Ce mai e nou? – 31.03

Ce mai e nou? – 31.03

Ce mai e nou? - 31.03

Nou la mine-nseamnă știri vechi de cel puțin trei zile. Mai exact vechi de la trei zile spre trei luni sau un an. Poate că ați uitat ceva și atunci când s-au petrecut a fost o vrie în toată media. Acum sunt mai așezate și comentăm la rece, calm și relaxați.

Calamaru’ sau jocul calamarului… sau al calamarilor… p-acolo

A fost nou anu’ trecut, s-a vorbit, s-a maltratat și deși am avut sfaturi din multe părți, abia marți seara l-am început. Frunzăream Netflixu’, am trecut de trei ori peste și-n lipsă de altceva, am zis să-l las să se desfășoare. În Jocul Calamarului nu e vorba de nici un calamar, sepie sau pește prăjit. În primul rând e coreean, adică da, cu greu te obișnuiești cu limba, recomand un cocârț și multă răbdare pentru trei sferturi din primul episod. Un nene vai steaua lui, divorțat, un copil, o mamă bătrână cu brâu’ de lână, cu job de cacao și fără perspective, ba da, vă mint, avea perspective clare să-l omoare niște cămătari, se bagă într-un rahat cât el de mare pe final e episod. O organizație ciudățică-l bagă în niște jocuri copilărești cu valoare mare la câștig, numa’ că eliminarea din joc în caz că pierdeai era pe bune, te-mpușcau ăia-n cap. Chestia asta o vezi aproape de finalul primului episod. Exact când îmi spuneam în gând că sper să moară cineva că altfel mă bag la nani, a-nceput acțiunea și chiar a murit cineva. Mai precis, din mai bine de 400 de participanți inițiali, au căsăpit ăștia jumătate din ei. Începe să-mi placă, vă țiu la curent.

Parcă zilele astea a fost Oscaru’, nu?

Hai că asta chiar e noutate. Și-s ferm convins că habar n-aveți cine a luat Oscaru’ anu’ ăsta. AICI lista completă cu premianții. Toată lumea s-a legat de debilu’ badboy, badboy, uaciucanădu, uaciucanădu bla, bla Will Smith care l-a pălmuit pe Chris Rock că s-a luat de nevastă-sa. Nu vă stresez cu problema, sunt convins că încă se dezbate, da’ am două chestii. Prima chestie și cea mai frustrantă. O mare de cineaști, o grămadă de bani, o tonă de ore de filmare, scenariști renumiți, actori celebrii se fac luntre și punte să realizeze ceva memorabil și totul face plici de la un rahat de palmă petrecută fix în timpul galei Oscar. Aproape că nu găseam cine a luat premiu’ ăl mare, da’ știam cu precizie de ce s-au umflat pufuleții-n Will, traiectoria și viteza brațului care a dat palma, la ce articole penale se-ncadrează fapta, ce a declarat falca lu’ Chris după incident etc. Io pentru asta l-aș amenda, aresta, retrage premiul și i-aș face programare la psihopupu lu’ Will. Peste 10 ani, la-ntrebarea cine a luat Oscar în 2022 se va da din umeri. Posibil să-și aducă aminte cineva dacă-i dai hintul cu „e anu’ ăla cu palmă pe scenă”. A doua chestie. Vezi Doamne ăsta s-a iritat la gluma făcută de Rock care nici măcar n-a fost o glumă bună. Inițial am zis că nu se face așa, da’ nici glume la boala unei persoane. În mintea mea, alopecia era un fel de cancer nasol, o boală rară de n-ai mai auzit. E chelie frate! Jada chelește și atât. Apropo, mie-mi place cum îi stă rasă-n cap, e sexoasă tare. Da Will, de nevastă-ta zic, te aștept să-mi tragi una, da’ te rog să dai tu primu’, așa-i politically correct, n-aș vrea un conflict globalo-rasial.

Rusia a finalizat ceva

Noutatea frontului de est vine de la Kremlin. Nenea ăla instabil psihic care e șmecher la Ministerul Apărării Rus (apropo, de ce se numește Ministerul Apărării și nu Ministerul Atacului), ăla care a dispărut și toată presa-l bănuia că are un virus banal în corp, probabil luat de la cele cinci cuțite și zece iatagane înfipte-n spate, sau de la un ceiuț radioactiv, a ieșit pe sticlă și a anunțat că armata rusă a finalizat prima fază a operațiunii speciale din Ucraina. Bravo mă, da’ care a fost prima vază că noi suntem mai bleguți așeeeea? De când cu invazia din Ucraina n-am văzut cine știe ce teritorii cucerite. Deci? Carei faza cu prima fază? Ce presupunea? Să pierdeți? Să puneți la pământ orașe întregi? Nu vă plăcea arhitectura? Aaaaaaa, știu, ați vrut să ne sexați feng shuiu’ la toți, nu? Asta chiar v-a reușit.

Veorica se întoarce

Hai că și asta-i noutate. Veorica și-a dat… cum care Veorica? Veoricaaaaa! Dăncilăăăăăă! Cică și-a dat demisia de la BNR. Brusc leul a crescut. Cică a fost o demisie, ha, ha, ha, cu acordu’ părților și iar ha, ha, ha. Siguuur că da, cred c-au muncit mult oamenii ăia să-i bage-n cap că ea e șmecheră și trebuie să fie în politică. Acum așteptăm cu drag să-nceapă distracția cu revenirea lu’ Vio.

Chiar a venit primăvara

E cald afară, soarele chiar face chestii și nu-i d-ăla made in China, așa am dedus… în caz că vă-ntrebați de unde atâta perspicacitate.

Cam astea-s noutățile mai mult sau mai puțin vechi. AICI altceva absolut fără nici o legătură cu prezentu’ articol.

Ce mai e nou? – 31.03

2 thoughts on “Ce mai e nou? – 31.03”

  1. Fo’ doua comentarii haioase la Oscar: parodia la Encanto devenita “We don’t talk about Jada, no, no, no” si concluzia ca “Will Smith can’t take a joke, but Chris Rock can take a punch” – in engleza au mai mult farmec !!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: