Nebun șah la pacea mondială – 26.02

Nebun șah la pacea mondială – 26.02

Nebun șah la pacea mondială - 26.02

Nebun agresiv deja sună a pericol. Un nebun agresiv care are și putere, e posesor de jucării criminale și are pe birou lângă peștele de sticlă, bibelou’ cu băiatu’ care face pipi și/pe tablou’ cu Hitler, un buton roșu dodoloț care e în legătură directă cu niște focoase atomice, ala-i un nebun foarte periculos.

Marți am asistat la comedia aia de ședință-n care Federația Rusă recunoștea luni seara independența provinciilor ucrainene. AICI Până atunci eram ferm convins că e o demonstrație de putere, că nebunu’ ăla de Putin se pupa pe bicepși în văzu’ lumii, mai face câteva figuri pe la graniță și apoi își bagă soldățeii și jucăriile la cutie.

Miercuri am scris articolul și joi dimineață, chior de somn l-am postat pe la un 6.30 dimineața, fără să-mi arunc un ochi pe știri. Bine, nici n-aveam ce să arunc, eram chior de somn. După duș când a-nceput să-mi revină imaginea cu subtitrare cu tot, am văzut la televizor cum Putin invadează Ucraina că așa vrea pana lui.

Recunosc cu mâna pe inimă că am fost șocat, ăsta este motivul pentru care ieri n-am scris nimic. M-am „otrăvit” cu știri cam toată ziua. Maxim de ce am putut ieri a fost o postare facebuchistă.

„Singurii care pot să-l distrugă pe Putin fără a risca un conflict mondial, sunt rușii. LE- conferință de presă Biden, agonie și extaz. Tranșant, acuzator, liniștitor pentru alianță, problema e că Ucraina nu poate să aștepte o lună.”

Cred că toți sunteți la curent cu ce se-ntâmplă și oricum io nu-s analist pe temă. Exact în momentul ăsta când scriu articolul, rușii au intrat în Kiev. Sunt imagini cu un blindat rusesc care trece peste un automobil civil. Acel pilot rus a ales să treacă peste mașina. Armata Roșie n-a murit, a stat în stare latentă și acum îți arată adevărata față. Apropo, în mașină era un bărbat.

Io am niște întrebări la care nu vreau neapărat un răspuns, doar vreau să vă gândiți și voi la ele ca să nu fiu singur.

1. Nu vreau să bag bățu’ printr-un  gard deja parțial de parțial dărâmat de rachetele rusești, da’ am văzut o chestie. Joi un vapor comercial turcesc a fost lovit de ruși. Din câte știu io, aeronavele sau vapoarele care sunt sub un pavilion străin, se consideră ca parte integrantă al acelui stat. Adică rușii au atacat o navă sub pavilion turc, o navă a unui stat membru NATO.

Acu’ nu zic să se umfle pufuleți-n NATO, da’ parcă mergea o blocadă-n Bosfor.

2. Care mama dracu-i logica să ataci o zonă radioactivă? De ce ți-ai trimite trupe în Cernobâl? Aia cu e pe drumu’ Kievului io n-o halesc neam. Nu cumva nebunu’ ăla de Putin își mai face un as în mânecă? Dacă pune explozibil pe sarcofagu’ ăla de beton, așa, să fie, că poate trebuie. Sper să fiu paranoic. Mă-nțelegeți când e vorba de Putin.

3, Revin cu întrebarea de după declarația lu’ Biden. Oare rezistă Ucraina până se vor vedea efectele embargoului asupra Rusiei?

4. Ce o să facă România dacă ce-i acum în Ucraina se va-ntâmpla și-n Moldova?

Putin e nebun, a ajuns în amurgul vieții și vrea să se retragă-n glorie. Îi urez un proces și nu oriunde, la Nurnberg. Asta dacă n-avem baftă și nu-l spânzură rușii de un braț de macara.

Personal, declarația lu’ Putin de după atacuri m-a înfiorat. A fost o amenințare pentru toată lumea și exact cum Hitler a trimis copii pe prima linie la Berlin, Putin are la dispoziție butonul ăla roșu de pe birou pe care l-am pomenit mai sus. Cred că e momentul ca toate țările să conștientizeze acest lucru. Se aude în China?

Are mare noroc cu acel buton. Dacă el nu exista, probabil că acum Putin era la beci.

În final vă las asta. Probabil că Ucraina va cădea, dar o va face cu mândrie și cu arma-n mână.

Late Edit – mă tot măcina întrebarea de ce mama dracu’ ai ataca o centrală atomică dezafectată. V-am zis că sufăr de paranoia când e vorba de Putin. Eu cred că de frica posibilității ca Ucraina să dețină prin zonă ceva focoase nucleare din fosta URSS. Și unde le poți ascunde mai bine ca într-o zonă cu radioactivitate mare. E și asta o teorie.

Nebun șah la pacea mondială – 26.02

1 thought on “Nebun șah la pacea mondială – 26.02”

  1. Pingback: Războiul Altfel - 01.03 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: