Mărie cu buletin de New Orleans – 30.09

Mărie cu buletin de New Orleans – 30.09

Mărie cu buletin de New Orleans - 30.09

Mărie, dragă Mărie… te făcuși luisiancă. După cum probabil v-ați prins de pe facebook, sunt în New Orleans. Poze AICI. O să revin asupra locației cu un articol amplu, momentan tre’ să vă zic una tare.

Mărie dragă Mărie, aia care are mamă jamaicancă și tată pe Escobar, e legală și fără rețetă de glaucom în Louisiana și implicit în New Orleans. Se simte atât de bine-n Cartierul Francez încât nu trebuie să-ți cumperi, e suficient să te plimbi și să respiri. Contrar părerilor și așteptărilor, mie nu-mi place nici mirosul. Știu, v-am dezamăgit, este?

Deci toată lumea-i pe câmpii, veselă și prietenoasă. Bă da’ de la prima oră, pe bune? Azi dimineață pe la 8.30 am ieșit la micul dejun și Mărie, dragă Mărie era deja pe străzi. Probabil că merge bine cu lăptic și cerealele matinale. Am halit, ne pregăteam să mergem la plimbări și hai să mai dăm o fugă-n cameră să chestii. Io m-am oprit pe băncuță la locul de fumat. La trei metri de mine doi milițieni. El din NOPD d-ăla cu pistol la cingătoare, ea ranger… un altfel de milițian, ambii fumăcioși ca mine.

La un moment dat, exact între mine și ei apare o tanți de culoare alb închis rău de tot, mov pe cap și roz în cap. Adică mov la păr și fumată bine. A salutat frumos, s-a așezat pe băncuța mea și aprinde o Mărie. În mintea mea a fost „bă ce cwae are asta, fumează cu poliția de față, ești tare bre, respect!”, da’ oamenii ăia nici c-o băgau în seamă. Oricum de când venise și până să-și aprinză pe Mărie se vedea că-i looney tunes de la o Mărie precedentă. Și cum stăteam noi așa liniștiți, habar n-am de unde, a apărut un balon de săpun care s-a spart între mine și green-land woman. L-am văzut da’ ce rahat să caute un balon de săpun pe un gang străbătut de curenți de aer puternici, fără nici o sursă de făcut baloane-n proximitate și pe căldură de evaporează apa rapid. Sincer, am zis că m-a afectat fumu’ lu’ mama Dolores și am început să văz balon de săpun, nici măcar baloane, adică mai multe. Mi-am dat seama că-s aproape în regulă că l-a văzut și tanti fără catalizator euro 6 la mufalină. Știu că nu e chiar un etalon de luat în seamă da’ putea să vază un dragon portocaliu, nu tot balon de săpun.

-Ați văzut!? Un balon de săpun! Ce caută un balon de săpun aici!?

Asta către polițiști. Ăștia doi au zâmbit cu substrat și au dat aprobatoro-compătimitor din cap. Într-un fel de „cuuuuum să nu… și marmota-nvelea… e clar, bună marfa”.

-Chiar era un balon de săpun…

Polițiștii i-au dat ignore, asta săraca s-a uitat spre mine.

-Ați văzut balonul de săpun?

Îl văzusem da’ doar am dat din umeri habarnist să n-o piardă dealeru’ de clientă și nici să nu mă crează oamenii ăia-n cârdășie cu ea.

Da’ pe bune, chiar a fost un balon de săpun. Pentru altă chestie cu Mărie AICI.

P.S. Cu o seară înainte după o plimbare pe Bourbon Street și inhalat parfumuriile Măriei, mergeam spre hotel și treceam aproape de intrarea unui magazin cu ace, brice și păpuși voodoo. Magazinu’ avea la intrare două manechine cu țoale. Și mi-a sărit inima pe dreapta când a-nceput unu’ să miște. Am zis că gata, m-a matolit fumu’ la creieraș, plus două sute de mii de beri, asta e, asta se-ntâmplă, te salută manechinele de plastic pe stradă. Nu, totul ok și nici o problemă, era o tanti rudă cu Frodo care nu știu ce-i făcea pe la spate.

Mărie cu buletin de New Orleans – 30.09

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: