Suntem doar mahmuri, nu proști – 26.04

Suntem doar mahmuri, nu proști – 26.04

Suntem doar mahmuri, nu proști - 26.04

Nici n-am terminat de digerat ultimul ou ciocnit la masa de Paște, când românu’ se chinuia să reziste tentațiilor pe bază de alcool printr-un armistițiu fragil semnat cu ficatu’ din dotare, aseară mă trezesc cu știre de picat plombe. Sediul KGB din Tiraspol a fost atacat. Bă ești prost?! Și înainte să continui, vin cu o afirmație.

Mai mult ca oricând, România depinde de Ucraina și de rezistența soldaților ucraineni împotriva prostului de la Kremlin.

Vă spun imediat. Pentru cei care au scăpat la pileli și-n ultima zi liberă și încă au sistemul giroscopic avariat, aveți AICI știrea de aseară. Deci zi de luni, zi liberă, lumea acasă sau la grătar, brusc la Tiraspol a fost atacat sediul KGB cu trei lansatoare de grenade. Nu sunt victime, doar ceva geamuri sparte, lansatoarele recuperate pentru că erau așezate frumos prin zonă, atacatori neprinși, militari cinstiți. Adică nimic wow comparativ cu orice punct de pe frontul din Ucraina, dar un gest periculos care contează al dracu’ de mult. E atât de cusută cu ață albă afacerea încât chiar mă simt deranjat la inteligență de bou’ de Putin. Bă tâmpitule, noi doar am petrecut și suntem mahmuri, nu suntem proști. E o diferență, mai ales că din băutură te trezești la un moment dat, din prostie nici o șansă.

Porcăria de la Tiraspol s-a-ntâmplat exact după ce un alt prost de general rus, a scăpat o dudă cum că armata rusă vrea culoar către Transnistria. Bine, p-asta am văzut-o la prostu’ de Lukașenko, pe harta aia afișată în primele zile ale conflictului. Cloaca separatistă recunoscută doar de mă-sa Rusia și probabil de două, trei state cu buba la conducere, este teritoriu al Republicii Moldova. Se vede clar că armata rusă nu-i aia de temut și motivația ucrainenilor înarmată cu scule occidentale e mai șmecheră ca ea, da’ ce ne facem dacă se concretizează temerile și reacționează rămășițele Armatei a 14 a, atunci o să avem o problemă inclusiv noi românii. Moldova din punct de vedere politic este exact ca Ucraina. Adică nu UE, nu NATO, declarată neutră, respectă sancțiunile internaționale, da’ e victimă sigură. Diferențele apar la suprafață, la populația mult mai mică, am gugălit și sunt cam 7500 de militari activi, dotările armatei sunt vai mama lor, nu contest că nu se descurcă cu dotările separatiștilor, da’ împotriva lu’ Putin nu au nici o șansă. Și foarte important, experiența Moldovei de front este zero. Ori pentru Rusia dacă țipă ăia de la Tiraspol că io-te ce pățesc ei, e un motiv perfect de invazie. A atacat Putin și pentru mai puțin de atât. Atunci Moldova va fi a nimănui.

Ce face România atunci? UE și NATO nu se vor băga pentru că atunci vorbim direct de un război mondial. Dar România ce o să facă, o să intre-n conflict direct sau va copia reacțiile aliaților, asta-i întrebarea. D-asta zic, e momentul să ajutăm și mai mult Ucraina. Rezistența Ucrainei pe fronturile ei ne asigură o liniște fragilă la granița Moldovei, implicit o liniște în deciziile României care sincer, nu trebuie să ne mințim singuri, nu e capabilă să intre într-un conflict direct. Plus că implicarea directă a unui stat NATO în acest conflict, va da apă la moara psihopată de război a rușilor.

Sperăm să fie doar un foc de paie și să nu existe implicații politice. Oricum, în zona care era deja un butoi cu pulbere, situația e și mai tensionată. O Ucraină puternică, ține ocupată o Rusie turbată. AICI altceva despre război.

Suntem doar mahmuri, nu proști – 26.04

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: