Florin Camen – Live la Rock Cafe – 11.05

Florin Camen – Live la Rock Cafe – 11.05

Florin Camen - Live la Rock Cafe

Aveam o datorie da’ m-am luat cu d-ale vieții, un bușit de mașină, rămas fără carnet, d-astea de să nu mă plictisesc. Și am uitat să vă zic de cel mai șmecher eveniment petrecut săptămâna trecută. Concertul Florin Paul Camen  care s-a petrecut la Rock Cafe, a fost pentru mine ca o bulă de oxigen, o rază de soare prin negura unei săptămâni ghinioniste. Evenimentul de joi 5 mai a fost all inclusive. În primul rând pentru că am avut plăcerea și onoarea să mă ocup de organizarea acestui concert. În rândul doi, apropo, le-am enumerat da’ n-are nici o relevanță ordinea, e faptu’ că am cunoscut un artist veritabil și am câștigat un prieten. Și-n rându’ trei, am asistat la un concert de nota zece plus cu felicitări și focuri de artificii. Vorba vine, n-am avut artificii dar se merita.

Florin Camen – omul

Florin e de prin părțile Hunedoarei, din Lupeni. Părinții lui au simțit spiritu’ artistic, numa’ că nu au nimerit instrumentu’. Tatăl prefera acordeonul, mama iubea stilata vioară, norocul nostru e că el pe la 11 ani s-a apucat pe cont propriu de chitară. Chiar mă gândeam cam cum ar fi sunat Florin Camen la un recital de vioară sau acordeon… garantat bine. Ulterior a primit și un suport cu muzicuță pentru un acompaniament reușit. Iubitor de folk și muzica country, inspirat de Cenaclul Flacăra, adolescența a petrecut-o în Lupeni, a terminat cursurile Liceului Industrial Minier Nr. 1, care din păcate l-a-ntârziat în cariera muzicală pentru că legislația nu-i permitea continuarea studiilor la Conservator. În 2008 termină Facultatea de Muzică – Pedagogie Muzicală și devine licențiat în arte. Un om simplu, cu glas domol în discuții, o voce caldă și melodioasă pe scenă, Florin este căsătorit și are doi copii.

Florin Camen – folkistul pe cont propriu

Pe 14 iulie 1990 debutează într-un spectacol marca Cenaclul Flacăra al cărui membru devine ulterior. „Folkist pe cont propriu” este o titulatură pe care o primește de la Adrian Păunescu. Dacă mă pun pe enumerat locuri pe unde a susținut recitaluri, mai bine vă arăt harta României și e imposibil să nu se fi apropiat artistic de o zonă aleasă la-ntâmplare. La fel și cu aparițiile tv, posturi de radio, premii și distincții obținute și colaborări cu oameni cunoscuți. Prefer să vă spun despre concertul de la Rock Cafe. AICI poze. Să nu uit, pe lângă chitară și muzicuță, din 2012 a apărut pe scenă și o percuție acționată la picior și știe și cu triola, blockflute, kazoo, banjo și ukulele. Primul album l-a lansat în decembrie 1998 și ultimul e proaspăt și cald, din 2021. În total sunt opt albume. Pentru organizat concerte sau achiziție albume, am acceptul artistului să dau numărul de telefon doritorilor, sau îl puteți contacta direct pe pagina de facebook.

280050920 780205892930771 7758694486696740244 n

 

Florin Camen la Rock Cafe Ploiești

Io-s mai așa, paralel și echidistant cu folku’, îmi place dar e prea calm pentru cât sunt eu de agitat. Auzisem de Florin, ascultasem întâmplător muzica lui, dar spre rușinea mea nu-l văzusem live. Nu-i problemă că am mai reparat ceva la mine. Concertul a-nceput pe la un opt fără un sfert și a fost gândit în două părți. Prima parte a aparținut exclusiv pieselor artistului care ne-a cadorisit cu melodii consacrate de pe albume diferite, din care amintesc „Bob Dylan bătrân”, „Ochii tăi”, „Declarație de avere” și „Fiului meu”. Mă uitam prin jur, vedeam cunoscători dar și diletanți ca mine. Ei și atunci s-a văzut experiența, tonele de ore de pe scenă și măiestria artistului. Partea a doua a concertului s-a axat doar pe cover-uri, Florin a ales un playlist de excepție de ne-a activat pe toți. „În umbra marelui urs”, „Nebun de Alb”, „Tu”, „Andrii Popa”, melodie crucială pentru artist, ea l-a determinat să-și dorească chitara, „Cântec pentru prieteni” și multe altele, până la orele trecute de zece din noapte. Și dacă nu eram obligați de lege să ne oprim și dacă nu trebuia să mergem toți la muncă vineri, probabil că nu-l dădeam dus pe Florin în noaptea aia. Ce să vă spun, UN DELICIU DE CÂNTARE.

Citez „Pot să cânt trei ore, treisprezece zile la rând, fără să repet o melodie” – Florin Paul Camen

Florin Camen, îți mulțumim din inimă pentru o seară extraordinară petrecută-ntre prieteni, cu muzică de calitate și cu un public grozav la care ne-nclinăm cu respect. Simt că pe final de vară o să ne revedem la un nou concert. Echipa Rock Cafe & Arte Fapte și piuitorul de mine, vă mulțumește tuturor pentru participare.

AICI aveți canalul de Youtube.

Nu uitați, vineri 13 spargem superstițiile negre cu un concert ZooM, AICI aveți detaliile și AICI o cronică de la o altă cântare a trupei.

Florin Camen – Live la Rock Cafe – 11.05

2 thoughts on “Florin Camen – Live la Rock Cafe – 11.05”

  1. Pingback: New Levites - Live La Rock Cafe - 19.06 - Piuituri

  2. Pingback: Axarcana - The Beginning - 27.06 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: