Paște VS Crăciun – 12.04

Paște VS Crăciun – 12.04

Paște VS Crăciun - 12.04

Mai avem puțin și-ncepe BOR fest, prima nebunie anuală din calendaru’ creștin ortodox. Paștele ne bate la ușă cu tone de oo colorate, curățenia generală de parcă ne vine Sanepidu-n control, trafic sufocant și găuri în buget. Sincer, io mă bag într-un cotlon întunecos și aștept să treacă. Poate cu scumpirile astea românu’ o să cumpere mai ponderat și n-o să mai arunce tone de haleală imediat după sărbătoare. Da’ care din sărbători e mai șmecheră, asta-i întrebarea.

Perioada din an

În primă fază aș fi tentat să dau bulina albă Paștelui și vă zic și de ce. Dacă avem baftă și betmenii din BOR ne duc Paștele pe sfârșit de aprilie sau mai bine la-nceput de mai, sporesc șansele de sărbătoare pe vreme bună. Oricum costă toate de te rup la buzunar, măcar să avem șansa unui grătar pe o vreme decentă, călduță și sub copaci în floare. De Crăciun, cum s-au amestecat anotimpurile în ultimii ani, ori e frig, ori plouă și e frig. Dacă ne uităm la dată, o să vedem că de Paște ne luăm țeapă, adică pică doar duminica și canci zile libere. Doar luni după sărbătoare și mai nou, vinerea dinaintea sărbătorii. De Crăciun avem șansa să pice joia, vineri liber și apoi weekend. Da’ dacă pică sâmbătă e țeapa și mai mare… hm… greu. Da! Am decis pe mod ce-i în mână nu-i minciună. Bulină pentru Paște pentru că suntem siguri de două zile libere, Am zis!

Poluarea fonică

Primiți cu colindu’? Da’ cu leru-i ler? La magazine vreți să vă curgă sânge din urechi? Avem colinde intravenoase. Avem colinde pe care le punem direct pe creier. Bulină clară, frumoasă, alb sidefiu pentru Paște. Poți să asculți și tu o melodie normală la cap când te duci la cumpărături pentru că sărbătoarea de Paște n-are colinde și bine face.

Bucătăria specifică

În România cea mai bună legumă-i porcu’. Diferențele sunt minime, porc VS miel și oo. În rest cozonacu-i cozonac, drobu-i drob, toate-s cam la fel cu mici diferențe, un vin fiert, o pască, o atenție, o măslină. Bulina albă merge la Crăciun pentru că-i de porc și nu toată lumea preferă mielu’, mai ales acum când e cotat la bursă.

Iepuraș VS Moș Crăciun

Iepurașu-i clar mai chitros. Se axează mai mult pe dulciuri, oo de ciocolată mai precis, și oricum nu vine dacă ești copil neastâmpărat. De Moș Crăciun parcă mai vin și chestii mai grăsuțe nu doar d-astea cu glicemie mare. Bine, dacă ești Moșu’, ai o problemă la buget. Punct pentru Crăciun.

Când muncește popa mai mult?

De Paște popa-i schimbu’ trei, lucrează de noapte și foarte bine, să vază și el cum e să muncești pentru bani. Punct Paște.

Operațiuni tactico-specifice

De Crăciun ai brad, de Paște te doare la băscuță că nu tre’ să-mpodobești ficusu’. Nu-mpodobești nimic pentru că nu scrie nimic la instrucțiuni. Scapi de goana după brad, de corvoada întreținerii lui și de împodobeală plus dezpodobeală. Scurt și la obiect, punct Paște.

Media

Scapi de „Singur acasă” și de seria „Die hard” dar ai „fie ca lumina bla, bla, bla”. Poți să-ți oprești telefonul, da’ poți să-nchizi și televizorul… aciulea sună a remiză. Da, e remiză.

Chiar dacă avem senzația că sărbătorile-s la fel și cu șanse mari de sejur la UPU, nu-i chiar așa și sunt diferențe notabile care contează la zen. Tragem linie și calculim. Paștele acumulează patru buline albe, Crăciunul doar două. Cre’ că d-aia-mi place mie Halloweenu’.

Paște VS Crăciun – 12.04

1 thought on “Paște VS Crăciun – 12.04”

  1. Pingback: Rege VS Prelucrător Prin Așchiere - 23.05 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top