A cui ești tu din Malibu? – 01.05

A cui ești tu din Malibu? – 01.05

A cui ești tu din Malibu? - 01.05

Așteptam să-mi vie muza, gândeam la chintesența vieții și aranjamentul planetelor… adică frecam duda pe net. Și-mi sare în ochi un articol din Malibu Times. Voi știți cine-i Irinuca? Nu, nu aia cu caprele, altă Irinucă mai din actualitate. Aia mică a lu’ Hormonica și a lu’ Virinel, hai că-i știți. Ei bine, fata e de 15 ani acu’, e frumușică că seamănă cu mă-sa, și se pare că-i fruncea liceului din Malibu. Aveți AICI articol complet. Bravo ei, jos pălăria, să le arate la malibulezi ce buni suntem noi. Problema e alta. Vă imaginați că nu frecam duda așa tare încât s-o caut io pe Irinuca, sau să văz pe net ce premianți mai are liceul din Malibu. Nu, mi-a atras atenția titlul articolului.

Irina Columbeanu, o elevă model la liceul din Malibu: a fost premiată! „Speră să devină avocat, neurochirurg sau scriitor”

Adică Irinuca noastră e într-o mare dilemă, nu știe clar ce să se facă când o să se facă mare, avocat, neurochirurg sau scriitoare. Numa’ mie-mi dă cu virgulă? Hai că p-aia cu scriitoru’ o-nțeleg, orice om care reușește într-un domeniu, poa’ să scrie o carte sau are o viață plină de aventuri și se pune pe memorii la bătrânețe, da’ primele două-s ca baba și mitraliera. N-are nici un heleș beleș avocatura cu trepanația pe creier. Mi-o imaginez p-asta mică după zece ani, plină de diplome malibuneze, cum își deschide cabinet în Românica și pe ușă să scrie cât mai sugestiv „Irinuca- dezlegări de acte de cununii, lobotomii și povești”. N-am nimic cu fata da’ cre’ că a copiat la capacitate. Să se hotărască, vrea-n robă la bară sau cu dăltița prin creieri. Sper să no-ntrebe pe mă-sa că rămâne la bară fără robă până-și găsește un tătăiță simpatic cu dare de mână. Știu, sunt răuț.

Da’ poate că-i brici fata la mai multe materii, chiar e nehotărâtă și sunt eu mogâldan. Hai să mai documentăm situația, are timp fata să se decidă pân’ la colegiu. Malibu Times ne spune că e premiantă, că participă la activități extrașcolere, face sport de rupe fâșu’ și inclusiv d-aciulea ne prindem că fata-i chiar nehotărâtă. Cică excelează la baschet, tenis și atletism. Și mai aflăm ceva. Cică Dolphin Charitable Foundation, nu știu cine sunt oamenii ăștia și nici n-am gugălit din lene pură, i-a dat un premiu. După nume sunt o organizație care se ocupă de mediu și de vietățile marine. Habar n-am ce premiu a primit Irinuca da’ nu m-aș baza pe el. Adică dacă primesc eu un premiu de blogger al anului, nu contează anu’, de la organizația „Salvați cormoranu’ cu gât mov”, nu m-aș plimba cu el prin oraș în autobuz decapotabil și plin cu majorete ca la Champions League. Nu știu cât de credibili sunt în acordat de medalii indiferent de domeniile din discuție, nu-i văz încadrați nici la avocatură și nici la lobotomii.

Dragă Irinuca, felicitări! Dacă ești așa cum se scrie și se aude, ești șmecheră și ne faci cinste. Dacă mai vorbești românește, cu atât mai bine. A, să nu uit, rămâi pe avocatură, e mai ușoară și se câștigă bine. Alte chestii AICI. Mai aveam io ceva de zis de Ilinca Vandici da’ mă abțin, prefer să mă iau de asta mică că-i minoră, nu poa’ să se ia de mine și pe ta-su pot să-l bat dacă e.

A cui ești tu din Malibu? – 01.05

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: