Ieftin, doar un leu – 15.05

Ieftin, doar un leu – 15.05

Ieftin, doar un leu - 15.05

-Bulă, ce animale găsim în România?

-Doamna… să vă zic, urs, lup, pârș, vulpe, alpaca lu’ Marian Godină și leu.

Știrea de joi la care am făcut plici de invidie. Liniștea Târgoviștei a fost tulburată de RO-ALERT cu un mesaj care zicea că în nu știu ce cartier a fost văzut pe stradă, un leu. Dragi dâmbovițeni, mă înclin cu respect. Dâmbovița VS Prahova, 1-0. La noi prin Ploiești a umblat liber un urs, AICI, nimic wow, orice fraierică are urs, voi ați trecut la level god, direct la leu.

La-nceput a fost un zvon, un print screen pe facebook cu iz de caterincă, cum că atenție mare, prin Târgoviște a fost văzut un leu în libertate. Exact așa au zis și oamenii ăia de la 112 dar când a venit și apelul doi că-i pe bune, chiar e un leu prin urbe, s-a dat alarma.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în mun. Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta” – este mesajul transmis prin RoAlert de ISU Dâmbovița.

Io-te ce frumos s-au adaptat autoritățile la profilu’ psihiatric al românului, specifică clar să nu-ncerce să se fotografieze cu leul. Așa și eu, am crezut că-i cioacă, mai apoi am săpat puțin și am descoperit că nu e glumă. Sincer, io nu știam că Târgoviște are grădină zoologică. AICI și e o pagină chiar drăguțică. Am înțeles că și grădina e cochetă, au ceva animăluțe și e o zonă de agrement bine întreținută. Mi-a zis o colegă din Târgoviște și o cred până la proba contrarie. Zoo Târgoviște are camere live la tigrii, la lei, la urși da’ nu funcționează. M-am benoclat în camerele alea joi și n-am văzut nimic. Vineri am văzut în aia cu lebede, o rață și două lebede.

Mă benoclam la ăștia pentru că logic, de unde dracu’ să apară un leu prin Dâmbovița că doar n-are savană în Micro 6. Reprezentații ZOO au spus că ei au patru lei și cinci zeci de bani pe stoc și ies toți la inventar. O fi dobânda care umblă creanga prin oraș. Deci nu-i de la ZOO, atunci de unde? Leu’ de la Mega Image e mai pe cartoon așeeea, deci, cum facem, de unde provine? Bă și atunci mi-am adus aminte de manelistu’ ăla cu leu în videoclip, hai că-l știți, a fost un scandal acu’ ceva vreme. Ei bine, manelistu’ n-avea animale sălbatice exotice la mama lui de unde e el de loc, a apelat la un nene, probabil interlopuț, care avea menajerie în curte. De ce centru SPCLEP credeți că aparține? Exact, Dâmbovițaaaaa! Și cum noi bănuim din presă cam care-i relația între interlopuți și tanti Poli, adică gurile rele spun că pe alocuri există chiar parteneriate de neagresiune și pace între cele două „instituții”, povestea cu leuțu’ plimbăreț începe să prindă un iz de adevăr. Până seara, forțele implicate în safari, n-au găsit nimic. Dar dacă la ZOO inventarul e complet, la alte Zoo-uri din proximitate la fel, nici ăia n-au lipsă-n gestiuni, animalu’ a venit de undeva. Și cum n-avem junglă pe raza municipiului, e clar că a scăpat de la o persoană particulară.

Articolul ăsta-l scriu azi, vineri 13 mai. Până acum nu s-a găsit nici un drac. Avem varianta cu târgoviștenii care au fumat ceva de calitate, sau o mușamalizare clasică. Nenea care a sunat la 112 e un tip sportiv, instructor de karate și io tind să-l cred, nu părea Sandy Bell și-s ferm convins că știe care-s diferențele între leu, pinguin imperial, maidanez și struț.

Mai că aș merge pe mușamalizare. Probabil că fost un leu scăpat și prins de proprietar. Cum n-are oricine așa ceva, ăla care are, are și pile sus puse și-ntreținute cu mult mai mulți lei.

Ieftin, doar un leu – 15.05

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: