Viteza= mă-sa X accelerația – 26.05

Viteza= mă-sa X accelerația – 26.05

Viteza= mă-sa X accelerația - 26.05

Legenda spune că viteza mare și sărită din tiparele legii a mașinii pe care o conduci și ești prins de radar, este invers proporțională cu viteza capacității tale de învățare a legislației rutiere, în vederea susținerii examenului care-ți poate reduce pedeapsa cu executare primită. Vă spuneam că-s permis auto less pentru toată vara. AICI De aseară m-am pus pe făcut chestionare. Apropo, nu doresc la nimeni, da’ dacă ceasu’ rău, pisica 13, te mănâncă-n talpă și vrei să atingi viteza luminii pe șoselele patrie, ai AICI un site care te ajută la examen în caz că o variabilă se pune-n calea ta, adică un nenea polițist cu aparat radar. Oamenii ăștia se laudă că ai toate chestionarele valabile-n toată țara. Sper să fie așa.

Vă spuneam că aseară m-am pus cu burta pe laptop. După ce m-am învârtit ca un egg într-o căldare, după ce am frecat duda pe facebook, am mai făcut un eveniment la Rock Cafe, apropo, o să fie o seară de muzică rock, d-aia de pe vremea părului tapat, ciocate, pantaloni de piele, muzică din anii 80 și 90, m-am mai sucit, m-am mai învârtit și-n final m-am pus direct pe chestionare. Adică da, sunt deșteptuț, ce dracu’! Am carnet de ani de zile, acu’ 16 ani am mai făcut și școala de motor, sunt profesor ce pana mea. M-am pus la laptop cu o aroganță academică și m-am pornit. Sitele pomenit mai sus, dacă aveți curiozitatea să intrați pe el, o să vedeți că nu te lasă să termini dacă ești tufă de Veneția. Dacă ai bulit trei răspunsuri, te scoate din chestionar și-ți scrie mare și cu roșu, RESPINS. Un mod brutal, simplu și cuprinzător la „bre, ești praf, patru, stai jos!”.

Pornesc primul chestionar și reușesc marea realizarea ca la a-4-a întrebare să mă prind că-s mic, prost și cu bube-n cap. Le-am făcut muci. Să vedeți cât de prost sunt, io știam că pe autostradă viteza maximă e de 120 Km/h. Ai bine, s-a mărit, e de 130 Km/h. Sincer, nici nu știu dacă asta era doar la mine-n cap sau chiar a fost 120 Km/h. Bine, la câte autostrăzi avem noi, pe un’ să facă practică fratilii vostru cu viteza mărită. Am mai terfelit una cu unde n-ai voie să-ntorci mașina și alta cu nu mai știu ce. Adică am picat cu brio de mi s-au dus gradele și diplomele de șofer la colț, pe coji de nucă.

Io speram că mă-nscriu repede, mă bag la examen, îl iau cu brio și mai fac repede alea două luni cu executare. Mno, nu-i chiar așa, chestionarele zic că-s de mers la clasa zero a conducătorilor auto. Și ca să vedeți că nu-s tălâmb așa tare, sau mai bine spus ca să vedeți că dacă ești deținător de permis auto obținut de peste zece ani, cam trebuie să mai arunci ochiu’ pe carte. Vă exemplific cu niște întrebări cu final neașteptat.

1. Vă este permis să parcați autovehiculul pe drumurile publice:

a) în locurile special amenajate și semnalizate prin indicatoare și marcaje rutiere; –  adică exact ca la noi, pentru că, nu-i așa, suntem plini de parcări cu beculețe și sclipici.

b) acolo unde nu exista parcări amenajate; – asta chiar e fix ca la noi, la punctul a am fost ironic.

c) acolo unde circulația în ambele sensuri se desfășoară fără dificultate. – Doamne ajută… măcar să fie așa…

 

2. Întrebare tâmpită – Cum trebuie să procedeze conducătorul de autovehicul atunci când, într-o intersecție, întâlnește un polițist orientat cu fața spre el, care îi face semn să-și continue deplasarea?

a)  oprește până când polițistul își schimbă poziția; – dacă ai baftă de polițistă contorsionistă și practicantă de yoga, chiar oprești și aștepți ceva nou și sexy.

b) fiind un semnal în afara Regulamentului, oprește și așteaptă revenirea la o poziție care să-i permită continuarea drumului; – poate semnu’ e ăla cu degetu’ mijlociu și atunci oprești și te dai la el.

c) se conformează semnalului polițistului. – cu zâmbet și săru’ mâna Boss!

 

3, Întrebare pentru BMW-iști – Cât timp trebuie menținută semnalizarea schimbării direcției de mers? – Da, știu că e șocant, asta-i procedura legală la schimbarea direcției de mers, se semnalizează.

a) 10 secunde de la începerea manevrei; – calculezi tu singur, te ajută cronometrul telefonului.

b) pe întreaga durată a executării manevrei;

c) legea nu prevede nimic cu privire la acest aspect. – prin traficul din Românica chiar ai impresia că legea nu prevede nimic, ce-i aia semnalizare?

RĂSPUNSURI – 1 a, 2 c, 3 b – dacă ai răspuns altceva, te aștept să facem cursuri împreună.

Viteza= mă-sa X accelerația – 26.05

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top