Schengen-Dacă voi nu ne vreți…13.12

Schengen-Dacă voi nu ne vreți…13.12

Schengen-Dacă voi nu ne vreți...13.12

Stați așeeea că m-am trezit și io. Acu’ câteva momente am aterizat pe Pământ și am găsit jale mare. Cică nu mai vine Crăciunu’, colindele sunt interzise (Doamne ajută!) și Revelionu-i suspendat că n-am primit vize de Schengen. După ce ne-o dat olandezii laleaua prin gură, acu’ a fost rându’ Austriei să ne facă un detartraj cu ciocolățele Mozart pe la măseluțe. Orice tentă de conotație sexuală a frazei de mai sus este pur întâmplătoare și nu reprezintă decăt rodul imaginației voastre kinky. Românica a rămas ca la dentist, adică cu gura căscată, și ca la proctolog, adică cu chiloții-n vine. Jale mare frate… ce ne faceeeeem lumeeeee, nu am intrat în Schengen, aoleooooo… Armaghedon politico-social! Io zic atât. Așa.. și?

Ieri trec pe lângă două băbuțe. Nu chiar băbuțe băbuțe, aproape băbuțe, până-n 90 de primăveri. Ofuscate tare doamnele că nenorocita de Austria nu ne vrea-n Schengen. Imediat după asta, cât am putut să auz că eram în mers, s-au pus pe-njurat facturile și farmaciile că n-au bani de alea, alea. Păi și atunci ce aveți bre cu Austrica, ha? Nu-i ca și cum v-ați arunca într-un Logan tunat și „hai fată la o cafea-n buricu’ Vienei să o ardem p-acolo că m-am săturat de aia italienească”. Bre mamaie bre, la Herculane nu-ți trebuie Schengen, parol!

Și până la urmă ce mare rahat cu Schengenu’ ăsta, vrei să-i filezi granițele, nici o problemă, du-te liniștit că nu te opresc vameșii unguri. Ai buletin? Perfect! Poți să mergi liniștit la târgu’ de Crăciun de la Viena, da-ți recomand târgu’ de Crăciun de la Craiova că-i în top pe Europa. Terminați cu supărările că vă face plici ceva la căpăcică și-n decembrie la UPU nu te poți prezenta cu d-astea. Perioada asta au întâietate intoxicațiile alimentare și comele alcoolice. Ce dracu’, chiar ne facem praf tradițiile că așa vrea das păsăricăn a lu’ Austrica?

Moamă da’ ce s-a pus românu pe boicot. S-a dat ordin să se facă pipi pe statuiele din grădina Schonbrunn. Sunteți siguri că imediat după asta un șefuț grădinolog de la secția monumente nu a chemat un subaltern să igienizeze p-acolo? Sunteți siguri că subalternu’ nu e român? D-aia nu-i mai țin granițele Schengen pe austrieci să mute pădurile și carburanții. Hai bre, să fim rezon. Ce-i atâta grabă? Se va rezolva ca la noi. Nu facem nimic da’ tre’ să avem răbdare și să vedeți voi cum o să ne trezim într-o dimineață că suntem în Schengen. E doar o chestie de timp nu vă mai stresați că aveți treabă. Voi n-aveți brad de-mpodobit?

Legenda spune că de pe celălalt mal al Dunării răzbat chiuituri de petrecere și fum de grătare fără precedent. Pe vecini îi doare la băscuță că Olanda, Austria și cine se va mai opune data viitoare fac cu schimbu’ la veto.

O altă legendă spune că o parte din vameșii români, unguri și bulgari e foarte fericită și mulțumește Austriei.

PS pentru Austria. Hai bre, pe bune, tot nu ți-a trecut cu lebedele alea?

PS pentru Olanda. Nu mai știu, v-ați calificat în semifinale la mondiale? Muahahahaha!

PS pentru voi. Altă chestie fără nici o legătură AICI.

Schengen-Dacă voi nu ne vreți…13.12

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: