A venit primăvara – 03.03

A venit primăvara – 03.03

A venit primăvara - 03.03

 

Primăvara a venit! E aici, e la noi! Marți m-am trezit cu chef debordant, simțeam cum am renăscut, mă strigau ghioceii, primăvara îmi bătea-n geamuri. Am păpat și am plecat pe plantație.

Am ieșit din bloc, am parcurs aproximativ 50 cm și a-nghețat crema-n mine. Ce mama dracu’ se-ntâmplă? Alo, primăvaraaaaa! Parcă… trebuia să te simt. De simțit o simțeam, da’ ceva-mi spunea că nu e primăvara. Ceva nu-i în regulă, ori dorm și sunt într-un vis tembel, ori… cocârțu’ d-aseară a avut ceva și n-a fost aseară, a fost prin februarie și marți n-a fost 1 martie, a fost 1 decembrie.

Dacă era 1 decembrie, n-am văzut paradă militară, 24-25 nu e că nu-l văz pe Moș Crăciun, e clar tre’ să resetez ziua. Hai să mai ies încă o dată din bloc că poate se schimbă ceva. Nimic, tot frig, timp urâcios, nexam primăvara. Lasă mă că așa e dimineața, o să văd io mai târziu când iese soarele și o să behăi de cald.

În mod normal azi e data când renunțăm la măști dacă nu suntem la interior și umblăm în gura goală cu zâmbet arborat. Nu mulțumesc, am lăsat masca acolo că ținea de cald. Pe drumul către muncă am niște cățeluși care mă așteaptă dimineața ca pe un cireș copt. Nici ăia n-au ieșit pe ștrase.

Am ajuns la muncă și tot auzeam urări de bine cu „unde plm e primăvara aia” și „winter is coming”. Negativismu’ la el acasă și ăsta nu-i bun decât la testele covid.

Pe la un 10.00 când stăteam zgâit pe geam în așteptarea soarelui mă-sii, a-nceput să ningă. Tu-ți primăvara mă-tii made in china care ești tu! Aveam niște draci pe Busu că numa’ ăla a cobit. Cre’ că și Măgduța Pălimariu o fi zis ceva, da’ la ea nu se pune, poa’ să zică orice.

Din ninsoare a dat-o într-o chestie apoasă, o combinație de ploaie cu fulgi de nea aurolaci și a bulit și peisaju’. Astea au fost marți, prima zi de primăvară cu mărțișoare și pupături.

Ieri pe 2 aveam zăpadă pe mașină. Nu multă, așa cât să-ți strice zenu’. Dacă-s tot pe jos, mă uitam la alți șoferi cum râcâiau la parbrize și cum murmurau mărunțel din buze chestii. Mare lucru n-am priceput, habar n-am ce ziceau cu cuvintele „frig”, „morți”, „gâți” și „primăvara mă-sii”, probabil de la căciula și gluga care-mi acopereau urechile.

Io cred că primăvara-i o chestie de sentiment și trăire interioară, probabil că la un moment dat o să mă ajute și exteriorul.

Mi-e un dor maxim de zilele de iarnă din ianuarie și februarie când stăteam la grătar și cocârț în hanorac.

Conform babei Făcălina și mamei Omida care transmite din exil, că parcă o arestaseră ăștia pentru vrăjitorie sau înșelăciune, nu mai știu sigur, explicația timpului nașpa e simplă. Au început babele măi fraților. Adică gagici, voi sunteți de vină și divine.

Vă urez o primăvară pe bune și o dedicație muzicală.

Pentru alte tâmpenii încercați și AICI că poate v-a scăpat.

A venit primăvara – 03.03

5 thoughts on “A venit primăvara – 03.03”

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Lasa ca o sa vina din nou vara direct si o dam de la ghete la șlapi direct…
    😅😅😅😅😅😅

  2. Pe 1 a fost oribil. Pe 2 a fost baba mea, când soare de.ti vine să trăiești, când nor de.ti aduci aminte de Bacovia. Asa.s yo ce să fac? Altă mama nu mai fece! Nu de alta, dar e la menopauza de la 42 de ani. 🤪 Deci concluzia: așa este, sunt perfect de acord, babele sunt de vină. 🙈 Io.mi asum!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top