Fapte nu vorbe – John Wick 4 – 20.04

Fapte nu vorbe – John Wick 4 – 20.04

Fapte nu vorbe - John Wick 4 - 20.04

Exact, am fost la John Wick 4. La filmu’ ăsta nici spoiler nu poți să faci, e clar că Johnică bate și rupe tot. John Wick 4 e fix ca John Wick 1, 2 și 3. Numa’ că-n 4 moare… sau nu pentru că, nu-i așa, e păcat să nu lași loc de 5. Vorba unui prieten, „l-ai văzut tu-n groapă sau copârșeu, ha… aud?”, și așa e, nu l-am văzut și nici nu ne-a chemat la pomană. Când se presupune că moare doar se-ntinde pe niște trepte cu o gaură-n fiere și două zgârieturi pe la un omoplat și pe antebraț. E clar că poate mai mult John Wick. Noi ne-am pus pe vizionat primele trei părți în a doua zi de Paști că merg perfect cu drob și oo roșii, mai ales pentru că aveam o bucată de gașcă care nu văzuse primele părți. Io cu o prietenă ne-am ocupat de chestii serioase, m-am pus pe un Lego pentru că l-am găsit pe Hedwig bufnițoiu’  la promoție și oricum văzusem primele părți.

Povestea o știți, John Wick e un asasin zmardoiaș level god, da’ retras din activitate. Ăia de-l patronau când era-n zaua lui nu au fost fericiți că ăsta s-a retras, îi fac niște rahaturi de nu poate John să stea-n tihnă pe verandă în așteptarea poștașului cu pensia și d-aciulea cafteală pe trei filme. Omoară băiatu’ ăsta de-l retrogradează pe Rambo la grupa pregătitoare.

Acu’ în episodu’ patru îi arde și mai tare p-ăia. Și-s cinci catralioane de asasini pe diverse clase, de la nivelu’ „l-am bătut de s-a căcat pe el” și până la „l-am bătut de s-a căcat pe mine”. Ce e de urmărit la filmu’ ăsta și dacă o faceți să-mi ziceți și mie că io nu mă mai duc încă o dată să-l văz. Câte replici are John Wick, adică Keanu Reeves. Mergeți în cuplu, unu’ să contabilizeze mortăciunile și celălalt cuvintele pe care le rostește Johnelu’. O să vedeți că ce atâta vorbă, mai multe fapte nu măcăneală ieftină și că vorba lungă-i sărăcia omului. În aproape trei ore de film actoru’ principal nu cred că ajunge la cinci sute de cuvinte adunate. Și alea mai mult smulse de rolurile secundare. Spre exemplu recenzia asta are peste șapte sute de cuvinte și e roman foileton pe lângă rolu’ de Johnel.

În rest bătaie, bușeli, mașini în cap, aruncături de la etaj și arme cât cuprinde, Johnică scapă mereu de-ți vine să-i zici „du-te bă să te bată altu’ și lasă-mă să-mi fie dor” da-i zici degeaba că e clar că n-are cine să-l bată. Bine, și tu-i zici că o să-ți fie dor la mișto pentru că n-o să-ți fie. Sunt câteva faze haioase, una din ele implică un câine care face pipi pe un ninj d-ăla proaspăt căsăpit de actoru’ principal, două trei replici amuzante și cam asta e. Tre’ să vă spui o fază care m-a marcat în afară de mogâldanu’ de pe ultimu’ rând care se credea spiritual și comenta cu voce tare și de cuplu’ de puștani din spatele meu care n-aveau bani de hotel și au mers pe varianta low cost de au venit la film. El mergea pe varianta low cost că ea chiar se uita la film și nu-i mai tăcea melița. Nu știu unde o pupa ăla da’ sigur nu pe gură.

Așa, deci fază. La un moment dat spre final, John trebuia să ajungă-n creierii dimineții să se dueleze cu un bou. Duelu’ se ținea la biserica Sacre Coeur din Paris. Să ajungi la asta sunt două sute și nu știu câte trepte. Johnelu’ hei rup să le urce, treptele pline de asasini. Și urcă, urcă, mai omoară doi, urcă, omoară zece, și urcă, omoară, urcă și omoară până sus, la doamna-n fund. Aciulea vin trei, patru mașini de asasini level god și unu’ din ei îi dă un picior lu’ Johnel al nostru de-l dă cu cracii-n sus și pică pe treptele alea… PE TOATE TREPTELE. Ajunge la baza scărilor de unde a plecat. Dă-te-n mă-ta de scenarist! Și nu vă mai spui că poate vreți să-l vedeți.

Io zic să așteptați să apară pe Netflix sau dacă te droghezi, mai bine te duci la film de banii ăia. E cam același lucru. A, să nu uit. În gașca în care am fost toți suntem cu diete și cântar de nutriționist. De Paștele ăsta am rupt frigiderele-n două și am trecut iar pe calcule calorii și zile șoc. Toți aveam doar apă plată cu lămâie. Ei bine, ca un joc sadic al sorții, toată sala plină de nachos, pufuleți, cole și popcorni la găleată. Mai aveau să aprindă un grătar.

Deci concluzia, merge dacă n-ai ce face da’ mai bine stai acasă la „Shadow and bone” că a apărut sezonu’ doi.

Fapte nu vorbe – John Wick 4 – 20.04

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top