Rege VS prelucrător prin așchiere – 23.05

Rege VS prelucrător prin așchiere – 23.05

Rege VS prelucrător prin așchiere - 23.05

Cred că nu există copil care să nu se viseze prinț/prințesă, rege/regină, cavaler pe cal alb sau domniță adormită rezolvabilă cu o ventuză bușon la bușon. Aia cu toată lumea fericită și trăită până la adânci bătrâneți e un ideal pe care-l îmbrățișează orice minte infantilă. Asta cu până la „adânci bătrâneți” e o capcană mare dacă ne uităm puțin prin statistici. Toată lumea o dă de exemplu pe a bătrână de la Buckigham și zice că io-te ce bine arată și e neschimbată de când se juca cu Iliescu și cu puii de dinozaur. Da’ problema-i mult mai vastă și trebuie privită mai atent. Spre exemplu o persoană în Evul Mediu avea o speranță de viață undeva între 20-30 de ani. Dacă erai rege și te dădeai șmecher, probabil că aveai de ales între o săgeată plină de tetanos în meclă sau un pumnal plin de venin de viperă-n spate. La-nceput de secol XX aveai șanse de un 40 de ani și de ceva moștenitori. Așa e, lucrurile sunt schimbate-n zilele noastre, da’ merită să te faci rege sau mai bine prelucrător prin așchiere la Refractare Pleașa, asta-i întrebarea. AICI o chestie interesantă pe temă.

Nivelul de trai

Regele are palat, prelucrătorul prin așchiere are maxim o casă moștenită sau apartament cu două, trei camere. E clar că bila albă care e mai mare ca aia de pe AS-ul din București, merge la rege. Nu se compară pe nici o axă. Plus că monarhul mai are un teren de vânătoare nu știu pe unde, cu vilă și grajd cu căluți, o vilă pe la o mare, asta dacă are regatu’ ieșire la mare, prelucrătorul prin așchiere deține maxim o boxă în care-și bagă vechiturile și maxim o parcelă plină de bălării, moștenire de la ta-su’ mare. Ză King are garaj burdușit cu mașini șmechere, Dorel e mai pe transport în comun așeeeea. De notorietate nici nu mai vorbim, regele plantează o rostopască și imediat știe tot globu’ ce ecologist e el. Muncitorescu poa’ să-și dea foc în Piața Victoriei că-l sting jandarmii numa’ așa, să fie cineva de bătut. Pe nivel de trai sub toate aspectele lui, de la acces la minunile medicinei moderne și până la șters prafu-n sala armelor, respectiv dormitorul mic, clar punct pentru regalitate.

Când se lasă cu pirostrii

Aciulea e problemă spinoasă. Ești prinț, moștenitor al tronului și trebuie să-ți găsești regină. Tu, băiat finuț, semeni cu Momoa, plin de pătrățele de se udă asistența feminină când treci pe lângă ea în goana calului, cu 170 Km/h. Tu ai pus ochiu’ încă din liceu pe o codană șmecheră, numa’ că-i fata lu’ Dorelovici, ghici, exact, prelucrătorul prin așchiere al familiei regale. Clar că nu merge amestecul cu masele care se pare că-s și ruși la origini și nu dă bine-n contextu’ politic actual. Dacă erau ucraineni, era altceva, vorba aia, au câștigat ei și Eurovisionu’. Atunci maiestatea sa mă-ta cu maiestatea sa tac-tu, vin cu lista de pețitoare. Tu te aștepți la o Rapunzel, la o Ariel chiar dacă miroase puțin a pește, la ceva care să-ți stârnească interesu’. Te uiți pe listă și-ți vine să-ți bagi picioarele-n ea de regalitate și să mergi la mănăstire. Voi aveți impresia că săraca Lady Di a izbucnit în lacrimi de fericire când l-a văzut pe Charles? Ok, știu că-s cazuri fericite de cupluri regale, da’ și acolo dragostea a venit pe parcurs… dacă a venit. Dacă ești prelucrător prin așchiere te doare la bașcheți, te combini cu cine vrei, te-nsori cu cine vrei și dacă ai luat o coțohârlă/coțohârl n-ai pe cine da vina că tu ai fost papagal/papagală orbit/orbită de dragoste. Punct pentru prelucrătorul prin așchiere.

Etichete și combinații vestimentare

Îți aduci aminte de tricoul ăla cu Metallica pe care-l iubești și-ți dă un look de badass? Nu? Perfect! E mai bine, pentru că dacă ești de viță nobilă trebuia să uiți de el oricum. Eu spre exemplu, la cum arăt la costum de zici că-s un țap logodit cu un făcăleț înfipt prin părțile moi, sunt dependent de tricourile mele cu mortăciuni și care mai de care mai zbanghiu. Să nu pot io să dau o țigară-n colț de stradă, să beau o bere cu râgâitură după, mai ușor așa ca să nu se auză, da’ o dau, sau să nu pot io să merg cu șapca-ntoarsă că îi dau palpitații directorului de imagine, aproape că-i de neconceput. Că-s regale sau nu, oolele merită să fie scărpinate din când în când. Ca Vlad de la sculărie nu oripilez pe nimeni, mai ales dacă o fac camuflat de un „caut insistent ceva-n buzunar”. Dacă sunt moștenitoru’ lu’ Vlad the Impaler, nu mai merge așa că mă face de cacao presa. Păi pot să mă mai duc eu la Rock Cafe la cocârț și să mă-ntorc aburit la orele două din noapte? Nu pot că mă bagă familia-n ședință și mă lasă fără titluri la abateri repetate. Și ce dacă beau bere la pet în loc de nu știu ce licori greu de pronunțat și cu rezonanță franțuzească, cel puțin o beau cu plăcere, cu cine vreau eu și fără gardian la cap. Punct pentru prelucrător prin așchiere.

Relații și interacțiuni

-Bună dimineața regele meu! Este timpul să faceți un dodoșel regal, să nu trageți apa că tre’ să-l studieze doctorul. Urmează micul dejun, apoi avem întâlnire cu sfătuitorul pe probleme de politică externă, de la 12 vă așteaptă Clubul cofetăreselor amatoare să tăiați un tort, apoi la Muzeul de Artă inaugurați aripa nouă, ceaiul îl luați cu veteranii și spre seară vine-n vizită familia regală din Pago-Pago.

-Bre, termină cu prostiile, diseară-i Barca-Real! Vreau să mă uit la meci!

-Aaaaaa… nu se poate, eveți programul aprobat deja. Și apropo, trebuie să apăreți într-o conferință de presă în care să dezaprobați voalat operațiunea militară specială a Federației Ruse în Ucraina.

-Ești tâmpit? E invazie și singura declarație pe care o am e PUIE MUTIN!!!

Și tot așa… punct pentru prelucrătorul prin așchiere.

Tragem linie și avem rege VS prelucrător prin așchiere, 1-3. Mai bine te ia de suflet Elon Musk, ai bani să faci ce-ți trece prin tărtăcuță, maxim ce poa’ să apară-n tabloide este cuvântul „milionar excentric” și e mult mai bine ca „regele care-și face de cacao regatul”.

AICI altă chestie VS ceva.

Rege VS prelucrător prin așchiere – 23.05

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: