TOP GUN 2022 – 08.06

TOP GUN 2022 – 08.06

TOP GUN 2022 - 08.06

Top Gun 2022 – ATENȚIE, SPOILER ALERT… să nu ziceți că nu v-am spus. Dacă te vrei la cinema sau la calculator cu filmu’ dat jos de pe torente, rămâi aici și ieși de pe blog. O să-ncerc să fiu voalat da’ probabil că n-o să-mi iasă.

Deci da, v-ați prins, am fost de ziua lu’ copil să văz Top Gun se întoarce. Din start vă spui că n-am fost mare fan la ăla vechi, prea siropos pentru cât sunt io de agitat, dar dat fiind că-s unu’ din marile pierderi și regrete ale aviației mioritice că am renunțat la cariera de pilot și am fugit din liceul militar, îmi plac avioanele și am fost să-l văz. Bine… și că mi-a spus fosta mea prietenă, actuala nevastă, că vrea la film a atârnat în luarea deciziei. Cred că se aștepta la ceva dulce cu love, ei bine, a fost da’ atât cât trebuie, adică am plecat de la film cu glicemia intactă.

Caracterizare generală

Din start vă spun că mi-a plăcut filmu’ și-n cele ce urmează sunt doar răuț gratuit. O chestie interesantă, pe IMDB are notă mare, 8,7. Ăla vechi are doar 6,9 și din punctul meu de vedere notele-s pe bune. Până să vă dau cu traileru-n mufă, trebuie să-l felicit public pe chirurgul plastician care-l peticește pe Tom Cruise. Artist frate, arată Tomiță ca scos din cutie. În afară de ridurile de expresie de la ochi, e țiplă băiatu’. Și-ncă ceva, chiar dacă filmu-i plin de clișee, felicit echipa de producție că n-au băgat „teic mai brezăoeeeeei” nici măcar în generic. Sincer io mă așteptam să reediteze și melodia Berlinului. Hai c-o știți, avea priză la gagici când erai la chefuri și sperai la chestii.

Înainte de a mă duce la film m-am uitat să fie 2D. Nu știu de ce, dar nu prindea-n 3D mai ales că vorbim de o continuare. La film m-am sucit și mi-a părut rău că nu-i 3D. Sunt niște faze miștoace care meritau clar amprenta minunilor cinematografiei moderne. S-a renunțat la blonda din primu’ film că acu’ e babă și urâtă. Nu toată distribuția a beneficiat de același doctor de riduri. În schimb a apărut Jennifer Connelly care e exact ce trebuie, e bună rău și de o frumusețe simplă fără aport major de machiaj, exact ce avem noi ăștia săriți de 45 de ani pe rețeta prescrisă de medicul de familie. E de pus la durerea de șale și la migrena de după băută.

FUGi GLXoAAv9Li

Clișee peste clișee

TOP GUN e plin de chestii predictibile de zici că am participat la elaborarea scenariului.

– El același rebel care face pipi cu boltă pe majoritatea amiralilor și ofițerilor superiori. Face praf echipamente de milioane de dolari și exact când US Navy se pregătea să-l ejaculeze de pe ștatele de plată, ghici, apare acea problemă nerezolvabilă fără un țăcănit la manșa avionului. Mă rog, dat fiind că-i vorba de US NAVY, io aveam cel puțin alte trei variante de rezolvare a situației. În film s-a ales cea mai grea care chiar justifică țăcănitu’ de la manșă.

– Ea, agripină și fefeleagă de profesie, părăsită de soț, cu o ploadă de gât și posesoare de bar pe plajă din care-și câștigă existența. Și câștigă bine-n pana mea pentru că are și barcă și un Porsche.

– Știți că-n prima parte moare copilotu’ lu’ Tomiță. Normal, băiatu’ lu’ Goose ajunge absolvent de Top Gun și are chestii nerezolvate cu Tomiță, da’ până la urmă se-mpacă ei.

Wow-u’ din film pentru care merită banii

Top Gun nu-i film de dragoste. Are și puțin love, da-i atât cât trebuie. Top Gun e un film de acțiune cu acțiune pe bune și suspans. E un fel de rezultatul unei nopți fierbinți de amor dintre Top Gun -u’ vechi și Misiune Imposibilă. Are glume drăguțele și filmările cu avioane fac toți banii. Apropo, dacă vă duceți să-l vedeți marțea e 14 lei biletu’. Nu-i greoi, perfect pentru o zi de duminică cu gând stresant de „mâine-i luni și mă duc la muncă”, te deconectează de realitate, nu te face să gândești mult la ce a vrut să zică autoru’, concluzia e „DA, MERITĂ VĂZUT”.

Hai că n-am dat-o prea rău de gard și spoileru’ e destul de vag. Ceva tot tre’ să vă zic. La un moment dat, Tomiță și plodu’ lu’ Goose răposatu’, ajung pe teritoriu inamic și fură un avion. Inamicii despre care nu ne-am prins că-s ruși, aveau un aeroport cu scule de ultimă generație, avioane șmechere peste ce aveau protagoniștii filmului în dotare. Undeva într-un hangar mai la margine de mahala, ăia aveau un F-14 uitat p-acolo. Rooster, adică fii-su lu’ Goose, ăștia din neam și-au luat nickname de inspirație păsăret de curte, vede avionu’ și declară, „ce ruginătură, piesă de muzeu, nu cred că ăsta zboară”. Dat fiind că Armata Română, secția avioane, zboară pe Mig 21 varianta cu sclipici Lancer, și că avem F-16, adică varianta ceva mai nouă a F-14, le transmit realizatorilor filmului și lu’ ăla micu’, bine că sunteți voi deștepți și dotați! Despre alt film AICI.

TOP GUN 2022 – 08.06

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: