De ce cumpărăm chestii inutile – 22.03

De ce cumpărăm chestii inutile – 22.03

De ce cumpărăm chestii inutile - 22.03

Cumpărăm chestii că așa avem creierii setați. Citeam o chestie la un moment dat, în care se spunea că femeia când cumpără chestii, creierul ei secretă nu știu ce licoare care-i dă o stare de bine. Io zic așa, ori articolu’ ăla mănâncă borș, ori eu am o latură feminină care iese la iveală periodic. Și toți bărbații avem, numa’ că nu recunoaștem.

Femeia cumpără orice. Se trezește cu chestii prin bucătărie pe care le mai găsești la NASA. Sunt anumite articole pe care habar n-au când le-au achiziționat, la ce se folosesc și mai ales, de ce le-a cumpărat. Noi bărbații suntem puțin altfel, știm de ce am cumpărat, la ce folosim ce am cumpărat, da’ am pierdut ce am cumpărat sau nu mai știm unde am pus-o.

Exemplul 1 – am cumpărat cu repetiție

Mergem la mall să-și cumpere fosta mea prietenă, actuala nevastă, o gecuță că „aia veche e cam veche”. Aia veche avea două luni și nu era aia veche, erau alea vechi. Mă rog, detalii. Io, băgător de seamă la plimbare. După ce ne-am plimbat prin toate magazinele, la un moment dat într-un magazin am găsit niște pantalonași la care-mi aplaudau ochii și nu puteam să mai trăiesc fără ei.

Soția mea s-a uitat lung la ei, mi-a zis că are un deja-vu, da’ cam atât. Când am ajuns acasă s-a dus ca o rachetă la dulap și a venit cu o pereche identică, cu eticheta pe ei. Așa mi-am dat seama cum reușisem să trăiesc în continuare, deja îi aveam. Apropo, la tura aia de cumpărături soața mea nu-și cumpărase nimic.

Exemplul 2 – cumpărătură pentru cine se nimerește

Tot așa, soția mea-și exprimă dorința că vrea să meargă la cumpărături să ia nu mai știu ce. Finalul zilei a fost așa: ea n-a cumpărat nimic pentru că nu-i vine, e prea mov, e prea lung, e prea spanac pe varză, eu m-am ales cu două tricouri, niște șosete și o geacă de camuflaj. Atenție, n-am căutat nimic, am intrat fix în două magazine și s-au lipit chestii de mine.

La geacă nici măcar nu intrasem. Eram pe culoarul principal din mall, magazine stânga dreapta și eu cu privirea pe modul radar. Într-un magazin, în fundu’ lui, pe un manechin dosit, era geaca de camuflaj, adică și camuflată, pe care eu am reperat-o de la distanță. Mai aveau fix o bucată, fix număru’ meu.

Noi bărbații când cumpărăm ceva ne axăm pe necesitate, adică dacă avem toți chiloții găuriți, atunci ne luăm alt set, de hobby, io strâng machete de avioane sau tancuri și arunc cu banii ca un tembel, pentru că jucării, că așa suntem noi, niște copii. La jucării intră și tot felu’ de scule, că poate ne trebuie cândva, gadgeturi și chiar jucării pe bune. Machetele nu-s jucării, da?

Deci e clar că nu contează, bărbat sau femeie, tot un drac dacă-i vorba de spânzurat bani. Ne inundă creieru’ substanța aia orgasmică și asta e. Trebuie să privim partea plină a paharului, bine că are ce inunda.

Diferențele sunt următoarele:

-bărbatu’ nu caută nimic special și dacă o face, găsește-n primul magazin. Femeia caută un anumit produs pe care de cele mai multe ori nu-l găsește, da’ ajunge acasă cu cel puțin trei produse fără nici o legătură cu ăla căutat.

-la-ntrebarea „intrăm și noi la Lidl să vedem ce mai e p-acolo?”, bărbatul răspunde cu un nu hotărât, adică ce poa’ să fie că doar nu se fac reclame la Victorița Secretoasa cu manechine pe bune. Femeia va răspunde mereu cu „sigur, hai să vedem”. Legenda spune că iese mai ușoară cu minim 100 de lei.

Concluzia finală la-ntrebarea „de ce aruncăm bani pe chestii inutile?” este foarte simplă, habar n-am de ce o facem. Am acasă niște licurici pe baterii care se montează pe bicicletă să licurească noaptea. Io n-am bicicletă. Aveam acasă o vestă militară, doar plăcile din kevlar îmi lipseau, pe care am vândut-o acum câțiva ani. Vedeți, aia a fost luată că poate trebuie, atunci nu trebuia, acum… sper să nu trebuiască nici acum.

Am acasă mașină de făcut pâine. Noi mâncăm maxim două pâini la săptămână. Și tot așa. Dacă noi românii ne abținem de la cumpărat chestii total inutile și punem banuțu’ la șosețică, cred că limba română o să fie a doua limbă oficială în Bahamas. Bine, acum să nu ne omoare la figurat curentu’ și gazu’. Adică la propriu, da’ de inimă la vederea facturii, nu curentați sau gazați.

De ce cumpărăm chestii inutile – 22.03

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: