Utopia – Live la Rock Cafe – 01.08

Utopia – Live la Rock Cafe – 01.08

DSC01594

Utopia este o trupă tânără de rock alternativ, un proiect plecat acum câțiva ani de solistul formației care a redescoperit o chitară prăfuită și uitată printr-un colț de amintiri. A-nceput un studiu muzical pe cont propriu și-n timp s-a înconjurat de instrumentiști valoroși. Cam de șase luni Utopia există în formula actuală și e dovada vie că există un viitor în muzica rock autohtonă. În toate piesele lor se regăsesc întâmplări din viața oricui, momente și sentimente puternice pe care le experimentăm toți. Dar hai să facem prezentările.

Doamnelor și domnilor, UTOPIA!

Cristi Sirbescu – voce & chitară ritm

Utopia - Live la Rock Cafe - 01.08

Ștefan Preda – chitară

Utopia - Live la Rock Cafe - 01.08

Răzvan Apostu – Bass

Utopia - Live la Rock Cafe - 01.08

Silviu Neagoe – tobe

Utopia - Live la Rock Cafe - 01.08

Utopia e genu’ de trupă care nu dă mari bătăi de cap unui organizator. Adică fac ei esențialu’, tu tre’ să le dai scenă că-n rest se descurcă cu tot, de la afișe, montaj scenă și prestație. Utopia are canal de youtube, singura chestie de care tre’ să te ocupi e promovarea locală. Eu i-am cunoscut live cu doar câteva ore înaintea prestației.

Utopia se-mparte-n două. Cristi și Stefan desprinși din Rolling Stone Magazine după gesturi, după port, oameni dinamici care ne-au demonstrat că scena noastră e cam mică. Cristi e legat de glie că tre’ să stea lângă microfon, da’ pe Ștefan l-am văzut că a fost destul de limitat în mișcări și dacă partea tehnică-l ajuta, „chinuia” chitara prin toată curtea.

Cealaltă jumătate a trupei Utopia zici că-i desprinsă de pe o plajă din Hawaii. Aproape că nu-i poți lua-n serios până-i vezi pe scenă. Răzvan e sarea și piperu’ și știe bine cu bassu’ din dotare. Silviu e omu’ pe care l-aș pune pe Wikipedia la definiția râsului prin toți porii (vezi foto dacă nu mă crezi), care dă-n tobe tare, cu forță și bine de tot. Cumva cele două jumătăți paralele și echidistante din punct de vedere look, se-mbină perfect pe scenă și formează un tot muzical care sună foarte bine. Da’ vă zic, luați în parte zici că-s două trupe diferite.

Utopia știe bine cu scena. Au început cu o piesă instrumentală, un fel de intro al cântării, apoi a intrat în scenă și solistul vocal, pe la jumătatea concertului când trupa a luat o pseudo pauză pe scenă a rămas Silviu într-o solistică la tobe spre deliciul publicului, apoi a reapărut Răzvan și a preluat solistica la bass, până când au reapărut toți și s-a continuat prestația. Pauza n-a fost pauză, a fost o chestie deșteaptă de mare efect și cu priză la public.

Din punctul meu de vedere concertul Utopia a fost wow și a bifat la toate categoriile, sunet, playlist, prezență scenică… tot. Le mulțumesc mult pentru prestație, pentru atmosfera făcută, pentru gașca lor faină de prieteni și sper să ne revedem în curând la un nou concert. Recomand trupa Utopia tuturor locațiilor care pot găzdui concerte live, contactați trupa, puneți țara la cale cu un concert și vă asigur că nu veți regreta. Și să vă mișcați repede când încă sunt în faza de promovare, o să vină vremea când se va sta la coadă. Mulțumesc publicului pentru prezență și susținere.

Foto AICI. Despre altă cronică de cântare AICI.

Utopia – Live la Rock Cafe – 01.08

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top