pam!!! Io cred că în curând se va lăsa cu capete sparte și-njurături de pe la toți. Comunitatea de culoare și arabii că de ce ai lor sunt pe invers, comunitatea gay că de ce nu-i frumușelu’ ăla de Richard Madden d-al lor și tot așa. Ok, buuuun, că-s combinați cu un copil sigur înfiat, ne-am prins că nu suntem tâmpiței, da’ să-i pui să se pupe cu patos și control de amigdale, asta-i cam prea de tot.

Tre’ să vă zic faza că e păcat de peliculă. La o masă, o parte din eternălși puneau planeta la cale, cum să facă, cum să dreagă să se mai învârtă puțin pământu’ ăsta. Toți se chinuiau să-l convingă p-ăsta negru, mă scuzați, să vie cu ei să draci pe varză.

Ăsta făcea pe inabordabilu’, că acu’ are copil, că să vezi că are o plăcintă la cuptor și tre’ să-l aștepte și pe administrator că vine cu citirea apometrelor. Ceilalți încercau să-i explice că dacă nu se unesc, o să-i ia dracu’ și n-o să mai fie nevoie de apometre.

Undeva-n cadru’ ușii, apare soțoiu’ și zice cu ochi umezi drăgăstoși: Habibi, trebuie să te duci și să-i ajuți, n-ai d-ales. Și să vezi, o să trăim fericiți până la adânci bătrâneți. Te ustură mintea și-ți sare vaccinu’ din venă.

Aproape-ți dă senzația că e făcută special chestia asta, mai mult să facă mișto de politically correctu’ mă-sii care începe să exagereze de la film la film.

Dar, nu-i așa, nu că am avea ceva-mpotrivă.

Eternals – agonie de două ore juma’ – 09.11

1 thought on “Eternals – agonie de două ore juma’ – 09.11”

  1. Pingback: TOP GUN 2022 - 08.06 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: