Noutăți de pe frontul de est – 17.03

Noutăți de pe frontul de est – 17.03

Noutăți de pe frontul de est - 17.03

Frontul de est, slavă zeilor e tot în est, adică-n Ucraina și n-a dat p-afară. Fotografia e furată de pe facebook, habar n-am a cui e, da’ e genială. Drept pentru care o să-ncep cu China. Stai liniștit/liniștită, nu-ți mai stresa creierașii cu știri de pe front, piuituri.ro o face pentru tine.

1. Când frontul este larg și parcă vrea și China

La-nceput a fost un zvon lansat de americani. Se făcea, că Putin a dat cu curu’ de greu și a lansat un help către China. Adică dacă are ceva de papa prin cămară și niște bombițe care-i prisosesc. China a zis că are și că-l ajută pe fratilii rus. Imediat cum americanii au apărut pe sticlă ș-au spus lumii de potlogărie, Rusia a zis că nu-i adevărat, că se descurcă singură și că hip. hip, ura, China a zis că nu-i adevărat da’ nici n-a condamnat ferm ce face Putin prin Ucraina.

Părerea mea e că americanii chiar au prins un fir cum că bla, bla, încă nu s-a întâmplat, dar exista riscul mare să se-ntâmple și au lansat zvonu’. Doar de la o simplă bârfă ca asta, China a pierdut nu știu câte trilioane de catralioane de coco. Vă imaginați cam ce se-ntâmplă dacă chiar îi mănâncă-n poponețe pe chinezi? Asta a fost așa, o chestie finuță de „patru, stai jos”. Oricum, reacția Chinei de lasă-mă să te las vis-a-vis de acțiunile debilului de la Kremlin nu-i ok și prevăd o ieșire la rampă în care să zică dracu’ ceva mai ferm contra invaziei.

2. Rusia și sancțiunea, baba și mitraliera

În afara frontului fizic, e și ăla mediatic. Acel front de birou care se manifestă prin declarații, postări, chestii și socoteli. După ce toată lumea, China nu, a impus sancțiuni de-i ustură băncile și conturile pe ruși, s-a gândit Putin, nu mult spre deloc, că e cazu’ să impună și Rusia sancțiuni. Bă și a impus. AICI E o listă de persoane care, ATENȚIE, nu mai au voie în Rusia.

Moamă… ce nașpa! Mi-l imaginez pe Biden cum stă-n fund pe troler cu capu-n palme, plângând de-i sare cămeșa pe el că nu mai poa’ să plece-n vacanță la Moscova. Io v-am zis că Putin are ceva bun de fumat. Zici că oamenii ăia abia așteptau să plece la ruși pentru un kazacioc prin Piața Roșie. E clar că iar a băut Putin vodkă de electrozi sau pufoaică, cu icre negre importate de la prietenul chinez… probabil gămălii de la ace negre.

3. Avem drone, aveam valoare

Frontu’ fără drone e ca nunta fără lăutari. Problema e că astea nu stau pe front unde le e locu’, mai sar pârleazu’ pe tarlaua NATO. A fost aia din Croația AICI, cică din eroare și nici nu se știe pe gestiunea cui iese lipsă la inventar, a mai fost una care a intrat puțin prin Polonia, a revenit în Ucraina și a fost doborâtă de ucraineni.

Problema mea e aia din România. A apărut dom’ ministru de la apărare care a declarat, citez, e de jucărie. Mă rog, să-ți pice pe mașină, pe casă sau mai rău, în cap, o jucărie de 20 de kg, nu cred că-i așa fun. Da’ să trecem peste și să sperăm că soarta nu-i așa crudă.

Dar, că există un dar, jucăria lu’ nea ministru nostru de la apărare, face mai multe chestii pe care dom’ ministru le-a omis. Scula e un Orlan 10, o dronă pe care o ajută cipu’ să facă pe spioanca, poate face chestii de război electronic și foarte important, poate cel mai important, este folosită la reglajul tirului de artilerie sau rachete. Și jucăria asta care aparține Federației Ruse a ajuns la Bistrița.

Da’ io zic că dom’ ministru are dreptate și-l califică la dat cu presupusu’ diploma aia de sociolog. E bine măcar că avem primul ministru militar de carieră că ăsta de la apărare…

4. Genială mișcare

Am tot respectul și mă-nclin în fața prim-miniștrilor Cehiei, Poloniei și Sloveniei care au hotărât să tragă o fugă la Kiev. AICI Printr-un gest simplu, clar periculos, oamenii ăștia trei s-au micționat mediatic pe Putin și pe armata roșie invadatoare. Din punctul meu de vedere, prin gestul lor au făcut mai mult decât toate cuvântările NATO, UE și mult pronunțatu’ articol 5. Vorbesc mediatic, da? Să se-nțeleagă.

5. Aloooo, nota de plată

Știe cineva dacă Rusia a plătit suma aia scadentă de o sută și nu știu câte meleoane? A plătiti sau a-nchis prăvălia?

În final tre’ să vă povestesc o fază. Vă spuneam că-n weekendu’ trecut am petrecut la o vilă cu o gașcă faină. Am eu un prieten deșteptuț și foarte simpatic. Bine, toți prietenii mei sunt așa. Și prietenu’ meu care-n mod normal are toate cuvintele la el în fraze coerente și deștepte, acu’ nu le mai avea.

De fapt le avea, problema era că datorită combinațiilor nefericite între Jack, shot-uțuri și alte băuturi cu cifră octanică ridicată, deși creierul funcționa, legătura wireless dintre el și gură funcționa cu cocoloașe. Adică nu se exprima foarte clar. La un moment dat a vrut să țină o disertație cu tema „Invazia din Ucraina”, s-a ridicat solemn, a-ncercat să lege cuvintele și a ieșit „bă Rusia, nu se face așeaaaa”, concomitent cu un bătut de arătător pe obraz.

Scurt, la obiect și genial.

Noutăți de pe frontul de est – 17.03

1 thought on “Noutăți de pe frontul de est – 17.03”

  1. Pingback: Suntem Doar Mahmuri, Nu Proști - 26.04 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: