ZooM garnisit cu gașca faină de artiști – 25.07

ZooM garnisit cu gașca faină de artiști – 25.07

ZooM garnisit de gașca faină de artiști - 25.07

Dacă vrei să organizezi un concert ai nevoie de câteva ingrediente principale. În primul rând de o gașcă de muzicieni șmecheri și trupa ZooM se-ncadrează perfect. Apoi o idee de concert, o structură a lui. Astea depind de tine să vorbești să alea, alea. În general trupele sunt profesioniste și își fac număru’ fără probleme. Dar atunci când sunt printre prieteni și îi prinzi cu chef de cântat, iese ceva de zece cu felicitări.

Într-o seară eram pe la cârciumă stresat de gându’ că am o vineri neacoperită și nu se-ntrezărea nici o trupă-n orizont. Atunci planetele au început să se alinieze. Apar pe terasă Andrei Frîncu, Cristi Duca și „Bine Relu” Despa, adică partea instrumentală a trupei ZooM. Cum de la ei am mai primit recomandări vis-a-vis de muzicieni tineri, a fost momentul perfect să-i abordez și să le cer ajutorul. Le-am dat timp de gândire și bere, au stat la palavre, planetele chiar erau pe o oarecare linie și a venit muza. Au hotărât să țină ei concert la Rock Cafe pe 22 Iulie. Și să nu fie așa simplu, Andrei Frîncu a venit cu ideea de un jam session la care să participe invitați și că se descurcă ei la capitolu’ ăsta. Adică am bifat și la trupă și la structura concertului dintr-o lovitură. Afiș, eveniment, chestii, socoteli și vine ziua concertului când planetele nu că s-au aliniat, erau toate docile, la țol festiv de paradă și aliniate la dungă.

Pe la ora șase au început să apară echipamente, să apară o gașcă faină de muzicieni și pe toți îi vedeam că-s cu chef de cântare. Ăsta este acel ingredient care nu depinde de tine da’ dacă ai bafta să-l primești pe tavă, n-are cum să nu-ți iasă un show de zile mari. Scena de la Rock Cafe nu-i mare, da’ nici mică. Vineri pe 22 a fost mică rău la ce s-a-ntâmplat acolo. Da’ cu echipamentele și instrumentele mai înghesuite, cu bassu-n fața scenei, a fost ok.

Hai să facem prezentările. O să-ncerc să nu omit pe nimeni, sper să-mi iasă și dacă o fac, vă rog să mă iertați. La tobe i-am avut pe titularii ZooM -ului, „Bine Relu” Despa și Leonard Stoica. Au făcut schimb între ei la tot felu’ de scule cu bătaie. Tot la categoria „violenți” au mai prestat cu drag și spor Mihai „Maga” Suciu și Sebi Stone. Pe final l-am avut și pe Casian, chitarist la bază, vineri seară reprofilat la tobe. La bass în afară de titularul Andrei Frîncu, am mai făcut schimbări în timpul partidei și i-am ascultat pe Florin Buga & Alin Dănilă. Clapele au fost muncite de ZooM -istul Cristian Duca și-nlocuit pe a locuri de Alex Borșan. Chitara solo a fost surpriza serii de care nu știam. Dan Lung de la Whatever a chinuit chitara spre deliciul audienței. Cu trupa Whatever sunt în tratative pentru o nouă prestație la Rock Cafe undeva prin septembrie și vă sfătuiesc să n-o ratați. La voce și prezența feminină a serii a fost Anamaria Simion. Tot la voce și „agitații serii” care mi-au tremurat pozele, Alexis ON (trupa R O M B) și Mircea Tătuc (trupa Sedativ) care a avut și atribuțiuni de DJ. Din păcate Lăcrămioara Bradoschi nu a putut să ne-ncânte cu vocea ei. Nu-i bai, ocazii o să mai avem.

Repertoriul a fost de zece cu felicitări. Să vă formați o părere vă dau extremele. De la țopăit pe „Jump Around” -ul lu’ House of Pain și până la-ncins hora pe „Moldovenii s-au născut” a lu’ Zdob și Zdub și v-am spus tot vis-a-vis de repertoriul vast al artiștilor. Poze tremurate AICI că atâta s-a putut.

A fost o seară super de super faină și pentru asta vă mulțumim din inimă. Și am repetat superu’ pentru că unu-i de la gașca Rock Cafe și celălalt e de la public. Mulți prieteni mi-au spus că mi-a ieșit un concert pe cinste și nici măcar n-am o „vină” pentru asta, tot meritul revine artiștilor de pe scenă. Mulțumim publicului pentru prezență, vinerea viitoare pe 29 iulie încheiem luna cu trupa Utopia. detalii AICI.

Mulțumim și vecinilor din proximitate că n-au sunat la poliție și am putut să sărim ușor de orele 22.00.

ZooM garnisit cu gașca faină de artiști – 25.07

2 thoughts on “ZooM garnisit cu gașca faină de artiști – 25.07”

  1. Pingback: Utopia - Live La Rock Cafe - 01.08 - Piuituri

  2. Pingback: Jazz On The Rooftop 2022 - 06.08 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top