Los Vidanjores – 17.11

Los Vidanjores – 17.11

Los Vidanjores - 17.11

Los Vidanjores – Fă-ți treaba! era o reclamă foarte inspirată la laxative. O imagine cât o mie de cuvinte. Dat fiind că sediul firmei la care lucrez e undeva la intrare-n Ploiești și pe vremea construcției nu eram racordați la toate facilitățile urbane moderne, avem fosă septică. Din când în când, în totală simbioză cu vremurile, fosa se umple și tre’ să-i chemăm pe Los Vidanjores.

Vineri eram la muncă, deja intrat pe modul weekend & cocârț = love. Mă duc la bucătărie să spăl ceva, nu știu ce că o fac rar. Apă, detergenți, alea, alea și multă spumă care nu se ducea pă țavă. Vine o colegă sfătoasă și zice că s-a-nfundat, de parcă io nu vedeam. Tocmai când mă pregăteam să chestii, intră alt coleg și-mi spune că sunt aceleași simptome ca atunci când s-a umplut haznaua.

Mă duc și la wc-uri, la fel, apa stătea cuminte și nu se dădea dusă. E clar, tre’ să-i sunăm pe Los Vidanjores. Acu’ o să ziceți că-s dus cu bidonu’, de parcă-i prima dată, da’ io-s fascinat de Los Vidanjoresmobilu’, cisterna aia a lor care suge tot. Dacă te prinde pe budă te trage și pe tine. Asta care a venit la noi e și cu mesaj prietenos.

Ziua de luni începe tot cu fosele pline ochi, până pe la un 14.00 când a venit trupa de intervenție.

Los Vidanjores - 17.11

Și-ncep băieții să se desfășoare cu furtun, cuple, chestii, toate într-o reacție cu degajare de miros biohazard, da’ asta e, cauza-i mai mult decât nobilă.  Mă afecta mai rău ca ambrozia. Mă gândeam că o să fie o săptămână bună dacă am început așa.

La un moment dat vine șefu’ Los Vidanjores și zice.

-Când ați făcut comanda de vidanjă, ați solicitat și vomă?

-Ha!?!?! Țe?!?!?!

-Băgăm vomă în fose?

Bă stăteam și mă gândeam care-i faza, adică de ce ai scoate rahat să-l înlocuiești cu vomă. Și de unde dracu’ atâta vomă? Cârciumile se-nchid la 21 de n-ai timp să-ți amețești nici cel mai aurolac neuron și nici natalitatea n-a crescut așa mult ca să beneficiezi de grețuri matinale din partea sexului frumos.

-Adică ne luați rahatu’ și ne băgați vomă? Care-i faza că nu mă prind.

-Nu dom’le, așa se cheamă substanța aia pe care o dăm noi cu presiune pentru curățare maximă.

M-am dumirit după factură. Voma e de fapt WOMA și așa o cheamă pe ea. Proastă denumire. Io dacă lucram în breasla Los Vidanjores, îi spuneam nectar, roua dimineții, cumva să sune bine și să mai atenueze șocu’.

După operațiune, v-am zis că suge cisterna aia cu simț de răspundere, de mă mir că mai avem wc-uri și țevi, a tras bâzdâgania și toată apa din toate sifoanele de pardoseală din firmă și de pe peste tot. Au dat ei cu vomă da’ totuși, fosele alea și golite și tot nu miroseau a primăvară cu Cocolino. În toată firma mirosea a Cernobâl stricat la stomac. A durat ceva până am rezolvat problema.

Chiar cred că o să fie o săptămână bună.

Los Vidanjores – 17.11

1 thought on “Los Vidanjores – 17.11”

  1. Pingback: Shit Happens - 10.10 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: