Piți vrea cu girofar – 23.03

Piți vrea cu girofar – 23.03

Piți vrea cu girofar - 23.03

Luni mă târam spre ora 17.00 să plec spre casă, să mă bag într-un colț și să aștept să treacă. Când s-a sunat de ieșire, împreună cu o colegă ne-am avântat în mașină și am activat planu’ „Fugiți!”

Am ieșit regulamentar din curtea firmei, cam o sută de metri-n linie dreaptă, un sens giratoriu unde ne-am întors cu 180 de grade să ne-ncadrăm spre oraș. Până să ieșim din sens s-a declanșat jihadu’.

De undeva, încă nu vedeam de unde, se auzeau cârâituri și nino, nino. Când ești în mașină și se apropie mașină cu girofar, nu contează de care mașină cu girofar, e o senzație de cacao că habar n-ai de unde vine. Până la contactul vizual cu licuricii de pe capotă, ești ușor debusolat și-ți dă cu virgulă la-ncadrarea pe benzile de mers.

-De unde mama dracu’ vine ăsta că nu-l văz?

-Nici io, stai că apare el.

Și a apărut în spatele nostru o mașinuță de la Tanti Poli, regulamentară și cu girofar în funcțiune, alarme și viteză. Noi ne-am tras ușor pe banda 1, alt șofer din față n-a mai apucat și polițistu’ a făcut slalom pe lângă el, frumos și ca-n filme.

-Bre, cred că l-a prins p-ăla care a furat arma din Constanța sau ne-a atacat Rusia. Oricum, e clar că-i groasă și ceva-i nașpa prin zonă.

Ce n-a reușit toată ziua de luni să ne trezească, toată tona de mail-uri de peste weekend, ședințe, discuții, clienți, draci, laci, a reușit mașina cu girofar. Ne-a fluturat mașina când ne-a depășit și se-ndepărta de noi cu viteză de lăudat pentru un Logan. Cuminței am rulat în liniște, în gândurile noastre cu filme despre interlopi arestați și chestii de dabălouseven.

După nici o sută de metri, mașina turbata a frânat brusc cu scârțâit de chestii, a-ntors pe linie dublă continuă și s-a oprit în fața unei cârciumi din zonă.Pe trotuar, toată numa’ un zâmbet și impresionată maxim, o piți. Atunci l-am văzut și pe polițistu’ șofer. Un puștan care probabil că a terminat școala ieri, cu un zâmbet ștrengăresc de „păpușika a comandat un meseriaș?”, nici când a oprit n-a gâtuit girofaru’. Îmi imaginez conversația: Iubiiiii, hai să mă iei, sunt fierbinte… da’ vreau cu girofar.

Normal că vin niște întrebări. Nici măcar nu mă leg de faptu’ că a șifonat traficu’ la ora aia cam de fârf.

– Poliția Ploiești are mașini la Bolt? Primim bonus dacă demonstrăm că am plătit taxele pe 2022 și că avem un cazier curat?

– Eu care am bulucit pe ghișeul.ro să-mi plătesc taxele pe 2022 sunt fraier? AICI link să nu mă lăsați singur.

– În ce stadiu al relației se află în acest moment domnu’ polițist și piți? Io cred că înainte de mișcare n-o văzuse, după mișcare a punctat. Că dacă n-a punctat, e un dobitoc.

P.S. Am studiat-o puțin pe piți. Mă rog, cât s-a putut dintr-o mașină în mișcare cu ăia 50 km/h  regulamentari. Bă nu era wow. Adică de Logan era, nu era de girofar pornit și nino, nino. Bine, nici polițistu’ nu era Momoa.

P.S. 2 După aproximativ zece minute, eram pe jos la o trecere de pietoni cu refugiu de tramvai pe fiecare sens. A trecut unu’ pe interzis, tot cu viteză da’ fără girofar, normal, era un jeep particular, de am răcit toți pietonii de la curentul format. Unde e un polițist să-l vază. Știu, în momentul ăla cre’ că puncta la piți.

Tot cu tanti Poli AICI

Piți vrea cu girofar – 23.03

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top