Stone Bird 2022 – 24.08

Stone Bird 2022 – 24.08

Stone Bird 2022 - 24.08

Stați așa și nu vă speriați că-s bine. Ușor obosit că-n 12 și până-n 14 am fost în Corbi de Argeș la Stone Bird Festival, apoi am avut un weekend de cântări la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, am procesat jdee mii de fotografii de la festival și din 26 până-n 28 august sunt prins cu festivalul Jazz on the Rooftop la care vă aștept cu drag. Aveți detalii complete AICI. Da’ să vă spui cu Stone Bird.

Într-o seară eram cu gașca la, exact, la cârciumă și-l auz pe un prieten că face „wow!” și-n secunda doi îmi trimite un afiș, adică ăla de sus. Am făcut și io „wow” și-n secunda trei mi-a găsit cazare și am luat biletele. Auzisem de festival, auzisem și de zonă da’ din motive-ntemeiate sau pur și simplu de prostălău ce sunt, n-am ajuns la el. Asta e, am reparat greșeala anu’ ăsta la moment omagial, cinci ani de Stone Bird.

Am stat coleșica peste deal, cam un zece minute de mers cu mașina, la pensiunea Ioana din Brăduleț de Argeș… că poa’ să mai fie brăduleți și să nu-i încurcați. E miștocuț tare și cu gazde primitoare, curățenie, sound de natură pură, foișor și tot ce trebuie la un preț foarte bun. Am dat 520 de lei pe trei nopți și a meritat fiecare leu devalorizat de vai mama lui. Singura problemă e că pensiunea are fix trei camere, adică-i complicat pentru o gașcă mai dodoloață. O recomand pentru spălat de creier sexat de corporații și-n grup restrâns de oameni buni. Să nu vă prind cu decibeli mulți și scandal că stricați magia locului și nu mai auziți natura. Da’ să vă spui despre Festivalul Stone Bird 2022.

Stone Bird are la bază trei oameni. Io-te poza să-i vedeți.

DSC04735

Din păcate nu știu cum îi cheamă și mi-e rușine de chestia asta, o să-i rog să mă ierte. Dar știu că-n mijloc e primărița din Corbi, Anca Alina Baciu și cu ea mă mai scot în fața voastră la faza cu informațiile incomplete. Ei bine, omușorii ăștia au scos din anonimat comuna Corbi și au pus-o pe loc fruntaș pe harta rock-ului românesc. Stați să dezbatem puțin.

Locația de zece plus

Scena pusă pe o pantă ușoară, aproape ca un amfiteatru și te ajuta mult dacă ești din neam de hobbiți. Suficient de departe de localitate, cât să nu-i zdrăngăni la creierași pe săteni, da’ suficient de aproape dacă o luai la pas spre ea. Locuri de campare grupa mare, și mai ferite și mai centrale. Nu mă pronunț asupra budelor și dușurilor, n-am folosit că n-am băut bere și v-am spus că n-am stat în locație.

Haleală și băutură

Scurt și cuprinzător, fără fițe și aveau de toate. O măsoaie lungă la care găseai mici, ceafă, cârnați, frigărui de pui, ciorba zilei, bulz și cartofi prăjiți, o mașinuță cu burgeri și încă una cu rol de clătitărie. Vă spui, mi-am băgat picioarele-n ea de dietă și seara asta-mi era masa, o clătită cu fructe și ciocolată de salivez și acu’ când îmi aduc aminte și vă scriu vouă. De pileală găseai ce-ți poftea ficatu’ din dotare și puteai să-i dai niște amestecuri de-l făceai să-ți bată-n țeavă. Se mai formau cozi ce-i drept da’ stăteai la rând și ascultai muzică fără probleme.

Trupele invitate

Spumă frate! Toți cu stea în frunte și aproape imposibil să nu-ți fi plăcut cel puțin două pe seară. Seara 1 am avut Phoenix, Dirty Shirt, Lupii lu’ Calancea, White Mahala și Bucium, click pe formații și vedeți și pozele, în seara doi am avut Iris, Bucovina, Zob, Timpuri Noi și Uniforma, și-n seara trei Cargo, Trooper, Altar, New Jersey și C.A.S.H. Toate trupele au venit cu chef de cântare și cu tot ce au mai bun. Vreau să menționez ceva de mare angajament. Festivalul a fost închis de Cargo și de un superb foc de artificii. În acest concert trupa Cargo a avut un nou membru. Un membru tăcut dar foarte important pentru persoanele cu probleme de auz.

DSC05051

GENIAL! Nu știu cine a venit cu propunerea da’ a fost de MARE EFECT. Mulțumim Lavinia Chițu, ai fost de milioane și ai completat frumos un concert MEMORABIL! FELICITĂRI! Tot la capitolu’ ăsta trebuie menționată licitația organizată pentru ajutorul copiilor. Un tricou unicat și un tablou au reușit să strângă o sumă frumușică. O inițiativă extraordinară. AICI găsiți CD-ul „Musink for humanity”, luați, donați și sunteți câștigați.

Sunetul a fost foarte bun, doar o piesă sau două de la Bucium au fost ușor alterate până s-au reglat butoanele. Și nici acolo n-a fost ceva grav. Acu’… ce să vă zic, da, a fost tare pentru că așa-i la rock dar n-am deranjat pe nimeni. Că probabil au avortat spontan toate ursoaicele din zonă, asta e, ne cerem scuze, se numește selecție artificială. Glumesc, nu cred că au fost probleme pe partea asta. Aici a fost evenimentul. Se vede? De la arătătorul meu ceva mai sus.

DSC04401

Din punctul meu de vedere Stone Bird 2022 a fost perfect și exact de ce aveam nevoie. Mulțumesc organizatorilor pentru un weekend petrecut perfect, cu muzică bună și companie aleasă. Din punctul meu de vedere cred că este timpul să se treacă la un nivel superior prin prezența pe scenă a unei trupe rock d-afară, consacrată la nivel internațional. Cel puțin o trupă și am așa o bănuială că organizatorii se gândesc deja la chestia asta. E posibil să avem un cap de afiș în fiecare seară din festival. Vedem la anu’.

Dragi organizatori, mă înclin cu respect și să ne vedem sănătoși, aștept cu interes Stone Bird 2023. Despre alt eveniment care se va petrece în Ploiești la Filarmonica Paul Constantinescu AICI. Și AICI tot ceva legat de rock.

Stone Bird 2022 – 24.08

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: