Soluții NATO – 19.02

Soluții NATO – 19.02

273756303 10158758995197684 4251787833316253819 n

NATO e instituția aia mondială, galactică și plină de jucării mortale, care ne apără pe noi de nenea Putin. Io zic așa, NATO are probleme mari. Și nu mă refer la dotări, eu spun că problema NATO e conducerea. Până-n problema-n sine, viu cu două povestiri. Apropo, poza n-are mare legătură cu subiectu’ da’ e haioasă tare. E găsită pe facebook.

Povestirea 1 – idei tâmpite cu strategie beton

Voi îl știți pe Hannibal? Nu, nu Lecter cu grătarele din pulpă de om, Hannibal ăla care aproape că a făcut pipi pe zidurile Romei. Când s-a pornit el să dea nana la poponețe de legionari romani, a avut o sclipire de geniu. Chiar dacă nu era așa bazat pe armată smardoiașă ca aia romană, avea creier cu idei neconvenționale.

Adică când armata romană-l aștepta pe plajă să vie ăsta cu corăbii din Cartagina, Hannibăluță a gândit o chestie de-ți fuge neuronu’ desemnat cu strategia militară. A traversat Alpii, atenție, și cu elefanți. Cum pana mea a făcut chestia asta nu știu, important că a reușit.

Povestirea 2 – SC Abramburica SRL

Ajung joi acasă. Abia așteptam să mă tolănesc la un serial. Pe canapea-n sufragerie un vraf de facturi. Pfoa… s-a apucat nevasta de contabilitate. Să vezi distracție, s-a dus feng-shuiu’ meu.

-Aaaaa… ce-i cu astea?

-Facturi de la Electrica.

-Aha, credeam că-s invitații de nuntă. Asta văz, ce-i cu ele?

-Le-am primit.

-Cool… sunt facturile pe un an?

-Nu, am primit toată maculatura asta azi, nici nu știu cum au încăput în cutia poștală.

M-am uitat cu inima cât un purice, mai ales că am văzut pe la știri tot felu’ de grozăvii cu facturi. Nimic de speriat, toate erau pe minus mai puțin una care era pe plus cu o sumă de bun simț. Oricum, un carcalete de te ustura creieru’.

Și atunci a venit revelația. Cea mai bună conducere pentru NATO sunt ăștia de la Electrica. Sunt cei mai buni cu gândire și acțiuni total neconvenționale. Putin n-o să știe ce l-a lovit și mai ales de unde.

Exemplu: Putin aduce trupe la o graniță, alegem random… să zicem la granița cu Ucraina. Putin e băiat deștept și știe că NATO va reacționa într-un fel, da cum, asta-i întrebarea. NATO ăsta întreg la cap d-acu’, întărește flancul expus al alianței, aduce tractorașe, motorașe și bombițe, trupe, ace, brice și tănculețe. Sancțiuni economice împotriva Moscovei, tras de urechi de rus pe la toate televiziunile, chestii, socoteli.

Dacă NATO e condus de Electrica, mai precis de compartimentul facturare, primele virgule și bătăi de cap pentru Putin or să fie rapoartele spionilor ruși care vor spune că la Deveselu și în locația aia de rachetuțe din Polonia, s-au pus lacăte pe porți. La Deveselu mai e doar nea’ Mișu, paznic și plutonier în rezervă, jumate mangă din țuică de pufoaică. Rachetele-s dezafectate și oricum sunt fără combustibil că s-a evaporat direct spre canistre de localnic.

Doamnele de la facturare, se gândesc strategic-hannibălesc și ajung la concluzia că e cazu’ să concentreze trupe undeva. Că dacă se umflă mai rău pufuleții-n Putin și ne trezim cu el la IKEA, la un hot-dog. Sună din goarnă și adună cruciații NATO într-o tabără militară în… în… exact, Brazilia.

Vă dați seama cum pune ăla toată Duma la treabă să se prindă ce mama dracu’ caută armia NATO în Brazilia. Care-i strategia pentru că sigur e una și e șmecheră. Unde o să fie atacat, cu ce și mai ales în cât timp. Io-s ferm convins că o să fie cineva care o să emită ipoteza unui atac iminent prin centrul pământului.

O să ceară Putin armistițiu’ înainte de război și apoi o să recruteze personal de la Electrica facturare.

În încheiere vă ofer o dedicație muzicală cu formația vocal-instrumentală Timpuri Noi.

Pentru alte tâmpenii AICI.

Soluții NATO – 19.02

1 thought on “Soluții NATO – 19.02”

  1. Pingback: Cum Liniștim Omenirea - 20.03 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: