Axarcana – The beginning – 27.06

Axarcana – The beginning – 27.06

Axarcana - The beginning - 27.06

Trupa Axarcana și-a făcut debutul pe scena Rock Cafe Ploiești, vineri seara pe 24 Iunie. Hai să vă spui cum a fost. Într-o seară am ajuns în cârciumă și-mi spune gașca d-acolo că mă caută patru fete. Sigur e o greșeală, pe mine nu mă caută una, de patru ce să mai zic. Mă lămuresc rapid că-i trupă rock, îmi revine mândria la cote normale și hai să vorbim.

Ioana – tobe,

Axarcana - The beginning - 27.06

Andreea „Ash” chitară solo,

Axarcana - The beginning - 27.06

Ștef chitară bass

Axarcana - The beginning - 27.06

și Alesia voce,

Axarcana - The beginning - 27.06

într-un cuvânt Axarcana,

Axarcana - The beginning - 27.06

aveau componența regulamentară, aveau instrumente, le mai lipseau niște chestii pe la tehnic și un nebun ca mine care să le bage-n seamă. Normal ca-m zis „PERFECT” și că scenă, lumini și pe prietenul Bughi care să ne ajute cu partea de cabluri, mațe și boxoaie, am eu. Acu’ pe bune, fac un apel la toate localurile cu posibilități de organizare concertuțe, dacă noi nu ajutăm generația tânără n-are cin’ s-o facă și ne trezim într-o dimineață plini de maneliști… nu c-am avea ceva împotrivă… Balanța trebuie echilibrată cumva.  Presupun că și părinții lor abia așteptau să mai zdrăngăne și prin alte locuri pentru că toate repetițiile, trupa Axarcana le-a făcut pe unde s-a putut.

Mno bun, am făcut ședința tehnică, Bughi al meu trebuia să cabluri, chestii, trestii, io să mă ocup de promovare, afiș eveniment, media și poze, furnicuțele de la Rock Cafe să fie pregătite cu pileli și papa bun, vaya con Dios ș-om vedea ce iese. Trebuie să menționez că eu nu auzisem Axarcana deloc, nici măcar la o repetiție. Am mizat pe o carte-ntoarsă cu fața-n jos. Patru fete cucuiete și ușor stresate, perfect normal pentru prima apariție-n concert cu public, le vedeam cum le tropăie emoțiile-n ochișori. Mai cu o-ncurajare, mai cu repetiții, hai că tre’ să ne iasă ceva. Și ajungem în ziua concertului.

Primul hint că o să fie nebunie a fost ăla că nu mai aveam locuri. Adică s-au improvizat scaune din lăzi de bere și fiecare s-a descurcat cum a putut. După ce am depășit niște probleme tehnice, pe la un 20.00 am dat drumu’ la cântare. Axarcana era pe scenă și mi-a picat fața. Ce emoții frate, pe toate le aveam eu pentru că fetele arătau perfect în mișcări și-n interacțiune cu publicu’, detașate total de ziceai că-s alte persoane sau au dezvoltat fiecare-n parte o dublă personalitate. După prima melodie atmosfera era exact ce ne trebuia. Au cântat coveruri, We’re not gonna take it- Twisted Sister, I love rock’n roll- Joan Jet & The Blackhearts, My medicine- The Pretty Reckless, I wanna be your dog- The Stooges și chiar compoziții proprii. Adică da, fetele le au și p-ale lor. Pentru fotografii AICI. Pentru contactat Axarcana, AICI.

Primul pas al trupei Axarcana a fost făcut cu dreptu’. Sunt cu ochiu’ pe fete că vreau să-i văz pe ceilalți. Clar, mai au de muncit, da-nceputul a fost fantastic și sper să-și drămuiască timpul pentru repetiții și cine știe, mâine, poimâine ne trezim c-o lansare de album. Fetelor continuați să visați că o faceți bine. Apoi cu muncă multă și răbdare, visul devine realitate.

Ioană, Andreea, Ștef și Alesia, vă mulțumim pentru prestație și vă mai așteptăm pe la noi. Dragă Bughi mulțam fain pentru ajutor. Echipa Rock Cafe vă salută și mulțumește publicului pentru prezență și pentru atmosfera creată. Stați aproape de pagina Rock Cafe Ploiești și piuituri pentru evenimentele ce vor urma. O să fie o vară plină de surprize. Un like și un share ne ajută mult. Și mai am ceva, pupez tare și cu foc voluntarii, vecinii dragi care ne-au ajutat pe terasă. Fără ei nu cred că făceam față provocării.

Axarcana, am insistat să fac o poză cu voi. În afară de valoarea ei personală, vreau ca într-o zi să valoreze mult, cel puțin la nivel național.

Mesaj pentru public – pe viitor când mai vreți autografe pe sticle de bere, luați și voi d-alea reciclabile, nu pe cele returnabile. 🙂

P.S.-Pentru o avanpremieră a concertului susținut de Florin Camen pe 9 Iulie, AICI.

Axarcana – The beginning – 27.06

1 thought on “Axarcana – The beginning – 27.06”

  1. Pingback: Whatever - Live La Rock Cafe - 28.06 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: