Oscar pentru Putin – 24.02

Oscar pentru Putin – 24.02

Oscar pentru Putin - 24.02

Putin e tare! Din punctul meu de vedere poate candida la Oscar cu șanse reale de câștig. Ce „King Richard”, ce „The power of the dog”, pistol cu apă, vă zice fratilii vostru. Ecranizarea lu’ Putin „Duda de Stat”, e mă-sa chestiilor regizate pe 2022. Atenție, e abia februarie, adică mai sunt zece luni din an și pe tata Putin îl declar câștigător.

Se făcea că tata Putin avea chef de moșeală. Inițial a vrut să-l tufă pe Lukașenko, da’ și-a dat seama că ăla-i Lake Flaușat. Mai rău, e lakele lui flaușat. Așa că, dacă tot a luat Crimeea, e păcat să nu se mai bage și pe alte teritorii din Ucraina că-i prea mare și să fie mai fit slim. Și-a adus jucăriile la graniță, tănculețe, rachetuțe, alea, alea, știți povestea că ne ține în șah și cu ochiu’ pe factura de gaze, ca pe butelie.

Scenariu’ posibil era cam așa. Io speram ca Putin să-și arate mușchii pe la graniță, să mai facă puțin balet și să-și bage soldățeii la cutie. Încă nu-i trecut, da’ se cam clatină varianta asta. Următoarea era varianta aia pe care a mers Hitler când a invadat Polonia. Aia cu hoțu’ strigă hoții. Separatiștii dau cu bombițe și acuză Ucraina. Tata Putin zice că nu-i ok și îi ajută pe separatiști. Adică intră și cu trupe că de ajutat, oricum i-a ajutat și până acum. Dar ca să intre trebuie să fie acoperit de hârtii.

Luni seara a convocat gluma de stat, adică consiliul de securitate sau ceva p-aci ca denumire, și vezi Doamne le-a cerut părerea la nenii ăia, ca să nu zică lumea că face ceva de capu’ lui, că nu-i așa, nu-i Rusia mă-sii. Mai precis s-a supus la sanchi, vot, dacă recunoaște regiunile alea ca independente. Odată recunoscute și cu tratate de alianță, provinciile o să zică „tata Putin, io-te la Ucraina, ne face buba! Nu ne ajuți matale că noi suntem mici și aurolaci?”. Atunci invazia în Ucraina este legitimă din punctul de vedere al mamei Rusia, care de fapt nu invadează Ucraina, intră ca invitată pe teritoriul unor state vecine și prietene.

Și aciulea-ncepe ecranizarea de Oscar. S-a strâns consiliul de criză, apărare sau draci pe mama lor că nu știu cum să-i zic.

Au început toți să spună că pana lor, nu-i ok și că musai teritoriile alea în care-și probează rușii armele trebuiesc recunoscute ca state independente. Toată lumea a venit cu fițuicile pregătite pentru copiuțe chiar dacă aveau lecția-nvățată. Medvedev nominalizat la Oscar pentru rol secundar masculin. Până și nenea ăla de la externele rusești, ăla de-ncepe ploaia când iese afară și zici că are un făcăleț în fund cu tot cu brutărie, a făcut un rol monumental.

Vă zic, spectacol de marionete cu oameni în carne și oase de au făcut plici Kermit și Miss Piggy.

Mai puțin nenea ăla care fură curent și cred că e pe etnobotanice, nenea care se ocupă cu… cre’ că cu nimic da’ e p-acolo cu „DA ȘEFU’!!! AȘA E CUM SPUI TU”. Ăsta a fost actoru’ diletant al regizorului James Putiron.

Hai că am gugălit. Îl cheamă Serghei Narîșkin și e șef la spionaj extern, fost șef al Glumei de Stat. Nenea ăsta a greșit scenariu’. În loc să-l citească pe primu’, ăla cu tre’ să-i recunoaștem independeți p-aia micii, l-a citit p-ăla de la „Putin se întoarce-Anexarea”. Știu că nu excelați la rusă, vă zic io ce zice-n plen. Că e total în favoarea anexării teritoriilor autonome Bla și Bla, Bla la Federația Rusă.

Degeaba Putin regizoru’ i-a dat un hint, degeaba i s-a șoptit în căscuță și din culise, Serghiuță ne-a dat un spoiler alert de toată frumusețea. A fost o bâlbă de la cap la coadă, indicațiile păreau în altă limbă, noi care nu pricepem rusa și ne-am prins că nu-i ok cu ce o dă de gard în discurs. Mai avea să zică „să moară mamușca șefu’, ai dreptate, cum zici matale așa e… mă scuzi, n-am învățat pentru azi”.

Sunt curios ce mai face acum când citiți asta. Posibil o depresie care-l face să se arunce de la etaj, poate un covid variantă nouă luat de la un cuțit ruginit înfipt în spate, cine știe… Bine, știu cine știe, Putin știe. Domnul acela cumsecade, domnul pensionar de la Casa Albă e brici pe lângă ăsta.

Apropo, mi-a zis sor-mea o glumă șmecheră. Asta de mai jos.

611WWS0PDGL. AC SX679

Nenea Biden, glumesc, lasă trupele la Kogălniceanu și rachetuța la Deveselu.

Frumoasă capodoperă marca Mosfilm. După faza de Oscar de luni, din punctul meu de vedere e cam clară treaba și invazia e ca și făcută. Întrebarea e dacă Putin se oprește la acele regiuni sau vrea la Starbucks la Kiev. AICI chestii de politică internă că ne doare mai tare.

Oscar pentru Putin – 24.02

5 thoughts on “Oscar pentru Putin – 24.02”

  1. Pingback: Nebun șah La Pacea Mondială - 26.02 - Piuituri

  2. Pingback: Ok, Am înțeles... și Mai Departe? - 09.03 - Piuituri

  3. Pingback: NATO, EU, Hai Să Bem Un Ceai De Tei - 18.05 - Piuituri

  4. Pingback: Bine Că Nu Luăm Noi Deciziile - 27.05 - Piuituri

  5. Pingback: Opriția! Polițivă! - 05.09 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: